Збірна України дізналася суперників у кваліфікації ОІ-2022

Українцям доведеться подолати два етапи багатоступінчастої кваліфікації

Став відомим порядок відбору на чоловічий хокейний турнір Олімпійських ігор 2022 року. Автоматично отримують путівки на Ігри в Пекіні 8 кращих збірних за підсумками рейтингу на момент закінчення чемпіонату світу 2019 року. Склад вісімки - Канада, Росія, Швеція, Фінляндія, Чехія, США, Німеччина та Швейцарія. Вперше участь в Олімпіаді прийме збірна Китаю на правах приймаючої сторони. Ще три команди будуть визначені за підсумками чотирьох етапів олімпійської кваліфікації.
У фінальному турнірі Олімпіади 12 команд будуть поділені на 3 групи по 4 команди. Переможці груп, а також найкраща з других команд вийдуть відразу до чвертьфіналу, а всі інші 8 команд пройдуть в кваліфікаційний плей-офф. Далі піде стандартна олімпійська система з грою на вибування.
Збірній України доведеться подолати два етапи багатоступінчастої кваліфікації. У першому кваліфікаційному раунді (7-10 листопада 2019 року) у Люксембурзі збірні цієї країни, ОАЕ, Боснії і Герцеговини та Киргизстану визначать найсильнішого. Краща команда приєднається на другому етапі кваліфікації (12-15 грудня 2019 роки) до команд Нідерландів, Іспанії та Мексики. Потім найсильніша команда з цієї четвірки відправиться в Нур-Султан (колишню Астану). Там вона разом з командами Казахстану, Польщі та України зіграє в третьому кваліфікаційному раунді (6-9 лютого 2020 року).
І якщо збірна України зможе стати переможцем цієї групи, тоді вона потрапить до фінального 4-го раунду кваліфікації в Ризі до збірних Латвії, Франції та Італії. Вирішальні поєдинки пройдуть 27-30 серпня 2020 року, причому буде розіграна лише одна з трьох путівок на Олімпіаду. Інші дві путівки розіграють Словаччина, Білорусь, Австрія і кваліфайєр (в Словаччині), а також Норвегія, Данія, Корея і кваліфайєр (в Норвегії).
Микола Степанюк Джерело: Міжнародна федерація хокею
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 08 травня 2024, 09:22 0

Під першим номером обиратиме Сан-Хосе

Коментарі