UFC 238. Тоні Фергюсон - Дональд Серроне. Прогноз і анонс на бій

Переможець цього поєдинку заробить право поборотися за пояс чемпіона в легкій вазі

В ніч з 8-го на 9-е червня в Чикаго відбудеться турнір UFC 238. У головному карді вечора топові представники легкого дивізіону Тоні Фергюсон і Дональд Серроне влаштують поєдинок.
У Чигаго пройде черговий «номерний» турнір в рамках якого відбудеться відразу два чемпіонські поєдинки (Генрі Сехудо - Марлон Мораєс, Валентина Шевченко - Джессіка Ай), але вся увага буде прикута до третього за значимістю бою. Два ветерана-рубаки UFC Тоні Фергюсон і Дональд Серроне зустрінуться, щоб визначити, хто буде претендувати на чемпіонський бій в майбутньому.
На двох Фергюсону і Серроне 71 рік, обидва в UFC майже 10 років, але за весь цей час звання чемпіона є тільки у Тоні, та й то тимчасовий титул, який у нього відібрали. Зараз Фергюсон займає друге місце в рейтингу, Серроне - четверте. У цьому поєдинку повинен визначитися наступний претендент на пояс чемпіона в дивізіоні.
Тоні Фергюсон (24-3) - номінальний фаворит цього поєдинку. По-хорошому «Ель-Кукуй» повинен був у вересні битися за титул з Хабібом Нурмагомедовим. Але безліч проблем, які навалилися на Тоні (або він сам їх собі створив) поставили на цьому поєдинку хрест. Поки що! Нагадаємо, що Фергюсон був тимчасовим чемпіоном у легкій вазі і виходив на бій з Хабібом, але отримав травму в останній момент. В результаті, у нього відібрали титул і відсунули від чемпіонського бою. Фергюсон дуже швидко відновився і повернувся в клітку в жовтні 2018 року. Тоні влаштував яскравий бій з Ентоні Петтісрм на турнірі UFC 229 і здобув переконливу перемогу. Нагадаємо, що тоді в головному поєдинку Хабіб Нурмагомедов переміг Конора Макгрегора.
Після цього Хабіба дискваліфікували, а у Тоні почалися проблеми. На Фергюсона заявляла в поліцію його дружина, він повідомляв, що за ним стежать, і багато інших цікавих подій трапилося в його житті. Саме ці нюанси не дозволили Тоні вийти на поєдинок проти чемпіона в напівлегкій вазі Макса Холловея. У квітні 2019 року Макс дебютував у легкій вазі і поступився Дастіну Пор'є, який завоював титул тимчасового чемпіона і у вересні битиметься з Нурмагомедовим за повноцінний титул. Тоді як Фергюсон може розраховувати на такий бій тільки в разі перемоги над Серроне.
34-річний «Ель-Кукуй» незважаючи на всі проблеми за межами октагону, є одним із найбільш видовищних і стабільних бійців UFC. Тоні проводить серію з 11-ти перемог. Причому Фергюсон в яскравому стилі здобував перемоги над усіма топами дивізіону - Едсоном Барбозою, Рафаелем Дос Аньосом, Кевіном Лі, Ентоні Петтісом. Фергюсон один з найбільш нестандартних спортсменів всього промоушена, він може впевнено провести бій як в стійці, так і в партері. Він не боїться опинитися на настилі октагону, вміє вибратися з максимально незручної позиції. З кожним роком, незважаючи на вік, Тоні лише додає. Саме Фергюсона називають одним з найбажаніших суперників для Хабіба Нурмагомедова. Оскільки Тоні здатний створити проблеми для російського чемпіона.

Підписуйтеся на канал >>> SPORT.UA в YOUTUBE

З іншого боку Дональд Серроне (36-11). Ветеран і рекордсмен UFC за перемогами в свої 36 дуже близько підійшов до титульного поєдинку. «Ковбой» не є настільки обдарованим технічно бійцем, але характеру і спраги до боїв йому не позичати. Дональд є найактивнішим спортсменом UFC. Для нього не проблема провести пару поєдинків за кілька місяців. Він змінює вагові категорії, програє, але після поразок повертається. У кожному бою Серроне не відбуває номер, а бореться до кінця. На бій з Фергюсоном «Ковбой» виходить через місяць після свого попереднього поєдинку проти Ела Яквінти. Це в черговий раз доводить характер цього бійця.
Серроне здобув 22 перемоги в UFC, що є абсолютним рекордом. За свою кар'єру Дональд перемагав безліч яскравих спортсменів і чемпіонів. Едсон Барбоза, Джим Міллер, Едді Альварес, Бенсон Хендерсон, Ел Яквінта - неповний список із «жертв» Серроне. Багато років «Ковбоя» не сприймали всерйоз. Дональд був звичайним рубакою, який компенсував брак майстерності своєю непоступливістю. Але своєю активністю «Ковбой» завжди заслуговував повагу. Зараз на рахунку Серроне серія з трьох перемог поспіль. Причому він переміг потужного напівсередньоваговика Майка Перрі, проспекта Алекса Ернандеса і колишнього претендента на титул Ела Яквінту. У всіх трьох поєдинках Серроне продемонстрував зрілість і довів, що він ще може претендувати на вищі місця в дивізіоні.
У «Ковбоя» потужний удар, він також як і Тоні не боїться боїв в партері, у нього хороший грепплінг. Можливо Серроне є одним з найбільш незручних суперників для Фергюсона. Ентоні Петтіс кілька разів «пробивав» Тоні, це ж під силу і Серроне.
Прогноз на бій - якби це був головний поєдинок вечора, можна було очікувати дострокову перемогу одного з бійців. А оскільки на суперників чекають три раунди - тоді, швидше за все, бійці пройдуть всю дистанцію. І Фергюсон і Серроне проводять яскраві бої, часто заробляючи бонуси за виступи вечора. Кожен з бійців не боїться йти в розмін, у кожного свій і нестандартний стиль. Буде непоступливий і безкомпромісний поєдинок, кров забезпечена.
Рекомендована ставка - перемога Фергюсона за очками.
Максим Гаптар Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Водні види | 30 квітня 2024, 13:06 15

Алсу Алєйнікова образила українців

Коментарі