Бірмінгем. Світоліна розпочала трав'яний сезон з поразки

Найраща українська тенісистка програла Маргариті Гаспарян

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№7 WTA) невдало стартувала на трав'яному турнірі серії Прем'єр у Бірмінгемі, не зумівши захистити торішній чвертьфінал.
24-річна українка в першому колі в трьох сетах поступилася Маргариті Гаспарян з Росії (№62 WTA).
Бірмінгем. Перше коло
Еліна Світоліна (Україна) - Маргарита Гаспарян (Росія) - 3:6, 6:3, 4:6
Як і очікувалося, після всіх своїх проблем з травмами на траві Світоліна не змогла показати свій найкращий теніс. Та й Гаспарян сьогодні виглядало досить непогано. У першому сеті росіянка начисто переграла українку, роблячи практично всі компоненти краще суперниці. Маргарита краще подавала, була гостріше і точніше. Навіть козирів Світоліной в русі не вистачало, щоб хоч якось компенсувати бліклу гру.
У другій партії росіянка трохи зменшила оберти, а Світоліна стала грати на порядок краще. З шести перших геймів Еліна взяла 5, після чого в грі з'явилася інтрига і довелося дотискати в дев'ятому геймі. Благо, з п'ятого сетбола все ж вийшло змусити росіянку вдарити в аут.
У фінальній партії Гаспарян швидко повела з двома брейками, Еліна один відразу ж відіграла, але не було видно варіантів, за рахунок яких вона сьогодні повинна перемагати. Занадто багато помилок і неправильних рішень - все те, що супроводжує першу ракетку України в останні місяці. Перед Уімблдоном все дуже погано, крім того, що захищати нічого.
Відзначимо, що це шоста поразка українки в восьми останніх матчах. Світоліна з наступного тижня опуститься на одну сходинку. Також вона може втратити ще одну позицію, якщо Аріна Соболенко виграє турнір.
Відзначимо, що Еліна перервала переможну серію в матчах з росіянками, яка налічувала 9 поєдинків поспіль. Попередній раз Світоліна програла росіянці ще в січні 2017 роки (Australian Open, Павлюченкова).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 15:02 15

На диво, жодна повітряна тривога не переривала хід запеклого протистояння

Коментарі