ХАЦКЕВИЧ: Сподіваюся, побачимо Бєсєдіна і Соля на полі в цьому сезоні

Наставник київського «Динамо» розповів про підготовку команди до найближчих поєдинків

Головний тренер київського «Динамо» Олександр Хацкевич розповів про підготовку команди до найближчих матчів після повернення гравців із національних збірних.

- Усі гравці повернулися до розташування клубу в хорошому настрої. Хіба що тільки Вербич каже, що в другому матчі на своєму полі його збірна мала перемагати. Але це вже питання збірних. Головне, що настрій у всіх хороший. Поки не всі можуть взяти участь у тренуванні, є пошкодження у Тамаша Кадара, але основна частина гравців здорові. Не всі отримали ігровий час, але таким було рішення тренерів збірних, потрібно поважати їхню думку.

- За кілька днів «Динамо» проведе виїзний матч проти «Зорі». Яким є план підготовки, як ви будете підводити стан гравців до спільного знаменника?
- У першу чергу, ми дали гравцям відпочити. У нас був важкий графік ігор, коли ми брали участь і в єврокубках, і в чемпіонаті. Хтось провів за цей період десять матчів, хтось менше. У найближчі дні ми визначимо, хто зараз у якому стані. У нас буде і по два тренування на день, а на неділю запланована двохсторінка. З сьогоднішнього дня ми починаємо готуватися до другої частини чемпіонату.

- Ви вже тримаєте на думці кубкову битву з «Шахтарем», яка відбудеться після зустрічі з «Зорею»?
- Ми рухаємося від гри до гри. Протягом наступного тижня нам знову доведеться провести два матчі, але до цього графіку, як показали матчі і в єврокубках, і в чемпіонаті, команда готова. Найголовніше - аби всі підійшли в хорошому стані до першої гри, як у психологічному плані, так і у функціональному.

- Як скоро повернуться на поле форварди Артем Бєсєдін та Фран Соль?
- Артем уже вийшов на поле, у нього починається бігова робота. Франу поки ще рано. Я сподіваюся, що ми ще побачимо обох на полі у цьому сезоні.

- Ви залучаєте до своїх тренувань молодь із дубля?
- Та група, яка з нами працювала, продовжує працювати. Є хлопці і з молодіжної команди, які беруть участь у тренувальному процесі. Однак у них теж триває чемпіонат. Зараз ведеться безпосередня підготовка до ігор чемпіонату.

- Які зміни ви би відзначили у стані «Зорі» з моменту недавньої зустрічі на «Олімпійському»?
- Кожна гра - це окрема історія. Зрозуміло, що поразка з рахунком 0:5 є дуже болісною для суперника. У них буде позамежний настрій реабілітуватися перед своїми вболівальниками. У них є свої завдання, у нас - свої.

- Чи буде в неділю в українських футболістів вашої команди час виконати свій громадянський обов'язок?
- Безумовно, вибори президента країни - важлива подія. У кожного гравця є своя думка, і час висловити свою позицію в бюлетенях у них теж буде.

Михайло Шаповалов Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 травня 2024, 18:26 0

В Андрія Луніна температура

Коментарі