Гран-прі Канади. Шанс для Феррарі і улюблена траса Хемілтона

Прев'ю етапу Формули-1 в Канаді

Гран-прі Канади

На Гран-прі Монако шосту в сезоні перемогу здобув Мерседес, але суперникам хоча б вдалося перервати низку переможних дублів, і друге місце зайняв Себастьян Феттель на Феррарі. Втім, в Монреалі у німецької команди знову будуть всі шанси взяти дубль. Льюїс Хемілтон підтвердив, що Мерседес на гонку в Канаді привезе оновлення мотора, і це може зробити домінування команди ще більш наочним.

Феррарі другу специфікацію двигуна привезла ще в Барселону, і ніяких видимих ​​поліпшень це не принесло. У Феррарі визнають, що найближчим часом прогресу чекати не варто, і в Канаді не буде ні нового мотора, ні новинок аеродинаміки. Правда, деякі експерти відзначають, що шанси у Червоних болідів є, адже в Монреалі досить швидкісний трек з відносно невеликою кількістю поворотів, що має дати Скудерії перевагу за рахунок трохи більш потужного мотора.



У схожій ситуації в Баку це не спрацювало, хоча можна згадати, що в Азербайджані у Шарля Леклера була реальна перевага, і якби не аварія в кваліфікації, Феррарі могла боротися за перемогу.

Що стосується Ред Булла, то Хонда свій двигун другого специфікації обіцяє показати вже після паузи влітку. Хоча Бикам і нинішнього боліда повинно вистачити, щоб боротися зі Скудерією.

Етап в Канаді буде важливим для Льюїса Хемілтона. Трек в Монреалі один з найулюбленіших для британця, але в минулому сезоні він провалив і кваліфікацію (4-й результат), і гонку (фінішував 5-м), тому зараз варто чекати від лідера загального заліку впевненого виступу.

Загальний залік

За підсумками гонки в Монако Льюїс Хемілтон збільшив відрив від напарника Валттері Боттаса до 17 очок. Зовсім невелике відставання фіна, проте сильно відпускати конкурента все одно не варто, і ті, хто вболіває за інтригу, напевно будуть підтримувати Боттаса, так як, схоже, пілоти інших команд за титул боротимуться все одно не будуть.

У топ-3 піднявся Себастьян Феттель, і якщо Феррарі терміново не поліпшить болід, німець до кінця сезону буде битися за третє місце з напарником Шарлем Леклером і Максом Ферстаппеном. Голландець відстає від Феттеля всього на 4 пункти, а ось Леклер - на 25 очок.

Розклад заїздів

П'ятниця


Перша практика - 17:00 - 18:30

Друга практика - 21:00 - 22:30

Субота

Третя практика - 18:00 - 19:00

Кваліфікація - 21:00 - 22:00

Неділя

Гонка - 21:00
Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 27 липня 2024, 22:28 3

Дивіться найцікавіші моменти футбольного матчу на Олімпіаді