ТАЙСОН: «Обрадує, якщо Циганков мене привітає з чемпіонством»

Лідер «Шахтаря» - про матч з «Динамо»

«Шахтар» в статусі чемпіона України в матчі чергового туру УПЛ зіграє проти «Динамо». Думкою про матч поділився хавбек Тайсон.

- Наскільки легко налаштуватися на поєдинок з «Динамо», з огляду на, що турнірні завдання ви вже виконали?
- Мотивація на «Динамо» виходить зсередини. Це класико і остання гра з киянами в цьому сезоні. Так, ми вже стали чемпіонами, але постараємося вийти на поле з максимальною концентрацією, щоб перемогти.

- Ти дружиш з Віктором Циганковим. Він тебе привітав з чемпіонством?
- Так, він мені дуже подобається, ми дружимо. Циганков - відмінний футболіст, і я впевнений, що у нього прекрасне майбутнє. Сподіваюся, завтра побачимось і він привітає, - мене це обрадує.

- Чи розглядаєте матч з «Динамо» як можливість довести, що «Шахтар» - справжній чемпіон?
- Звичайно, але ми розглядаємо так всі ігри, а не тільки з «Динамо». Зрозуміло, що для кожного з нас це протистояння особливе. Завтра проводимо домашній поєдинок, на стадіоні будуть наші вболівальники, ми - вже чемпіони! Це завжди круто. Проте ми дуже поважаємо «Динамо» і сподіваємося перемогти.

- Хотіли б, щоб «Динамо» влаштувало чемпіонський коридор?
- Не можу сказати ні так, ні ні, тому що ми не знаємо, що відбувається там, по той бік. У класико емоції іноді беруть верх над здоровим глуздом. Головне - самим зробити собі свято. Ми дуже багато для цього працювали і посіли перше місце за три тури до кінця. А чи влаштують гравці «Динамо» коридор, про який ви запитали, залежить від них.

- Хто з новачків краще за всіх освоїв стиль «Шахтаря»?
- Ми, як більш досвідчені футболісти, намагаємося робити все, щоб хлопці адаптувалися якомога швидше. Вони ще молоді, їм потрібен час, щоб зрозуміти деякі речі. Маркос Антоніо, Тете, Манор Соломон, Фернандо, Маркіньос Сіпріано - у кожного з них все попереду. Упевнений, вже зовсім скоро вони покажуть, на що здатні.

- З «Зорею» Ісмаїлі був замінений. В якому він стані зараз? Чи зможе вийти на матч з «Динамо»?
- Думаю, ні, тому що сьогодні не тренується. Ісмаїлі травмований. Він провів практично всі зустрічі в цьому сезоні і зараз заслуговує відпочинку. Повірте, постійно грати на такому високому рівні, як Ісма, дуже непросто.

- Летить до Бразилії раніше за інших?
- Якщо ви мені дозволяєте - я відлітаю!

- Ні, Ісмаїлі ...
- Він сказав би вам те саме, що і я зараз. Бажання відправитися додому і відпочити, звичайно, дуже велике.

- У чемпіонській роздягальні ти лив собі на голову шампанське. Як виникла така думка?
- Повірте, ми дуже-дуже багато працюємо протягом сезону з великою відповідальністю. Складно постійно літати, проводити стільки часу в літаку. Ми неймовірно сумуємо за тим, щоб грати на нашому рідному стадіоні, це не виходить у нас з голови. Що було в роздягальні? Гора з плечей: особисто у мене і у інших футболістів. Коли виграєш щось важливе для уболівальників і клубу, робиш такі речі.

Іван Зінченко Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 09:50 1

Екснаставник «галактікос» – про суперництво команд в півфіналі турніру

Коментарі