У ФФУ впевнені в правильності своєї позиції у справі Мораеса

Федерація футболу буде відстоювати свою правоту

Федерації футболу Португалії та Люксембургу подали протест через участь в матчах відбору Євро-2020 в складі збірної України Жуніора Мораеса.

Федерації вважають, що гравець не мав права отримувати громадянство України і не міг бути заявлений на матчі.

«Якщо враховувати норми УЄФА, то Люксембург вклався в 24 години після матчу на те, щоб подати протест. По Португалії питання відкрите. У них було 24 години, але там почалися вихідні, тому є питання, які вирішить Дісциплінарний комітет УЄФА. Але це не так важливо, так так один протест точно буде розглядатися», - сказав генеральний секретар Федерації футболу України Юрій Запісоцький.

Португалія і Люксембург вважають, що Мораес не міг отримати громадянство України, оскільки не провів в країні потрібну безперервну кількість часу - «Динамо» відправляло футболіста в оренду в Китай.

«Португальці вважають, що виїзд в оренду на 4 місяці порушує термін безперервного 5-річного проживання в Україні. Однак законодавство України чітко говорить, що для «безперервного проживання» в країні потрібно перебувати більше 180 днів на рік. Якщо брати Мораеса, то в 2017 році він виїжджав в Китай приблизно на 120-130 днів».

«Ми розуміємо, що технічна поразка - це можлива санкція, проте в цьому випадку у ФФУ абсолютно законна позиція і ніяких негативних наслідків не буде», - додав Запісоцький.

Інформації про те, коли УЄФА розгляне це питання, поки немає.

Іван Зінченко Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 липня 2024, 07:59 0

Кріштіану не зумів переграти Яна Облака з 11 метрів на чемпіонаті Європи 2024

Коментарі