Драма в Канаді. Феттель фінішував першим, але виграв Хемілтон

Драматичний Гран-прі Канади завершився напруженим фінішем

У Монреалі завершився Гран-прі Канади, який виграв пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон.

Топ-10: Феттель (+5 секунд штрафу, 2-е місце), Хемілтон, Леклер, Боттас, Ферстаппен, Ріккардо, Хюлькенберг, Гаслі, Стролл, Квят

Очко за найшвидше коло: Валттері Боттас (Мерседес)

Старт Гран-прі Канади не приніс перестановок серед лідерів. Себастьян Феттель зберіг перше місце, а Льюїс Хемілтон, незважаючи на проблеми з болідом перед початком гонки, стримав позаду Шарля Леклера. Не кращим чином стартував Валттері Боттас, застравшій на 5-й позиції.

Після піт-стопа Феттель залишився попереду Хемілтона, а Леклера залишили на трасі зі стратегією пізнього піт-стопа. Поступово Хемілтон почав скорочувати відставання і виявився всього в 1 секунді позаду Себастьяна. Пілот Мерседеса увійшов в зону ДРС, але швидкість Феррарі на прямих дозволяла Себу утримувати лідерство навіть після того, як він помилився в одному повороті і вилетів за межі траси. Але в такому ритмі Феттелю потрібно було протриматися більше 20 кіл.

Втім, все змінилося, коли стюарди покарали Феттеля 5 секундами штрафу за небезпечне повернення на трасу після своєї помилки і прямо перед носом у Хемілтона. Жорстке рішення. З боку виглядає так, що Себастьян дійсно повертався занадто оптимістично. Так чи інакше, пілот Феррарі може звинувачувати тільки себе за початкову помилку і виліт на траву.



Було видно, що у Феррарі просто немає швидкості, щоб створити 5-секундний відрив над своїм конкурентом, тому переможець був вирішений наперед.

В кінці Хемілтон спробував обігнати Феттеля, щоб виграти чисто, але суперника не пройшов. Себ фінішував першим, але штраф в 5 секунд відкинув його на друге місце. Феррарі втратила надзвичайно важливу для себе перемогу, і в даному випадку, мабуть, винен пілот, який допустив помилку з вильотом на траву.

Серед решти відзначимо хороший результат пілотів Рено.

Топ-5 загального заліку

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 162
2. Валттері Боттас (Мерседес) - 133
3. Себастьян Феттель (Феррарі) - 100

4. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 88
5. Шарль Леклер (Феррарі) - 73

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Авто/мото | 28 квітня 2024, 23:31 0

Чемпіон світу здобув другу перемогу цього сезону

Коментарі