Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
9160
5

Новий успіх українських богатирів

Киянин Сергій Конюшок – найсильніша людина планети вагою 105 кг! + ФОТО

Новий успіх українських богатирів

Тепер в Україні не лише Василь Вірастюк носить звання Найсильнішої людини планети. Таким може себе іменувати і  атлет з меншою вагою – Сергій Конюшок. Киянин переміг на турнірі Strongmen World record breakers, що  відбувся у Фінляндії. Змагання, що тривало упродовж двох днів,  відповідає рівню Чемпіонату світу і визначає Найсильнішу людину планети у ваговій категорії до 105  кілограмів.

У перший день Конюшок виграв дві з чотирьох вправ, причому у «Прогулянці фермера» Сергій встановив світовий рекорд, пронісши дві валізи (по 120 кілограмів кожна)   на дистанцію 70 метрів за 30.82 секунди (також українець був першим у вправі «Лог-ліфт», в якій підняв колоду вагою 155 кілограмів). В інших двох вправах – «Естафеті» і «Арм-овер-арм» Сергій був відповідно третім і четвертим.  Після половини дисциплін турніру Сергій Конюшок вигравав  у п‘ятиразового чемпіона  світу – фіна Яні Хартікайнена 4  з половиною очка.

У другий день Strongmen World record breakers перевага нашого богатиря збільшилася до 7 очок - після вправ «Перенесення машини» (схожа на «Супер-йок») та «Дед-ліфт» («Мертва тяга»). У двох заключних вправах – «Колесо Конана» і «Каміння Атласа» Хартікайнену вдалося лише скоротити відставання від Конюшка до трьох очок, але не більше!   

Таким чином Яні Хартікайнен, котрий досі нікому не віддавав  звання Найсильнішого серед «105-кілограмових»,  склав повноваження незмінного чемпіона. Фактично це мало трапитися ще позаминулого року на змаганні у  Китаї, де Сергій Конюшок лідирував за  три вправи до закінчення Чемпіонату. Хартікайнен зберіг титул лише через брутальне  порушення правил у дисципліні «Пуш-пул»: стоячи у сутичці з Конюшком, фін різко підняв колоду, чим спрямував все навантаження на тіло суперника. Як наслідок,  Сергій надірвав м‘язи стегна, однак не припинив виступати. Зчепивши зуби,  українець закінчив змагання, але із травмованою ногою, яку  волочив за собою, показати конкурентноздатних результатів було просто неможливо: у 2007-му році Конюшок фінішував четвертим.

Однак тепер справедливість восторжествувала - Сергій Конюшок, його тренер Михайло Гераскевич та Українська Федерація найсильніших атлетів і перетягування канату приймають заслужені вітання! Чоловіча сила, витривалість і честь – на першому місці, а володарем усіх цих чеснот є українець! Відтак наші земляки збільшують своє представництво на найвищих щаблях турнірів серед стронгменів – найсильніших людей цього світу.















Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 19:37 2
ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити

Украинский вратарь выиграл серию пенальти в матче с «Манчестер Сити»

ФОТО. Перес и Анчелотти поздравили Лунина после безумного матча с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 18:25 2
ФОТО. Перес и Анчелотти поздравили Лунина после безумного матча с Ман Сити

Украинский вратарь помог «Реалу» выйти в полуфинал Лиги чемпионов

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
sashevich
да на тебе пахать надо!!!)))
vaulter
Серега молодец
но про диссерт не забывай
староста
Seruy2909
не а первой молодцы!!Украина давно самая сильная нация!
bogush933
Молодец!
kaizer2008
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил