Вімблдон. Світоліна обіграла Саккарі і вийшла в четверте коло

Українська «гречанка» виявилася сильнішою

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№8 WTA) продовжить виступи під час другого тижня на Вімблдоні.
У матчі третього кола 24-річна українка в трьох сетах обіграла Марію Саккарі з Греції (№32 WTA).
Вімблдон. Третє коло
Еліна Світоліна (Україна) - Марія Саккарі (Греція) - 6:3, 6:7 (1), 6:2
Коли на траві зустрічаються дві тенісистки, які більше люблять побігати на грунті, чекайте чогось цікавого. Сьогодні матч був не надто видовищним в ігровому плані, але рівень драми був на висоті.
Початок першого сету залишився за грецькою тенісисткою, яка відразу ж почала потужними кросами розбивати захист українки, видавлюючи її з корту і закінчуючи красивими віннерсами. Саккарі ризикувала, дуже багато м'ячів летіли в лінії або близько до них, рано чи пізно це могло закінчитися. Світоліна спочатку грала жахливо: подача не йшла, ноги не бігли. Після програшу своєї подачі в четвертому геймі Еліні дуже пощастило з двома подвійними помилками Марії в п'ятому. Українці це додало впевненості, а опонентка після пари помилок і чудової захисної роботи українки знітилася. До кінця сету Саккарі виграла всього одне очко, коментатори, які сьогодні відпрацювали на найвищий бал, були в шоці.
Але Світоліна не була б собою, якби не розслабилася і не дала суперниці знову відчути свою силу на початку другої партії. Марія почала знову впевнено ганяти українку і пачками заробляти активно виграні м'ячі, особливо добре у неї сьогодні часом працював форхенд. В середині сету у гречанки знову було дві подвійні в одному з геймів, але на цей раз вона була готова до такого повороту і вистояла ментально. Але ось коли Саккарі виходила подавати на сет, Світоліна скористалася своїм шансом і в черговий раз переламала хід сьогоднішньої битви. Була близька українка до того, щоб закінчити матч в двох сетах, в 12-му геймі у неї були два матчболи на прийомі. На жаль, їх нереалізація повністю деморалізувала Еліну, яка провалила тай-брейк другої партії.
Третій сет починали з нуля і першою брейканула якраз українка. Після п'ятого гейму Світоліна взяла медичний тайм-аут, ймовірно, її турбував мозоль на нозі.
Можливо, ця пауза дала сили українці ще й перед своєю подачею, яку вона захистила з величезними труднощами. А далі був другий брейк і вихід подавати на матч. Еліна повела 40:0, перед очима замайоріла перемога, але суперниця була проти. Світоліна кілька разів помилилася під тиском Саккарі, матчболів наче й не було. Більш того, з'явилася небезпека програти гейм, але вже тут Еліна показала себе у всій красі. Далі нас ще помучили одним нереалізованим матчболом і все ж гречанка не витримала і пробила в сітку.
Виходу до четвертого кола від Світоліної, напевно, не очікував ніхто. Але Еліна на Вімблдоні грає набагато краще, ніж раніше, та й сітка поки благоволила. Далі суперниця вже буде набагато небезпечнішою, і виграш будь-якого подальшого поєдинку буде на кшталт подвигу.
У четвертому колі Світоліна зіграє проти Петри Мартич (№24 WTA).
Відзначимо, що Еліна повторила найкраще особисте досягнення на Вімблдоні. Раніше вона виходила до четвертого кола один раз в 2017 році, де програла Альоні Остапенко з Латвії.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 25 травня 2024, 22:12 1

Переможець півфіналу визначився лише у серії булітів

Коментарі