Рінат АХМЕТОВ: «Чи готовий відпустити Фонсеку в топ-клуб? Звичайно»

Але тільки в тому випадку, якщо буде гарна пропозиція

Президент «Шахтаря» Рінат Ахметов вважає, що клубу не варто насильно утримувати в команді ні гравців, ні тренерів.

Раніше повідомлялося, що наставник Паулу Фонсека має намір через рік покинути «Шахтар».

- Паулу Фонсека сказав, що «все йде до того, що він залишиться в «Шахтарі» ще на рік». А хіба були з ним розмови про його відхід?
- Паулу - молодий, амбітний, дуже кваліфікований тренер. У нього є хороші ідеї, якби ним цікавилися кращі клуби Європи і світу - це теж добре і для Паулу, і для нашого клубу.

- Якщо Фонсека зацікавиться європейський топ-клуб, ви готові його відпустити?
- Так звісно. Це наше ім'я. Раніше якщо до мене потрапляв гравець, то я нікому його не продам, нікому не віддам, він повинен бути у нас. А коли я почав відпускати гравців, то в цій ситуації ми виграли набагато більше. Цей досвід - це дуже здорово. Те ж стосується і тренерського штабу. Більш того, є моральна домовленість: якщо хтось буде цікавитися. Напевно хтось цікавиться, бо це не говорить про те, що Паулу ніхто не цікавиться. Він хороший фахівець і порядна людина. Він приїхав сюди, в іншу країну, виграв три чемпіонства і три Кубка, плюс Суперкубок. Це заслуговує величезних оплесків.

- Чого ви очікуєте від Паулу Фонсека, крім титулів?
- Головне - це титули і яскрава, красива гра. Я не вірю в титули без гарної гри. Можна виграти один раз випадково, але не можна перемагати кожен раз, якщо ти не показуєш яскраву і красиву гру. Більш того, у нас підбір гравців такий.

Іван Зінченко Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 07:45 5

Українцем зацікавився «Ювентус»

Коментарі