Затверджено новий формат Кубка федерації

Україна зможе пробитися в елітний раунд лише через рік

Міжнародна федерація тенісу ITF оприлюднила інформацію про зміни в форматі розіграшу Кубка Федерації. З 2020 року проводитиметься фінальний етап змагань за участю 12 збірних. У боротьбу за титул вступлять 20 національних команд. З 2020 по 2022 рік матчі фінального раунду відбудуться в угорському Будапешті.
У майбутньому сезоні 16 команд зіграють у кваліфікації: Білорусь, Бельгія, Бразилія, Канада, Чехія, Німеччина, Великобританія, Японія, Казахстан, Латвія, Румунія, Росія, Словаччина, Іспанія, Швейцарія, США. Матчі відбудуться 7-8 лютого 2020 року. До восьми переможцям приєднаються фіналісти цьогорічного розіграшу Кубка Федерації (Австралія і Франція), господар фіналу Угорщина і володар wild card. У фінальному раунді команди будуть поділені на 4 групи. Потім будуть зіграні півфінали і фінал.
Матчі фінального етапу пройдуть 14-19 квітня 2020 року. Призовий фонд Кубка Федерації складе $ 18 млн. Фіналісти гарантують собі участь в Кубку Федерації на наступний рік. Збірні, що посядуть 3-10 місця, зіграють в кваліфікаційному раунді в наступному році.
Збірна України посіла лише четверте місце в групових змаганнях в Першій групі Євро-африканської зони і в наступному році буде позбавлена ​​можливості пробитися в еліту. Теоретично поборотися за право зіграти у вирішальному фінальному турнірі Україна зможе тільки в 2021 році, якщо успішно виступить в зональних змаганнях в 2020 році.
Микола Степанюк Джерело: Сьогодні Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 16:38 3

Завершено регулярний сезон у Чемпіоншипі, в АПЛ вийшли Лестер та Іпсвіч

Коментарі