Чорноморець - Олімпік. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Найважливіший матч за шість очок для обох суперників

І «Чорноморець», і «Олімпік» на даний момент знаходяться внизу турнірної таблиці в зоні можливих перехідних матчів за право залишитися в Прем'єр-Лізі. Причому, враховуючи, що «Арсенал-Київ» досить близько наблизився до них, немає ніяких гарантій, що хтось із цієї пари команд взагалі може опуститися на останню сходинку і тоді вже ніякі стикові ігри не допоможуть зберегти місце в еліті.
У зв'язку з цим очне протистояння одеського і донецького клубів набуває дуже важливе значення. Судіть самі. У разі перемоги «Чорноморця» моряки впритул наблизяться до «Олімпіку», та й до «Карпат», які перебувають на дев'ятому місці, буде вже не так далеко. А, якщо виграють підопічні В'ячеслава Шевчука, то вже вони виявляться ближче до львів'ян і відірвуться від одеситів на відстань семи очок, що на невеликому відрізку чемпіонату (а після цієї гри залишиться провести всього 8 турів), буде досить солідною перевагою.
Але, розклади розкладами, а на справі суперники вже давно позабули смак справжніх перемог. Так, «Олімпік» не вигравав в чемпіонаті країни 11 (!) матчів поспіль, починаючи аж з 21 жовтня минулого року, коли на своєму полі здолав саме «Чорноморець». І, напевно, для донеччан було б не погано завершити неприємну серію в поєдинку з одеською командою. Підстави для цього є, адже в складі «олімпійців» зараз виступають кілька дуже досвідчених гравців (Гай, Ксьонз, Гришко, Політило, Валєєв), які свого часу пограли на найвищому рівні, включаючи матчі за збірну України і в європейських кубкових турнірах. Хоча, чесно кажучи, донецька команда цілком могла перервати безвиграшну серію раніше, якби не суддівські помилки, що позбавили команду кількох очок.
«Чорноморець» в 23 попередніх іграх 15 разів покидав поле переможеним. Правда, на відміну від «Олімпіка», в 2019 році в його активі є позитивний результат, коли в 19-му турі він на виїзді завдяки голу Віталія Гошкодері зумів завдати поразки «Львову» з рахунком 1:0. Але у одеситів цілий ряд футболістів набагато молодші і менш досвідчені за суперників, звідси й гра у них нестабільна. Вони можуть зовсім по-різному провести не те що матч, а навіть тайм або окремо взятий відрізок часу.
Втім, це зовсім не означає, що фаворитом в майбутньому поєдинку будуть гості. Тут багато чого буде залежати від того як тренери зможуть налаштувати своїх підопічних і від правильно обраної тактики. Та й з вибором футболістів наставникам важливо не помилитися - відразу згадується недавня гра «Чорноморця» з «Шахтарем», коли через невдалу заміни одесити отримали пенальті у свої ворота, в результаті чого програли зустріч з мінімальним рахунком 0:1.
У нинішньому чемпіонаті одесити і донеччани грали двічі. Про перемогу «Олімпіка» у другому колі раніше вже згадувалося, а в першому колі в Одесі в стартовому турі нового чемпіонату «Чорноморець» був сильнішим 2:1. Тоді у господарів поля голи забили Дмитро Рижук і Микита Татарков, а у гостей Максим Дегтярьов.
Додам, що цю гру буде судити досвідчений арбітр киянин Євген Арановський. У цьому сезоні при ньому «Олімпік» на виїзді зіграв внічию 1:1 з «Львовом», а «Чорноморець» в гостях програв «Шахтарю» 0:3.
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
Орієнтовні склади:
«Чорноморець»: Сергій Литовченко, Денис Норенков, Андрій Міщенко, Гліб Грачов, Дмитро Рижук, Руслан Бабенко, Арні Вільхамссон, Віталій Гошкодеря, Євген Морозенко, Володимир Танчик, Артем Чорній
«Олімпік»: Бетім, Дмитро Гришко, Євген Цимбалюк, Ігор Снурніцин, Роман Вантух, Павло Ксьонз, Олексій Гай, Сергій Політило, Рінар Валєєв, Тейшейра, Максим Дегтярьов

14 квітня, неділя

«Чорноморець» - «Олімпик»
Одеса. Стадион «Чорноморець». 19:30
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол-1»
ЧОРНОМОРЕЦЬ - ОЛІМПИК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧА
Арбитр: Євген Арановський (Київ)
Прогноз Sport.ua - 1:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 28 вересня 2024, 07:16 4

Ентоні несподівано поступився Даніелю у бою за титул IBF