Сергій БОЛБАТ: «Гра з Динамо була гідна фіналу Кубка України»

Гравець расссказал про свої враження від матчу з киянами

Півзахисник «Шахтаря» Сергій Болбат розповів про недавню складну перемогу в матчі Кубка України проти «Динамо».

- Сергій, після перемоги над Динамо в чвертьфіналі Кубка шлях для завоювання трофея у гірників відкритий?
- Напевно, неправильно так говорити. Упевнений, що всі команди, які залишилися в цьому турнірі, налаштовані виграти Кубок. Тим більше, що зараз на кожній стадії все вирішується в одній грі. Так що кожен здатний на подвиг, викластися на 200 відсотків і піднести сюрприз.

Що стосується нашого матчу з Динамо, то, звичайно, ця гра була гідна фіналу. Але ми раді, що в підсумку виграли, пройшли цю стадію і тепер зіграємо в півфіналі. Ми рухаємося до нашої мети крок за кроком.

- Ваші партнери по команді зізнавалися, що у Шахтаря не вдався перший тайм чвертьфіналу проти Динамо. Чому?
- Згоден, можна сказати, що ми його провалили. Багато чого не виходило з того, що ми задумали і планували втілити в життя. Навіть за ударами по воротах в першому таймі сильно програли: три удари проти восьми. Але цифри другого тайму вже були на нашу користь, і картина на полі змінилася.

- Які корективи вніс в перерві Паулу Фонсека?
- Це залишиться між нами в роздягальні. Думаю, після його слів ми зрозуміли, що не можна засмучуватися, що пропустили гол і програли перший тайм. Попереду ще було 45 хвилин і треба було вийти на поле і виправити ситуацію. У підсумку так і вийшло. Кожен додав в пресингу, в агресивності. Вся команда зібралася і зрозуміла, що не можна програвати. Нам це вдалося.

- Вилучення позначилися на грі?
- Після того як і у нас, і у Динамо залишилося на полі по 10 гравців, ніхто не хотів особливо ризикувати. Було трохи небезпечних атак, все грали акуратно і без ризику. Ціна помилки була дуже велика.

- Післяматчевий пенальті пробити не хотілося?
- Ні. Тренер питав, хто готовий до серії пенальті. Але я був втомлений, тому не був упевнений на 100 відсотків, що заб'ю. Слава богу, все склалося добре, все, хто били, забили. Андрій Пятов теж виконав свою роботу чудово.

Іван Зінченко Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 06:50 11

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»