Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 05 апреля 2018, 14:44
2612
0

Олександр ГОЛОВКО: «Нам потрібно виграти всі чотири матчі»

Тренер молодіжної збірної України – про шанси команди на вихід у фінальну частину Євро-2019

| Обновлено 05 апреля 2018, 14:44
2612
0
Олександр ГОЛОВКО: «Нам потрібно виграти всі чотири матчі»
ФФУ. Александр Головко

У відборі на Євро-2019 (U-21) молодіжна збірна України в поєдинку з лідером групи, Англією, поступилася (1:2) й наразі посідає третє місце. Головний тренер команди Олександр Головко оцінив шанси своєї команди на вихід у фінальну частину чемпіонату Європи.

— Олександре Борисовичу, після матчу минув певний час, і емоції, напевно, охололи. Що можете сказати про гру зараз?
— Результат поєдинку є закономірним. Англійці індивідуально сильніші за наших футболістів. Проте саме в цьому матчі збірна України продемонструвала свою кращу гру — і за тактикою, і за бажанням. Хіба що ми не реалізували свої моменти, а суперник — навпаки...

— Після поразки від Англії шанси молодіжної збірної України вийти на Євро-2019 помітно зменшилися?
— Ми будемо боротися до кінця — нам потрібно виграти всі чотири матчі, що залишилися. Шанси в нас ще є, тому будемо грати і дивитися, що вийде на фініші. З Англією ми відносини вже з'ясували, тепер потрібно рухатися далі. Що порадувало, у Британії «молодіжка» зіграла з англійцями краще, ніж в Україні, ми видали там максимум.

— Чи міг головний тренер першої збірної Андрій Шевченко відрядити до «молодіжки» ще кілька виконавців, зокрема, Матвієнка?
— Це не обговорюється. Питання з Шевченком було вирішено заздалегідь — наша команда могла розраховувати тільки на трьох футболістів, які й прибули до нашого табору. Інші гравці були потрібні першій збірній. Повторюся, ми й так провели в Англії кращу гру. Не знаю, як було б із Матвієнком та іншими хлопцями. Це інша історія.

— Крім участі в турнірі пам'яті Валерія Лобановського, чи плануєте ви проведення спарингів, наприклад, із клубами першої або другої ліги?
— Наша команда обійдеться без спарингів. Збірна з клубами грати не буде. Контрольні матчі з іншими молодіжними збірними, як відомо, можна проводити тільки в терміни ФІФА, і цими вікнами ми обмежені.

Нам доведеться врахувати і якось владнати ще такий момент, як проведення Меморіалу Лобановського, який, на жаль, не збігається з датами ФІФА, а отже, невідомо, хто до нас приїде. Та й у Києві в травні буде непросто грати, адже в цьому місяці в столиці України відбудеться фінал Ліги чемпіонів. Спробуємо вирішити це питання.

— Після того, як молодіжна збірна пройшла дистанцію в шість матчів і змогла взяти вісім очок із 18-ти, у вас немає розчарування в можливостях деяких футболістів цієї команди?
— Розчарування, напевно, було б, якби я тільки почав цих хлопців тренувати. А я працюю з ними з того часу, коли їм було по 15 років, тому вірю в них на сто відсотків. Шанс вийти на поле в «основі» є в усіх. Просто і для нас, і для хлопців важливо, щоб вони якомога частіше грали за свої клуби. Але з цим, як і раніше, проблеми. У нас мало часу на те, щоб кардинально вплинути на кадрову ситуацію — попереду важливий фінальний відрізок відбору на Євро-2019. Упевнений, наша команда зробить усе можливе, щоб завершити турнір успішно.

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.