Ілля КВАША: «Прийняв складне рішення завершити кар'єру»

Чим більше український стрибун у воду тренувався, тим гірше себе почував

31-річний стрибун у воду Ілля Кваша, багаторічний лідер збірної України, оголосив про завершення кар'єри і пояснив причини свого рішення:
«Обставини склалися таким чином, що я фізично не зміг виконувати те навантаження, яке було необхідне для досягнення високих результатів, а гарантій ніхто не давав. Тобто, грубо кажучи, ніхто не міг сказати, що зі мною все буде добре, мовляв 50 на 50.
Проблема полягала в загальному стані. У мене ж була складна операція на лівій нирці. Чим більше я починав завантажуватися, тим більше відчувалася втома. Відновлення давалося важко. Показники спочатку були на нормальному рівні, але чим більше я тренувався, тим гірше себе почував і тут вже було не до жартів.
Пробував, звичайно, стрибати. У залі крутив подвійні, на воді. Але потім питання стало ребром. Важко прийняти, що ти планував своє життя так, а вона складається зовсім інакше. Складно далося рішення про закінчення кар'єри, але я вважаю, що вчинив правильно. Тому що ризикувати здоров'ям - це одне, а ризикувати вже нормальним життям - зовсім інше.
Тренер Тетяна Мар'янко сприйняла рішення досить спокійно. Звичайно, їй не хотілося, щоб я закінчував. Нікому цього не хотілося - ні мені, ні тренеру, ні федерації. Всі сподівалися, що я ще буду стрибати і точку поставлю в Токіо-2020. Найбільш жирною крапкою була б, звичайно, олімпійська медаль, але склалося інакше. Тетяна Йосипівна відчувала, до чого все йде. Адже вона бачила, як я відновлювався, знала про кожен мій похід до лікаря».
Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 червня 2024, 22:24 32

Президент УАФ підтримав гравців та вболівальників

Коментарі