Жабченко розірвав контракт з УАФ і буде судити матчі в Росії

Рефері народився в Сімферополі і довгий час обслуговував ігри УПЛ

40-річний український арбітр Анатолій Жабченко увійшов до списку суддів, які допущені до обслуговування матчів чемпіонату Росії. Цей список був тимчасово затверджений виконавчим комітетом Російського футбольного союзу (РФС).
Жабченко народився в Сімферополі і довгий час обслуговував ігри чемпіонату України. У 2013 році став арбітром ФІФА. Останній матч в Українській прем'єр-лізі відсудив навесні 2017 року. Потім протягом двох років працював на іграх змагань, що проходили в Криму.
Сам Анатолій Жабченко, у якого є російське громадянство, розповів, що розірвав контракт з Українською асоціацією футболу (раніше - Федерацією футболу України):
«Мені запропонували зробити це прилюдно - відмовитися від російського громадянства, Криму або навіть порвати на камеру російський паспорт. Тільки тоді моя українська і міжнародна кар'єри продовжаться. Обіцяли допомогти, надати підтримку, якщо я виконаю їх умови. Мої дії? Хлопці, я виріс в Криму. Як я міг відмовитися від російського громадянства?! Ми за обопільною згодою розірвали контракт з Федерацією футболу України».
Микола Степанюк Джерело: Спорт-Експрес
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 23:25 3

Юлія не дуже хоче їхати з Іспанії

Коментарі