Білоруську команду можуть включити до складу РФПЛ, але клуби проти

Наставники білоруських команд дружно критикують запропоновану ідею

Днями з'явилася інформація про можливе включення білоруської команди до складу Російської прем'єр-ліги. Але менеджери білоруських клубів критично висловлюються проти такої ідеї.
Головний тренер солігорського «Шахтаря» Сергій Ташуєв: «Дану ідею треба глибоко вивчати. Ось так навскидку цього не можна робити. Та й важко відразу сказати, кому і чим це вигідно і так далі. Тому, думаю, питання поки дискусійне. Якби «Шахтарю» запропонували там грати? Не запропонують, бо немає стадіону. Без шансів. Нічого навіть обговорювати».
Головний тренер мозирської «Славії» Михайло Мартинович: «Я проти. Причин багато. І головна з них - якщо ця ідея буде реалізована, то в такому випадку ми просто втратимо наш самобутній чемпіонат, вищу лігу. До того ж багато молодих футболістів, які зараз грають за дублюючі склади наших найсильніших клубів, будуть змушені відправитися в другу лігу. Даний фактор також необхідно враховувати. Це моя думка».
Наставник мінського «Динамо» Сергій Гуренко: «Тут не стоїть питання, як я розумію, що там буде грати «Динамо-Мінськ», «БАТЕ» або інший клуб. Питання стоїть - виставити команду від Білорусі. Хто там буде тренер, хто буде спонсорувати - це інший момент. Плюс який? В Білорусь приїдуть дуже хороші команди. У 80-ті роки, коли був загальний чемпіонат, було дуже цікаво, повні стадіони збиралися. Другий момент. А де розвиватися білоруським футболістам? Свого часу ми їхали в Росію, правильно? Чому? Тому що росіяни тоді не могли собі дозволити гравців рівня Халка. Тому приїжджали білоруси і грали в чемпіонаті Росії. Зараз же будь-який російський клуб, той же «Зеніт», практично будь-якого іноземця може придбати. І ми не конкуренти там. А де нам? Ми хочемо обігравати на рівні збірної німців. А де будуть розвиватися футболісти? В якому чемпіонаті? Білоруському? Дуже складно. Розвиватися може тільки один клуб, який грає в групових етапах Ліги чемпіонів або Ліги Європи. Тому що це міжнародні матчі. І то там, уявіть, на нас не завжди виходять з максимальною концентрацією».
Микола Степанюк Джерело: Пресбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 08:01 1

«Бенфіка» з 1963 по 1965 рік не програвала протягом 48 матчів

Коментарі