Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
5277
5

Юрій ВІРТ: «Венгер сказав, що знає мене»

Екс-тренер «Вереса» пройшов стажування у Англії

Юрій ВІРТ: «Венгер сказав, що знає мене»
Із архіву Юрія Вірта

Юрій Вірт пройшов стажування у Англії, де спостерігав за тренуваннями Хосепа Гвардіоли та Арсена Венгера.

«Під час тренування, окрім Гвардіоли, тренування проводило більше 10 помічників. Заняття максимально інтенсивні та з мінімальною кількістю пауз. Кожна деталь продумана так, щоб одна вправа одразу переходила у іншу. І футболісти не втрачали час. Зазначу, що тренування може тривати всього годину. Хоча треба розуміти, коли і за яких умов Гвардіола ставить це тренування. Це вже завершення сезону і не треба перевантажувати футболістів. А взагалі, Пеп перед грою з «Тотенгемом» сказав гравцям, що якщо переможете, то буде три дні вихідних. Мені здалося, що у нього дуже добра комунікація з гравцями. В сучасному футболі це надзвичайно важливо. Для мене було великим досвідом побачити Гвардіолу під час тренування та спостерігати, як він працює у тренувальному процесі. Адже він тренер-новатор. Той, хто змінює англійський та сучасний футбол. Під час їхнього матчу зі «Свонсі» на 30-й хвилині глянув на статистику, а у «Сіті» було володіння м’ячем 90% ігрового часу. Ви тільки вдумайтесь, які показники».

«У «Арсенала» зараз непростий графік. Команда виступає на декілька фронтів. Матчі фактично кожні три дні. Але Генріх Мхітарян показав мені базу клубу та навіть зробив зустріч з Арсеном Венгером. Ми бачились ще до того, як стало відомо, що Венгер оголосив, що це його останній сезон у «Арсеналі». Мене вразив спокій цього великого тренера. Я б і не сказав, що він переживав чи що його щось непокоїть. Для мене було дуже цікаво навіть відчути ауру людини, яка більше 20 років керує великим проектом. Після зустрічі з ним навіть подумав, як навчитися так зберігати спокій. Уявіть, під яким шаленим тиском працює Венгер. Хоча як виявилося, на момент нашої зустрічі, він вже знав, що в його кар’єрі очікуються великі зміни. І, до речі сказав, що пам’ятає моє прізвище. А потім Генріх нагадав йому, що в 2000-х я грав за «Шахтар» проти його «Арсеналу». Мені здається, це був один з найкращих його складів. Зустрічі з великими тренерами надихають на роботу», - сказав Вірт.

Источник Footboom
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
glazivano
Крутий був матч... А Вірт був ще крутіший! Нажаль, не вистачило єврокубкового досвіду...
vitaha33
Це коли Кіоун забив коліном третій м'яч? Це була супер гра, вболівав за Шахту як за рідну команду, це була команда великого Прокопенко з Ателькіним, Зубовим, Вороб'єм, не те що тепер команда аморальних провокаторів і допінгістів
rokkino
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
seregka1991
Тогда еще да, были времена, Вирт тогда выдал матч карьеры. С батей орали за Шахту в голос.
А потом вышел футбольный уикенд с александром наркопениссовым, и как я считаю, это стало основополагающим фактором в начинании этой войны, между ДК и Шахтой.