ГРІММ: «Президент іспанської Ла ліги допоможе УПЛ створити єдиний пул»

Президент УПЛ буде намагатися переконати три клуби, які проти єдиного телепулу

Швейцарський юрист, президент УПЛ Томас Грімм на прес-конференції в Будинку футболу розповів про плани щодо майбутнього Прем'єр-ліги і перспективи створення єдиного телепулу. За його словами, незабаром почнуться переговори з телеканалом, в яких будуть намагатися врахувати думки всіх клубів.
«У нас була зустріч про це два тижні тому. Будуть переговори з телеканалом-транслятором, щоб були загальні правила для всіх клубів. Так, є три клуби, які проти і не дуже задоволені освітленням і коментарями. Але у нас більшість, що дозволяє вести переговори. І, сподіваюся, ми знайдемо рішення. І також постараємося врахувати пропозиції клубів, які в меншості».
Президент УПЛ сподівається завершити роботу над єдиному пулом протягом наступних двох тижнів, а допомогти переконати клуби в правильності і доцільності ідеї спробує президент їспанської Ла ліги Хав'єр Тебас.
«Вважаю, що для розвитку українського футболу потрібна централізація ТВ-прав і сподіваюся, що нам вдасться цього досягти. Для цього потрібна солідарність усіх клубів. Буде запрошено президента Ла ліги, точно не знаю, коли відбудеться його візит, десь 15-19 липня. Він, сподіваюся, допоможе розвіяти сумніви клубів щодо єдиного транслятора», - розповів Грімм.
В середині червня на загальних зборах учасників УПЛ тільки 7 клубів проголосували за єдиний ТВ-пул від ТК Футбол 1/2, а п'ятеро були проти. На наступний день президент «Десни» Володимир Левін відкликав свій голос і виступив проти пулу.
У сезоні 2018/19 в УПЛ були три транслятора, серед яких Медіа Група Україна («Шахтар», «Маріуполь», «Десна», «Ворскла», «Олімпік», «Арсенал-Київ», «Чорноморець», «Олександрія» , ФК «Львів»), Медіа Група 1+1 («Зоря», «Динамо»), а також ZIK («Карпати»).
Микола Степанюк Джерело: ТСН
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 23:15 1

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» з рахунком 4:2 у 34-му турі Ла Ліги

Коментарі