Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1068
0

Почему Финал Четырех не может пройти в Киеве

Заявление пресс-службы песенного конкурса Евровидение-2005

Почему Финал Четырех не может пройти в Киеве

ЗАЯВА ДЛЯ ПРЕСИ
стосовно неможливості проведення Фіналу Чотирьох в Палаці спорту

29 березня 2005 року в ЗМІ було оприлюднено інформацію про проведення в Палаці спорту баскетбольного Фіналу Чотирьох в період з 26 по 28 квітня. Позиція Національної телекомпанії України з цього питання наступна: проведення баскетбольного турніру в заявлений час неможливе, оскільки це призведе до зриву проведення “Євробачення-2005”.

Тарас Стецьків, президент НТКУ:
“Інформацію про проведення Фіналу Чотирьох Євроліги ФІБА в Палаці спорту 26-28 квітня 2005 року оприлюднив міністр молоді і спорту на підставі інформації, отриманої від Баскетбольного клубу “Київ”. У той самий день НТКУ завершила переговори з БК “Київ”, на яких було аргументовано пояснено, чому неможливо одночасне проведення в Палаці спорту баскетбольного турніру і підготовчих робіт до “Євробачення”. Справа у тім, що з 23 квітня по 9 травня передбачено монтаж всього сценічного обладнання, включно з глядацькими місцями, виставленням звуку, світла тощо. У зв’язку з надзвичайно стислими термінами, монтажні роботи відбуватимуться вдень і вночі. Припинення монтажу сцени на 3 дні означає зрив репетицій! Ми виклали свою позицію БК “Київ” ще в п’ятницю, в суботу та неділю представники клубу зустрічалися з технічними фахівцями нашої компанії та Європейської мовної спілки, і в результаті вчора відбулася ще одна нарада у віце-прем’єр-міністра М.Томенка, де ми знову заявили про свою позицію: ми не можемо дати БК Київ ствердну відповідь. Технічна експертиза чітко показує, що ми ставимо під загрозу зриву “Євробачення”, якщо ми дозволяємо проведення баскетбольного турніру.

Мені дуже шкода, що така накладка сталася. Але якби ми погодилися на пропозицію БК “Київ” щодо проведення Фіналу Чотирьох в Палаці спорту, ми би могли зірвати обидва заходи: вони би не могли належним чином підготувати баскетбольний майданчик, і не дали би нам можливості робити монтаж сцени.

“Євробачення” має величезне значення, і так само велике значення має Фінал Чотирьох. Так сталося, що в часі ми були першими, підписавши контракт на оренду Палацу спорту, і, на жаль, ми не маємо можливості поєднати ці дві важливі події. Монтаж сцени в Туреччині тривав два місяці, а ми маємо лише трохи більше двох тижнів. Якщо забрати у нас ще ці три дні – ми фізично не встигнемо підготуватися до “Євробачення”.
Вчора НТКУ додатково надіслало офіційні листи на адресу БК “Київ”, віце-премєр-міністра з гуманітарних питань, міністра молоді і спорту, де ще обґрунтувала нашу позицію та запропонувала або знайти інше приміщення для Фіналу Чотирьох, або спробувати узгодити з ФІБА перенесення турніру в часі.”

Прес-служба Пісенного Конкурсу “Євробачення-2005”
Контактна особа: Марко Маркович

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Эвертон – Ливерпуль. Прогноз и анонс на матч чемпионата Англии
Футбол | 24 апреля 2024, 06:02 2
Эвертон – Ливерпуль. Прогноз и анонс на матч чемпионата Англии

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок

Чемпионка Уимблдона разводится с мужем
Теннис | 23 апреля 2024, 14:18 1
Чемпионка Уимблдона разводится с мужем

Маркета Вондроушова и Штепан Шимек больше не вместе

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.