Мадрид. Еліна Світоліна вилетіла в першому колі

Українка поступилася француженці Пармантьє

У неділю, п'ятого травня, перша ракетка України Еліна Світоліна (№6 WTA) програла стартовий матч на грунтовому турнірі серії Premier Mandatory в Мадриді.
У першому колі українська тенісистка поступилася француженці Полін Пармантьє (№69 WTA) 4:6, 6:7.
Для Світоліной це був перший турнір після невеликої перерви, пов'язаної з травмою. І як показав матч, поки вона повністю не оговталася від неї. Ні було того руху і тієї впевненості у власних силах.
Уже початок першого сету почався з проблем: ведучи 40:0 на своїй подачі, Еліна віддала 5 розіграшів поспіль і програла гейм. Далі ставало тільки гірше і вже через кілька геймів рахунок став 5:1 на користь француженки. Варто віддати належне нашій тенісистці, вона зуміла трохи взяти себе в руки і виграла 3 гейми поспіль - 5:4. Але наступну свою подачу Пармантьє виграла, а з нею і сет 6:4.
Початок другого сету і знову втрата своєї подачі. У ці хвилини Світоліна багато нервувала і кричала. Після цього дівчата брали свої подачі, поки при рахунку 2:3 Світоліна не зробила зворотний брейк і зрівняла рахунок - 3:3. На подачі українки Парментье заробила брейк-поінт, але не зуміла його реалізувати і Світоліна вперше в матчі повела в рахунку - 4:3. Після цього гра трохи заспокоїлася і все вирішилося на тай-брейку. Світоліна повела 3:1, але не втримала перевагу і рахунок став 3:6. Еліна зуміла відіграти три матчбола, але вже наступний матчбол став вирішальним і як в результаті 6:8 тай-брейк, а разом з ним і сет 6:7.
Відзначимо, що Світоліна програла 6 з 9 поєдинків в Мадриді і жодного разу не проходила далі другого кола. В минулому році українка поступилася у другому колі.
У другому колі Парментьє належить зіграти з Юлією Путинцева з Кахахстана.
Через два тижні Світоліна виступить в Римі, де їй потрібно захищати титул. Нагадаємо, що українка виграє змагання в Італії два роки поспіль.
Віталій Петровський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 11:22 4

В Іспанії повідомляють, що саме Андрій вийде у старті на матч-відповідь проти мюнхенців

Коментарі