Маріуполь – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Статистика маріупольців в протистояннях з «гірниками» виглядає гнітюче

Сорок дві перемоги, 3 нічиїх, 0 поразок - ні, це не статистика протистояння європейського гранда з якою-небудь збірної карликової держави (хоча, і вони сьогодні дуже підтягнулися до «середнього класу»). Такі цифри взаємин «Маріуполя» і «Шахтаря». Починаючи з далекого 1996 року, коли команда під ім'ям «Металург» Маріуполь вперше поступилася «гірникам» з Ателькіним, Шелаєвим, П'ятенко та Онопко в заявці, вектор взаємовідносин рухається тільки по одній незмінній траєкторії. У поточному чемпіонаті «Маріуполь» двічі всуху поступився «Шахтарю» (0:2 і 0:3), а відібрати очки у донецької команди в останній раз вдавалося ще 6 років тому.

Але, навіть всупереч настільки односторонньій перевазі, очки команді Олександра Бабича сьогодні потрібні ледь ніяк не менше, ніж майбутньому супернику. Боротьба за четверте місце напружена, як ніколи. Наступаюча на «п'яти» «Зоря» після перемоги над «Львовом» зробила крок вперед, і вже випереджає маріупольців на два очки. Самі львів'яни «сховалися» позаду на відстані однієї перемоги, і якщо зуміють піднести сюрприз у недільному поєдинку з «Динамо», цей розрив можуть повністю нівелювати. Проте, це навряд чи якось вплине на головну мету «Маріуполя» на поточний сезон - єврокубки.

«Першочергове завдання було - потрапити до першої шістки, а тепер - поборотися за потрапляння в Лігу Європи, за п'яте місце, яке дає право, в залежності від результату фіналу Кубка України, виступити в Лізі Європи», - запевнив в недавньому інтерв'ю головний тренер маріупольців Олександр Бабич.

Ймовірно, що після поразки від «Олександрії», і з огляду на статус майбутнього суперника, наставник може вдатися до певної ротації. Наприклад, в передній лінії зі стартових хвилин цілком можна очікувати Руслана Фоміна, який залікував травму. А ось відразу три гравці - Олексій Биков, Андрій Борячук і Олександр Зубков - пропустять поєдинок через перебір жовтих карток.

Що до «Шахтаря», то вже зараз можна напевно говорити про мінімум три втрати на майбутній поєдинок: Андрія П'ятова (в «рамці» його найімовірніше замінить Олексій Шевченко) і Тараса Степаненка, які отримали травми в матчі з «Динамо». Немає гарантії і того, що з перших хвилин зіграє Сергій Болбат, замінений в тому ж матчі (зі слів Фонсеки, через біль у м'язах), тоді як Тайсон не зіграє через перевищений ліміт попереджень.

У разі успіху, «гірники», щонайменше, збережуть наявний відрив в 7 очок, при цьому, як нещодавно запевнив Паулу Фонсека, нинішній стан ні в якому разі не дає приводів для послаблень: «Повинні працювати на межі своїх сил, якщо хочемо стати чемпіонами України. Зараз ні в якому разі не можна засипати. Ніхто ще нічого не виграв».

До речі, працювати на матчі буде Євген Арановський, який в жовтні в грі за участю маріупольської команди (проти «Зорі») видав два видалення (по одному на кожну зі сторін) і поставив пенальті в ворота приазовців.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

ФК «Маріуполь»: Худжамов, Демірі, Дава, Яворський, Полегенько, Піхальонок, Мишньов, Федорчук, Вакула, Чурко, Фомін.

«Шахтар»: Шевченко, Ісмаїлі, Хочолава, Кривцов, Бутко, Алан Патрік, Коваленко, Дентіньо, Соломон, Нем
, Жуніор Мораєс.

28 квітня, неділя

«Маріуполь» - «Шахтар»
Маріуполь. Стадіон імені В.Бойко. 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
МАРІУПОЛЬ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Євген Арановський (Київ)
Прогноз Sport.ua - 1:3
ЗРОБИТИ СТАВКУ


Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 11:50 0

Сержі Роберто дуже шкодує, що не вдалося довести до перемоги цю гру

Коментарі