Сергій ВАЛЯЄВ: «В Металіст набрали легіонерів, вони мали грати»

Колишній футболіст «жовто-синіх» розповів, чому він залишив харківський клуб

40-річний екс-півзахисник «Металіста» Сергій Валяєв розповів про те, чому він залишив харківський клуб.
- Мені багато хто говорив, що я недалекоглядний, треба було сидіти в «Металісті», отримувати зарплату спокійно в 33 роки. Це говорили люди, які взагалі не розуміють, хто такий професійний футболіст, що таке амбіції.
Ну як я міг, відігравши 7 років в цій команді, просто сидіти на лавці і отримувати зарплату? Не можу отримувати гроші просто так. Її треба відпрацьовувати.
Мені важлива була любов уболівальників. А коли вони почали мене жаліти, що такий вік, не потрапляє до складу. Не потрапляв до складу з інших причин. Тому що набрали легіонерів, яким платили шалені гроші, вони повинні були грати.
У першому турі мого останнього сезону в клубі повинен був грати з «Таврією», мене награвали, а на установці бачу, що не потрапив до складу - цього так і не зрозумів. І тоді почалися гойдалки. То граю, то не граю, то виходжу на заміну. Людина грала 6 років в старті від дзвінка до дзвінка, а її просто посадили на лавку.
Не хотів їхати на базу, не хотів тренуватися. Хоча отримував гроші, але не отримував задоволення. Я тренувався тижневий цикл для чого? Щоб відіграти гру, отримати задоволення від атмосфери, уболівальників, заробити якісь преміальні. А я приїжджав на базу, так, приїхав-поїхав.
Не було вогню. Зрозумів, що треба щось міняти. Керівництво теж бачило мій настрій, що щось зі мною відбувається. Ні у них бажання не було продовжувати зі мною контракт, ні я не хотів.
- Ви говорите, що повинні були грати в тому матчі з «Таврією», але потім вийшли легіонери. Як думаєте, це рішення приймало керівництво або Маркевич?
- Рішення приймав Богданович, але думаю, що на нього все-таки впливала політика керівництва. Він розумів, що президент заплатив гроші і він не зрозумів би, якби куплені футболісти сиділи на лавці. Може бути, він і хотів би ставити Валяєва, але так вийшло.
У мене до нього немає ніяких питань. Він і так наскільки міг, ставив мене в склад, виділяв час.
Контракт Валяєва належав «Металісту» з 2005-го по 2012-й роки.
Михайло Шаповалов Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 26 вересня 2024, 13:29 1

Сара Соррібес Тормо і Гао Сінью провели на корті майже 4,5 години

Коментарі