Бій Кроуфорд – Хан не розчарував. Якби не це завершення

Лев Кравців очікував побачити битву, але отримав лише непоганий спектакль

Ми чекали битву і отримали щось схоже на неї. Якби так все і продовжувалося, ми б, швидше за все, побачили жорстке падіння Аміра, але зате глядач вдосталь насолодився б крутим боксом. А так, тепер звинувачення летять в бік Теренса, а багато хто вважає, що він не гідний Р4Р.

Поєдинок не розчарував

В анонсі поєдинку можна було легко зрозуміти головний прогноз на розвиток бою. Хан, який завжди яскраво стартує, повинен був забрати кілька перших раундів, поки Кроуфорд входив би в поєдинок. Потім Теренс пристрілявся б і далі все залежало б тільки від нього. У Аміра, незважаючи на його високий рівень, занадто багато помилок в обороні для такого монстра тактичного боксу, як Кроуфорд.

Все вийшло трохи інакше. Хан вискочив на суперника, спробував пробити свої багатоударні серії, але вони по-зрадницькому летіли «в молоко». Теренс з перших секунд класно відпрацював на ногах, в захисті, а потім взяв і пробив двохударну серію. Правий крос через руку, зміщення за спину і лівий боковий точно в голову. Зміщення за спину було в настільки в стилі Ломи, що Хан, не зрозумівши куди подівся суперник, звалився в нокдаун.

Отакої. Кроуфорд, який стартує з перших секунд - це круто. Амір отримав дуже якісно і доживав першу трихвилинку під градом ударів якогось вже дуже агресивно налаштованого суперника. Боксери начебто не сварилися перед боєм, але Теренс зайшов настільки заведений, ніби англієць прямо перед боєм вкрав у нього телефон.

Наступні раунди пройшли вже в тому руслі, про який говорилося до поєдинку, з тією лише різницею, що йшов вперед саме Кроуфорд. Його опонент якось занадто швидко відчув всю тлінність буття, пробував відстрілюватися, але удари ці не справляли ніякого враження.

Кілька разів Хан все-таки дістав Теренса. Лівий боковий і тут же правий прямий долітали до суперника, але американець постійно ббув трохи швидшим, встигаючи пом'якшити удар і прийняти його не на голову, а на груди.

Бій конкурентним назвати точно не можна було, але цікавим - цілком. Амір моментами активізувався, йшов від нападок суперника і тут же контратакував. Проблема англійця була якраз в тому, що його опонентові для таких дій доводилося витрачати мінімум зусиль. Самому ж Хану для своєчасного відходу і контратаки треба було робити якісь божевільні зусилля.

Англієць завжди виглядав дещо безсистемно і метушливо в рингу, але зазвичай це підкріплювалося діями - точними влучаннями, атаками з розривом дистанції і багатоударними серіями. Тут же, на тлі вбивчо спокійного суперника, Хан виглядав, як нетямущий що взагалі відбувається боксер. Багато махів руками в нікуди, біганини та метушні.

Як тільки він це вимикав - починало виходити, і ми бачили що бій рівний. На жаль, таких моментів було занадто мало, щоб побачити хоч якусь інтригу. Американець нагнітав, тиснув і бажав знести опонента. Так і вийшло, хоч і зовсім не схоже на те, на що всі розраховували.

Амір зазвичай дуже красиво падає. Денні Гарсія і Сауль Альварес щільно вписали його ім'я в усі нарізки найкрасивіших нокаутів. Якщо Хан пропускає, то складається на канвасі так, ніби в нього тільки що потрапило три блискавки одночасно. Кроуфорд, схоже, теж хотів потрапити в ці самі нарізки. Та так захопився, що в попихах сунув свій аперкот, не туди.

На фото і відео не зовсім зрозуміло, прилетів цей удар в пах або в стегно, але кожен, хто одягав черепашку та пояс, швидше за все, погодиться, що це удар точно в край цієї самої черепашки. З огляду на силу удару, дивно, що Хан не склався, як Заб Джуда в бою з Мігелем Котто.

Амір взяв час відновитися, з Кроуфорда очок не зняли, так як удар був ненавмисний і в ньому винні обидва: один бив точно в лінію, другий в цей момент невдало відійшов. За регламентом англієць міг взяти до п'яти хвилин на відновлення. Просвіжитися, прийти до тями і підготуватися до продовження. Зазвичай, п'яти хвилин достатньо для такого, навіть з огляду на силу удару.

Хан скорчився, кілька разів присів, ще трохи скорчився і погодився з доктором, який вийшов в ринг, щоб оголосити рефері, що бій завершено. Тренер сказав це або сам Амір, але з вуст лікаря прозвучала фраза: «Він хоче закінчити бій». Швидше за все, Хан погодився з пропозицією тренера, який і озвучив його рефері.

А все веселощі тільки починалися.

Від такого нокауту постраждав найбільше Кроуфорд

Будь-яка невпевнена перемога Теренса розцінювалася б, як поразка. Це було зрозуміло ще до поєдинку. Ніхто не пробачив би американцеві статус беззастережного фаворита і нудне катання вати дванадцять раундів поспіль.

Мабуть, саме через це Кроуфорд вибіг виносити. І був близький. З кожним раундом Теренс збільшував тиск, заплітав Хана в свої сіті і підводив того все ближче до дострокової поразки. Дійсно, Аміра в цей вечір врятувало б тільки диво. І воно сталося.

Не буду стверджувати, що Хан злився, хоча у Крофорда на цей рахунок думка однозначна. Американець на прес-конференції після бою безпосередньо запитав Хана, чи не зливав він і отримав негативну відповідь.

Ні, можливо, Аміру було боляче. Навіть, швидше за все. Дуже схоже на те, що удар припав і в найболючішу зону. Але це явно не був смертельний удар, від якого неможливо було б відновитися.

У вже згаданому бою Джуди проти Котто, після двох раундів домінування Заби, Мігель вийшов, двічі навмисно пробив в пах, і американець впав. Тут же, моментально. Упав і було абсолютно очевидно, що він може не встигнути відновиться і за п'ять хвилин. Джуда продовжив бій, але повністю прийти в себе так і не вдалося.

Удари нижче пояса наскільки болючі і страшні в сприйнятті, настільки моментально відчувається, що те, як корчився ХанЄ не викликає жодної довіри. Йому було боляче, але, навряд чи настільки, щоб йти з бою.

А ось Теренс від такого результату постраждав, тому і був агресивним на прес-конференції. Він і його тренер позиціонують себе, як лідери і домінанти Р4Р. Ломаченко, на їхню думку, не зробив нічого, щоб бути в рейтингу кращим першим. І тут ось таке.

При цьому, сам Кроуфорд абсолютно ні в чому не винен. Ну потрапив випадково, буває з кожним. А тепер розсьорбуй все це. «Чому не закінчив раніше?», «Чи міг би відразу вирубувати».

Чи не міг би. Хан, незважаючи на всю свою суперечливість, топовий боксер. Своєрідний, з незвичайним стилем, який мало кому не подобається, але хороший боксер. Він якісно бігав від одного з кращих «фінішерів» в сучасному боксі, будучи підбитим льотчиком уже на старті.

Кроуфорд, швидше за все, завершив би бій достроково і красиво, але зараз це вже ніхто не дізнається. Тепер Теренс в очах багатьох виглядає, як зарозумілий чемпіон, не вартий місце в Р4Р.

Що далі?

Боб Арум після поєдинку заявив, що лише промоутер Ерола Спенса заважає організації головного мегафайту цій вагової категорії. Дійсно, Кроуфорд - Спенс може стати одним з головних мегафайтів 2019 року, але поки не ясно чи відбудеться цей бій.

Еррол зазирає на більш важкі категорії, промоутери не поспішають домовлятися, а глядачі чекають цього бою. Як не крути, але у фанатів до Теренса чимало питань, особливо після того, як Спенс технічно розклав Майкі Гарсію, підтвердивши, що він не тільки нокаутер, але і крутий боксер.

Ну, а Хан може зустрітися в Великобританії з Келлі Бруком. Цей поєдинок давно напрошується, він принесе обом боксерам великі гроші, збере повний зал і буде цікавий реально багатьом. Келл вже почав підколювати Аміра, кажучи, що бачив, як той зливався, так що майбутній бій Хана дуже ймовірно відбудеться в Англії.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Снукер | 30 квітня 2024, 06:10 2

Лідер світового рейтингу впевнено обіграв Райана Дея з рахунком 13:7

Коментарі