Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Шахтар теж не забив»

Головний тренер «Динамо» - про нічийний результат поєдинку проти «гірників»

Головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич поділився думкою про нічию з «Шахтарем» (0:0).

- У першому таймі від нас не було агресії. Результат тиснув. Повільно переходили з оборони в атаку, «Шахтар» перекривав зони. У другому таймі зіграли активніше, Цітаїшвілі добре увійшов у гру, але проблема з нападниками все ще існує. Складно грати по півроку без форварда. Може, наприкінці матчу потрібно було влаштувати навалу, випустити вперед захисника. Ми думали про це. Але «Шахтар» почав збивати темп, футболісти валялися на полі. Суддя помилявся в обидві сторони, але своїми рішеннями, які приймав, він збивав темп... У нас футбол і так не швидкий, а в Європі - вдвічі вище. Підтримка була хорошою, гра була теж непоганою. Але є проблема в атаці. Робимо те, що можемо.
- Що з Вербичем і чим викликана заміна Шапаренка?
- Вербич сам попросив заміну. Ступінь тяжкості і терміни - поки невідомо. Але під час паузи він був у реабілітолога і взяв на себе відповідальність вийти на поле. Він не був готовий на всі сто. Що стосується Шапаренка, то на позиції «десятки» потрібно грати гостріше й агресивніше. Тому ми перемістили Циганкова, Цітаїшвілі добре зіграв на фланзі.
- Не було ударів...
- Було багато передач із флангів, але не було форварда, щоб їх замикати. Щільність і компактність гри були високими в центрі поля. Плюс арбітр своїми рішеннями гальмував гру, команди сідали за лінії і складно було знайти вільний простір. «Шахтар» теж не забив.
- Як вам Де Пена?
- Він робив те, що від нього вимагалося. Він більш атакуючий футболіст, який повинен доставляти м'яч до штрафного майданчика. Приклад удару з середини поля - ви самі бачили. Але давайте не будемо оцінювати по одній грі. Видно, що він дивиться вперед, грає, але поки бракує впевненості.
- Ми побачимо експерименти до кінця сезону?
- Досить уже експериментувати. Так, сім очок - на користь «Шахтаря». Ми знаємо, які позиції потрібно посилити, де створити конкуренцію. Випустити U19 або U21? Я всіх їх знаю. Ні, якщо ти в першій команді, то повинен виходити і давати результат. А експериментувати немає часу. Будемо боротися до кінця.
Володимир Клепач Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 02 травня 2024, 18:31 0

Еліна насолоджується приємними моментами, коли всі можуть зібратися разом

Коментарі