Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 22 апреля 2018, 17:53
5404
5

Олімпік у Києві поступився Карпатам

Львівська команда продовжила безпрограшну серію до п'яти поєдинків

| Обновлено 22 апреля 2018, 17:53
5404
5
Олімпік у Києві поступився Карпатам
Другу неділю поспіль «Карпати» в ролі гостей проводять матч Прем’єр-ліги у Києві, цього разу проти «Олімпіка», з яким «леви» цього року зустрічаються вже втретє. Після переможного матчі зі «Сталлю» Олег Бойчишин вирішив не змінювати стартову одинадцяту. Роман Санжар порівняно з минулим туром зробив певні кадрові ротації. Замість Кулинича, Біленького та Козлова на поле вийшли досвідчені Євгеній Пасіч, Щедрий і Нємчанінов. Суперники  вийшли на поле, знаючи про втрату очок у цьому турі команд нижньої частини другої підгрупи – «Сталі», «Зірки» та «Чорноморця».
 
Обидві команди активно розпочали гру на стадіоні «Динамо», а перший небезпечний момент виник після удару Карраскалю, коли Кичак у падінні ліквідував загрозу. Тут же «олімпійці» також створили гольовий момент, коли Геннадій Пасіч головою пробивав в ближній кут, і вже Шевченко демонструє свою майстерність, перевівши м’яч на кутовий.
 
Згодом індивідуальну техніку продемонстрував Швед, який після скидки від Карраскаля підхопив м’яч, в супроводі трьох суперників увірвався до штрафного і пробив повз Кичака у дальній кут. Так «Карпати» нарешті перервали свою безгольову серію на полі «Олімпіка», яка тривала 271 хвилину. Забитий гол додав ще більшої впевненості номінальним гостям, підтримати яких за традицією прибуло до столиці багато вболівальників «левів». «Карпати» продовжували більше контролювати м’яч, проте до гольових моментів справа не доходила. 
 
Лише в компенсований час міг змінитися рахунок, коли Вакуленко порушив правила проти Карраскаля, але досвідчений Кичак зумів парирувати пенальті у виконанні Шведа. Для «Карпат», до речі, це був ювілейний, 90-й пенальті у Прем’єр-лізі, в тому числі перший гостьовий з початку чемпіонату. Кичак же вдруге у нинішньому сезоні стає переможцем пенальтійської дуелі.
 
Під час перерви Роман Санжар вирішив підсилити атакувальні дії своїх підопічних, випустивши на поле Біленького та Хомутова. І господарі поля активніше розпочали другий тайм, заробивши декілька перспективних штрафних. Проте Нємчанінов зі стандарту пробив вище воріт, а після удару Балашова захисники «Карпат» встигли випередити суперників.
 
Натомість «Карпати» збільшили свою перевагу. Карраскаль встиг відібрати м’яч у Євгена Пасіча, вийшов на побачення з воротарем, і технічно перекинув м’яч через воротаря під поперечину воріт «олімпійців». Підопічні Олега Бойчишина продовжували шукати шляхи взяття воріт Кичака, який по черзі парирує дальні удари у виконанні Гуцуляка та Шведа. Натомість Нестеров після кутового удару пробив над поперечиною воріт.
 
«Карпатівці» продовжували «обстрілювати» ворота Кичака, який у кидках парирував удари Мякушка та Шведа. Хороший шанс відродити інтригу у матчі мав Євгеній Пасіч, але Шевченко встиг відреагувати на удар суперника з декількох метрів. Також воротар «Карпат» під завісу матчу дивом врятував команду від неприємностей і після удару Балашова. Міг довести рахунок до розгромного і Вербний, удар якого знову парирував Кичак.
 
У підсумку, «Карпати» здобули четверту поспіль перемогу у Прем’єр-лізі, що востаннє левам вдавалося ще у серпні-вересні 2010 року за часів колишнього наставника львівського клубу Олега Кононова, і до повторення клубного рекорду залишився один крок. Львівська команда в Києві здобула свою ювілейну 60-у гостьову перемогу в чемпіонатах. Щодо «Олімпіка», то гравці донецького клубу на своєму полі не можуть «розмочити» ворота «Карпат» вже впродовж 395-ти (!) хвилин.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Олимпик Д» - «Карпаты» - 0:2

 Марьян Швед, 22, Карраскаль, 58.

Нереализованный пенальти: 45+5', Марьян Швед (вратарь)

«Олимпик Д»: Артем Кичак, Геннадий Пасич, Дмитрий Немчанинов, Евгений Цимбалюк, Игорь Снурницын, Руслан Кисиль (Владислав Хомутов, 46), Евгений Пасич, Йосип Вукович, Сергей Вакуленко, Виталий Балашов, Артем Щедрый (Станислав Беленький, 46)
«Карпаты»: Алексей Шевченко, Андрей Нестеров, Артем Федецкий, Денис Мирошниченко, Назар Вербный, Кристиан Эрбес, Франсиско Ди Франко (Олег Голодюк, 83), Алексей Гуцуляк, Сергей Мякушко (Андрей Ременюк, 76), Марьян Швед, Карраскаль (Санчес Катриэль Игнасио, 67)

Евгений Пасич, 27. Сергей Вакуленко, 79. - Карраскаль, 21. Артем Федецкий, 28. Андрей Нестеров, 56.

Арбитр встречи: Денис Шурман (Киевская обл.).

Зрителей: 700
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Букмекеры назвали еще одного неожиданного претендента на трансфер Довбика
Футбол | 23 апреля 2024, 03:55 0
Букмекеры назвали еще одного неожиданного претендента на трансфер Довбика

Наиболее вероятным следующим клубом у букмекерских контор является Челси, дальше – Арсенал...

Ливерпуль провел неформальные переговоры с экс-тренером Шахтера
Футбол | 23 апреля 2024, 15:09 5
Ливерпуль провел неформальные переговоры с экс-тренером Шахтера

Неожиданно в преемники Юргена Клоппа сватают Паулу Фонсеку!

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Rostik Karpa
Карпати в кожному матчі все більше і більше додають, якщо збережемо команду, наступний рік закінчимо на 3-му або 4-му місці
Dragon9
Боже, не зупиняй цю машину (с)
killiastorm
Грають на одному диханні, з вмотивованими суперниками звичайно буде складніше. Єдина ложка дьогтю це виконання Шведом пенальті, так б'ють на стадіоні без трави за школою.
Lego May
- Олимкик команда, купи-продай... Контора клуб.
Иван Верещагин
У Олимпика мотивации нет ни какой, раз... мастерства и скорости нет, два... мысли и взаимодействия в комбинациях нет, три...
У Карпат выделялись легионеры и Швед...
Все закономерно...