Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
| Обновлено 07 августа 2022, 03:11
3316
0

Президент ФЛАУ прокомментировал дисквалификацию за допинг Катерины Табашник

Украинская прыгунья в высоту пропустит Олимпиаду-2020

| Обновлено 07 августа 2022, 03:11
3316
0
Президент ФЛАУ прокомментировал дисквалификацию за допинг Катерины Табашник
Facebook. Ігор Гоцул

Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул прокоментував ситуацію з позитивною допінг-пробою української стрибунки у висоту Катерини Табашник.

«На зборі в Туреччині Табашник звернулася до лікаря, сказала, що їй погано. Лікар подивилася, вирішила, що в неї сонячний удар і зробила певні маніпуляції. Легше спортсменці не стало, поїхали до клініки, подивилися і остаточний діагноз не змогли поставити. Лікар збірної дав Каті і її тренеру рекомендацію закінчувати збір, повертатися до України і йти в клініку, де поставлять діагноз. Однак вони з тренером вирішили залишитися і поїхати ще в одну клініку, хоче це вже не було передбачено  страховим полісом. Ця клініка теж не поставила діагноз.

Після цього тренер ухвалює рішення купити в аптеці препарат, який спрямований на зниження тиску. Увесь цей час лікар команди моніторив стан спортсменки і вимірював тиск. Знаєте, який був найбільший – 125 на 89. В анотації для будь-якого препарату латиницею записані всі діючі речовини. Спортсмен і тренер можуть зателефонувати в Національний антидопінговий центр, можуть зайти на сайт WADA і перевірити будь-який препарат на те, заборонений він чи ні. Це може зробити учень третього класу. Дивним чином вони цього не зробили.

В препараті є заборонена речовина, яка є диуретиком. Знову таки: якщо є потреба на терапевтичне застосування, то його можна використати, але повідомити про це WADA. За словами Табашник, їй стало легше після прийому препарату. Однак упродовж тижня ані у спортсменки, ані у тренера не виникає бажання подивитися склад препарату і за потреби звернутися за дозволом до WADA на терапевтичне застосування.

Через сім днів до спортсменки приїздить допінг-контроль. Вона здає пробу і в формі має занотувати всі препарати, які приймала упродовж останніх двох тижнів. Як ви думаєте, вказала вона цей препарат? Ні.

Ми спілкувалися із фахівцями WADA, говорили, що це прикра помилка спортсменки. Нам на це кажуть: «Препарат не перевірили – це перше порушення. За дозволом на терапевтичне використання не звернулися – це друге порушення. В формі не вказали – це третє порушення. Лікар надала повністю перелік і серед іншого вказала, які параметри тиску були у спортсменки. І вони кажуть: ви хочете, щоб ми повірили в те, що це прикра помилка?», - сказав Гоцул.

Нагадаємо, що у допінг-пробі легкоатлетки був виявлений заборонений препарат гідрохлортіазид. Всі результати українки, починаючи з 28 березня 2019 року, були анульовані. Саме з цієї дати відраховується термін дискваліфікації. На рішення можна подати апеляцію.

Катерина Табашник, за інформацією Sport.ua, планує самостійно подавати апеляцію.

Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Анна Музычук в Торонто сыграла вничью с шахматисткой-нейтралкой
Другие виды | 15 апреля 2024, 10:40 0
Анна Музычук в Торонто сыграла вничью с шахматисткой-нейтралкой

В Канаде продолжаются Турниры претендентов 2024 по шахматам

Переплюнул Куртуа! Лунин установил невероятный рекорд Реала в ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 00:28 15
Переплюнул Куртуа! Лунин установил невероятный рекорд Реала в ЛЧ

Украинский вратарь совершил наибольшее количество сейвов в одном матче

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.