Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
7192
2

Професіональна ліга богатирів б‘є світові рекорди +ФОТО

Українські богатирі гучними рекордами відкрили новий сезон

Професіональна ліга богатирів  б‘є  світові рекорди +ФОТО
богатыри

Після феєричного виступу у Москві на турнірі «Битва титанів», де впевнено переміг Олександр Лашин, Віктор Юрченко став віце-чемпіоном, а командою (разом з Володимиром Муравльовим) Україна перемогла Росію з велетенською перевагою у 15 з половиною балів, атлети Професіональної Ліга стронгменів України встановили одразу п‘ять світових рекордів.

«Масове» побиття рекордів відбулося під час Олімпіади бойових мистецтв, що відбулася вчора у київському Палаці спорту. На представленні учасників було продемонстровано переможний Кубок, який українці привезли і зі  столиці Росії – публіка гучними оваціями оцінила досягнення українських стронгменів.

Одразу за цим богатирі продовжили зривати овації за нові результати. У першій же вправі-спробі побиття рекорду – «Перенесення щита» - рефері, в недавньому минулому прославлені атлети, Василь Вірастюк та Кирило Чупринін зафіксували нове світове досягнення. Киянин Сергій Конюшок перевершив досягнення Роберта Щепанського з Польщі, яке тривалий час вважалося фантастичним.  Ще 2005  року у канадському Квебеку поляк проніс щит вагою у 182,5 кг на дистанцію 100 метрів. Українець же подолав дистанцію майже на 21 метр більшу: «Вау!» - тільки й можна було вигукнути – Конюшок у відмінній формі, а новий рекорд світу тепер – 120 метрів 93 сантиметри!

У тому, що не лише один Конюшок зберігає чудові фізичні кондиції,  глядачі переконалися майже одразу ж. Найважчу на світі «Прогулянку фермера» (дві валізи по 181 кг кожна) з метою побиття рекорду Жидрунаса Савіцкаса (18 метрів) , встановленого минулого року на Лізі чемпіонів у Франції, пройшли один за одним маріупольці Олександр Лашин і Володимир Муравльов. І один за одним же побили досягнення славетного литовця!

Спочатку Лашин пробіг з цією вагою на 19 метрів 80 сантиметрів, що викликало неймовірний екстаз публіки і, здавалося, що Муравльову випала невдячна роль статиста, адже перевершити таке досягнення виглядало нереальним. Однак сам Володя був іншої думки: харчове отруєння у Москві вже давно подолано, індивідуальна невдача у Росії лише додала спортивної агресії стронгмену і він видав фантастичний результат - 22 метри 58 сантиметрів! Глядачі просто розривалися від захоплення! А сам Муравльов з притаманною йому скромністю говорив про те, що просто намагався виправити погане враження про свій виступ минулого тижня. Що ж виправив, а світовий рекорд його друга-конкурента встиг «прожити» менше 5 хвилин.

На цьому програма рекордів не вичерпалася. У другому блокові рекорд-шоу, що відбувся у перерві між фінальними боями представників бойових мистецтв, атлети Професіональної Ліги підіймали богатирські штангу і колоду. Олександр Пеканов із Чернігова побив ще одне світове досягнення Жидрунаса Савіцкаса: у вправі «Dead lift» («Мертва тяга») він 12 разів підняв вагу 320 кг за відведені для спроби 60 секунд. При цьому Пеканов залишився «вірним собі»: успішно виконавши рекордну 11 спробу за 37 секунд, він швидко розмотав лямки і випростався. Після заклику обох рефері продовжити виконання, Олександр знову почав «замотуватися» і під кінець ліміту часу встиг таки виконати 12-ту спробу. Якби не природна флегматичність атлета, ми точно стали б свідками 14 підйомів. З іншого боку Пеканов, як свого часу легендарний рекордсмен у стрибках з жердиною Сергій Бубка, може додавати кожного разу по одному підйому і перерішувати світове досягнення знову й знову.  Нагадаю, що Пеканов – чинний світовий рекордсмен у богатирській тязі на максимум підйому ваги: 2008 року на турнірі «Арнольд классік» він зафіксував 471,5 кг. Крім того, саме Пеканов став першою на планеті людиною, котра підняла символічні тисячу фунтів (454 кг).

У Києві ж продовжили вражати публіку Олександр Лашин і Володимир Муравльов -  цього разу у вправі «Лог-ліфт». Мета - побиття рекорду Ігоря Педана - 9 підйомів колоди вагою 125 кг з лімітом часу у 75 секунд. Першим у сектор, як і «Прогулянці фермера» вийшов Лашин і з несамовитою віддачею встановив нове світове досягнення - 10 підйомів! Володимир Муравльов почав виконання цієї ж вправи в такому темпі, що, здавалося, рекорд Лашина знову стане «каліфом на час»: «Мурік» йшов із кращим графіком. Однак встановленню чергового досягнення завадила судома, яка схопила м‘язи стегна одразу після фіксації 9-го підйому. Таким чином, Муравльов повторив результат Ігоря Педана, але уже не в статусі повторення світового рекорду.

Завершальним акордом стронгменівського виступу у Палаці спорту стала «Карусель Конана», яку виконував Віктор Юрченко і прем‘єрне в Україні виконання вправи «Rolling Thunder». Юрченко привіз до Києва сконструйовану на його замовлення у Черкасах Карусель із доволі довгою жердиною у 5 з половиною метра, що збільшувало протяжність кола до 32 метрів. Із вагою у кошику 300 кг, атлет зумів пройти 52 метри 12 сантиметрів. що тепер стане орієнтиром для решти українським стронгменів, адже таким чином Віктор встановив національний рекорд на цьому снаряді.

І, нарешті, ще один цікавий історичний момент – перше в Україні змагання у вправі «Rolling Thunder». Назву можемо перекласти, як «Удари блискавки», а ще, зважаючи на англійський підтекст як «Вертка блискавка», «Блискавка, що крутиться». Одне слово, вправа нова, над українською назвою можна буде ще поміркувати. Суть вправи полягає у тому, що взявшись за товсту ручку діаметром 6 см(якщо точно – 60, 325 мм), яка прокручується, атлету слід підняти і зафіксувати однією рукою відповідну вагу, що формується із важкоатлетичних «млинців». Ручку-новинку привіз зі змагання «Арнольд-Классік-2010» Олександр Лашин, чим викликав жвавий інтерес серед колег. У новій вправі навіть виявили взяти участь рефері. Біля богатирського намету успішно підіймали початкову вагу у 75 кілограмів і Василь Вірастюк,  і Кирило Чупринін, однак вирішили, що комусь таки слід реферувати це змагання, а тому участь у вправі взяв лише Чупринін. Початкова вага підкорилася всім шістьом атлетам, так само, як і наступні 80 кг, після чого кроком збільшення ваги стали 2.5 кг. Вагу 82.5 кг зафіксували знову ж таки усі, а от з ваги 85 кг почалося вибування атлетів: першою вага вирвалася з рук у Муравльова. 87,5 кг не підкорилися  Юрченку і Пеканову. Відтак троє атлетів - Лашин, Конюшок і Чупринін, отримали нагоду встановити рекорд України вище, ніж національний рекорд сусідів-росіян у цій вправі (89 кг). Вдалося це зробити лише Олександу Лашину, котрий впевнено зафіксував вагу 90 кг і на цьому не зупинився. У двох наступних спробі маріуполець замовляв спочатку 95 кг, а потім 97,5кг і кожного разу успішно фіксував вагу! Не дарма Сашко привіз ручку-дивовижу з Америки! Що ж, поки у Лашина була перевага - із цим снарядом він тренувався довше за інших, але нову сторінку в історії українського стронгмену відкрито і решта колег зможуть надолужити відставання.

Виступ атлетів Професіональної Ліги стронгменів подарував одразу 5 світових 2 національних рекорди і став чудовим початком богатирського сезону. Продовження - 29 травня у Калуші, де ПЛСУ проводить відбір нових атлетів: буде розіграно 6 професіональних ліцензій, володарі яких зможуть пліч-о-пліч змагатися з світовими рекордсменами! Як взяти участь у змаганні – читайте на сайтах Василя Вірастюка - bogatyr.com.ua і Професіональної Ліги стронгменів - strongliga.com. І Богатирського Вам здоров‘я!

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

Технічні результати:
17 квітня, Київ, Палаці спорту, Олімпіада бойових мистецтв.
Побиття рекордів атлетами Професіональної Ліги стронгменів України

Вправа «Shield» («Щит»).
Вага - 182,5 кг. Перенесення на максимальну дистанцію
Сергій Конюшок (Київ) - 120 метрів 93 сантиметри - новий світовий рекорд

Вправа «Прогулянка фермера»(«Farmer‘swalk»).
Вага - 2 валізи по 181 кг кожна. Перенесення на максимальну дистанцію
Олександр Лашин – 19 метрів 80 сантиметрів - новий світовий рекорд
Володимир Муравльов – 22 метри 58 сантиметрів - новий світовий рекорд

Вправа «Loglift» («Підйом колоди»)
Вага – 125 кілограмів. Ліміт часу – 75 секунд (на максимум пійломів)
1. Олександр Лашин – 10 підйомів - новий світовий рекорд
2. Володимир Муравльов – 9 підйомів

Вправа «Deaflift» («Мертва тяга»).
Вага – 320 кг. Ліміт часу – 60 секунд (на максимум підйомів)
Олександр Пеканов – 12 підйомів - новий світовий рекорд

 
Вправа «Conanswheel» («Карусель Конана»)
Віктор Юрченко – 52 метри 12 сантиметрів - новий рекорд України
 
Вправа «Rolling Thunder»
1. Олександр Лашин – 97,5 кг - рекорд  України
2-3. Сергій Конюшок, Кирило Чупринін – 87,5 кг
4-5. Віктор Юрченко, Олександр Пеканов – 85 кг
6. Володимир Муравльов – 82.5 кг

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Турнирная таблица УПЛ. Днепр-1 упустил шанс приблизиться к Кривбассу
Футбол | 16 апреля 2024, 06:30 1
Турнирная таблица УПЛ. Днепр-1 упустил шанс приблизиться к Кривбассу

В топ-3 входят: донецкий Шахтер, киевское Динамо и криворожский Кривбасс

Стали известны еще два клуба, которые вышли в Лигу чемпионов 2024/25
Футбол | 16 апреля 2024, 08:01 4
Стали известны еще два клуба, которые вышли в Лигу чемпионов 2024/25

Реал и ПСВ гарантировали себе участие в главном клубном еврокубке в следующем сезоне

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Za_Ykrainy
Молодці! Так тримати!!!
qazotr
а я второй!!! Красавцы !!! и типа наши силовые спортсмены больше финансируются, чем спортсмены с других стран!!!???
А РЕЗУЛЬТАТ!!!!! Пример для наших зимников...