Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 27 апреля 2018, 00:23
1851
0

Шкіряний м’яч – 20 років інвестицій у майбутнє українського футболу

Аматорський турнір святкує визначний ювілей

| Обновлено 27 апреля 2018, 00:23
1851
0
Шкіряний м’яч – 20 років інвестицій у майбутнє українського футболу
ФФУ

2018 року український «Шкіряний м’яч» відзначає свій 20-річний ювілей. У 1998 році змагання проводились лише в одній віковій групі. Загалом тоді у змаганнях взяли участь лише 126 команд, але задум настільки сподобався футбольному загалу України, що вже в 1999 році на шкільні старти вийшли аж 13 000 команд. З того часу кількість команд-учасниць невпинно зростала. Зараз учасниками «Шкіряного мʼяча» є сотні тисяч дітей.

Відродження змагань в 1998 році було здійснено Асоціацією аматорського футболу України за ініціативи її президента Федора Шпига, народного депутата України. Очолив клуб відомий ветеран київського «Динамо», кращий футболіст СРСР 1966 року, заслужений майстер спорту Андрій Біба.

За роки існування мільйони юних гравців прийняли участь у змаганнях, його школу пройшли багато наших відомих футболістів. Успіх змагань є наслідком плідної роботи та співпраці Федерації футболу України з Асоціацією аматорського футболу України,  Міністерством молоді та спорту України, Міністерством освіти і науки України.

Вже другий рік поспіль «Шкіряний м’яч» проводиться у чотирьох вікових групах. Змагання серед 12, 13 та 14-річних гравців у даний час проводяться під назвою «Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola». Величезна кількість подарунків юним футболістам від організаторів, меценатів та партнерів стимулює їх до участі у змаганнях. Фіналісти «Шкіряного м’яча» отримують комплекти чудової ігрової форми, футбольні м’ячі, різноманітні призи та відзнаки, нагороджуються кубками та медалями від Федерації футболу України та Асоціації аматорського футболу України.

Футбольні змагання вже проходять в регіонах України, а переможці з 15 травня змагатимуться у Всеукраїнських зональних змаганнях, що пройдуть у 28 містах України!

Цього сезону кращі команди дванадцятирічних гравців поборються за нагороди 13-15-го червня в Івано-Франківську. Місце проведення фіналу обрано не випадково! Саме з Івано-Франківська розпочався відлік Всеукраїнських фіналів, адже саме тут, двадцять років тому, далекого 1998-го, відбувся перший історичний фінальний турнір відродженого в Україні «Шкіряного мʼяча».

Пам’ятним для учасників стане й київський фінал у віковій категорії U13, адже церемонії відкриття та закриття змагань заплановано провести 1 та 3 червня у рамках заходів Київського балу.

Хлопці 14-річного віку змагатимуться у фіналі наприкінці серпня. Місце його проведення буде визначено наприкінці травня.

А самих юних гравців чекатиме гостинна Хмельниччина – фінал відбудеться у місті Славута з 4 по 6 червня.

Перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко: «Намагаюсь відвідувати кожен фінал! Мені дуже приємно відчувати теплу атмосферу змагань «Шкіряного мʼяча». Завжди висловлюю велику вдячність тренерам,шкільним вчителям фізичної культури та активістам за їхній працю, велику роботу з виховання футбольного майбутнього України. Велике спасибі батькам, які палко підтримують своїх дітей. Взагалі хочу відзначити: кожен фінал «Шкіряного мʼяча» це дійсно свято дитячого футболу. Я із задоволенням спостерігаю за зростанням юних футболістів, які завтра можуть поповнити лави гравців вітчизняних професіональних футбольних клубів.

Хочу побажати усім вдалих матчів, позитивних емоцій та цінного досвіду від участі у «Шкіряному м’ячі». Зі свого боку Федерація футболу України потурбується про створення максимально комфортних умов та захоплюючих вражень для учасників змагань, памʼятні призи та відзнаки всім юним футболістам».

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.