Андрій ГІТЧЕНКО: «Десна болісно сприйняла невихід в топ-6»

Лідер команди розповів про мотивацію грати в другій шістці УПЛ

«Десна» не зуміла пробитися в топ-6 УПЛ і не буде битися за єврокубки, а захисник Андрій Гітченко розповів, як команда сприйняла цю невдачу.


- «Глобальне» - й невеселе - запитання: наскільки болісно сприйняли в «Десні» невихід у Групу 1?
- Болісно. Ми були близькі до цього. Над нами існував великий психологічний тиск, у чомусь ми, мабуть, не впоралися з ним. Сьогодні дивимося за матчами першої шістки й бачимо, що не загубились би там. Однак, вважаю, попередня зустріч із «Олімпіком» показала, що загалом ми відновилися психологічно.

- Яка тепер у Вас турнірна мотивація? Чи пам'ятає команда про офіційний Трофей престижу від УПЛ?
- Керівництво окреслило чітке завдання: сьоме місце. На нього й націлюємося.

- Знаєте цікаву статистику? Команда, котра в одному сезоні бере Трофей престижу, наступного завойовує «бронзу» - або є претендентом на неї…
- Є інша статистика: команда, яка виходить в УПЛ із Першої ліги, пробивається в Групу 1 ІІ етапу й бореться за єврокубки. Я пригадую «Олександрію», «Верес», «Маріуполь». А от у нас, на жаль, не вийшло.

- У будь-якому разі, пам'ятаючи, що поточний сезон є дебютним для Чернігова в елітному дивізіоні, виступ команди можна визнати успішним. Чи наявне в усіх зацікавлених осіб розуміння, що клуб поступально розвивається, і перестрибування через сходинки не пішло би на користь?
- Наявне. Усі розуміють, що ми новачки, що треба все робити крок за кроком. Клуб розвивається динамічно. Просто всім і завжди хочеться більшого. Тим паче ми справді були близькі до першої шістки, не вистачило зовсім трішки.

Іван Зінченко Джерело: Українська Прем'єр-ліга (УПЛ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 23 травня 2024, 02:33 0

Sport.ua разом із GGBET анонсує важливий поєдинок для синьо-жовтих