China Open: чергові втрати серед грандів

У Китаї триває рейтнговий снукерний турнір

Другий ігровий день Відкритого чемпіонату Китаю ще більше прорідив лави учасників з верхньої частини світового рейтингу. Без Ронні О'Саллівана і Марка Аллена (які вирішили пропустити турнір), а також після вильоту Марка Селбі гравцями з найвищим рейтингом залишалися Трамп, Хіггінс і Вільямс. І всі вони не пройшли в 1/32 фіналу!
Джон Хіггінс поступився №82 світового рейтингу Джо O'Коннору - 2:6. Причому програв другий раз за два місяці: в чвертьфіналі Welsh Open також сильнішим був Джо - 5:3. O'Коннор чекає зустріч з іранцем Хоссейном Вафаеєм.
Марк Вільямс програв ветерану Кену Доерті. 49-річний ірландець переміг з рахунком 6:4. Як зізнався Доерті, у нього вже був заброньований квиток на літак додому! Тепер доведеться змінювати плани: в 1/32 фіналу Кен зіграє проти Ріки Уолдена.
Напруженим вийшов матч Джадд Трамп - Роббі Вільямс. Вільямс вів у рахунку 3:0 і 5:3, однак Джадд зумів зрівняти. Все вирішилося в 11-й партії, яка тривала 65 хвилин і на кольорових кульках завершилася перемогою Роббі. Вільямс зустрінеться з Лі Ханем.
№10 світового рейтингу Баррі Хокінс поступився Лу Ніну (№83). Баррі вів 5:4, але програв два заключних фрейма. Лу Нін зустрінеться з Марком Кінгом.
Сем Крейгі розгромив Райана Дея - 6:1. Поразка означає, що Дей на чемпіонаті світу не потрапить в число 16-ти сіяних ігроков. На Крейгі чекає зустріч з Алі Картером.
Дін Цзюньхуей, мабуть, розслабився після вчорашнього святкування дня народження, і поступився досвідченому Джеймсу Ваттане. Таїландський снукерист грає в мейн-турі з 1989-го, але зірок з неба ніколи не хапав. У цій зустрічі йому ще й не щастило: одна його серія склала 99 очок, інша - 98, але і без сенчурі Ваттана має бути задоволеним собою. Наступним його суперником стане Лю Хаотянь.
В інших матчах Джек Лісовський обіграв Джона Естлі (6:2). Кайрен Вілсон розібрався з Юанем Сіджунем - 6:1, з таким же рахунком завершився поєдинок Стівен Магуайр - Сюй Си.
Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 07:01 2

Андрій Лунін навряд чи перейде в «ПСЖ»