Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
1765
0

Львівські гандболістки підтверджують чемпіонські амбіції

Підопічні Віталія Надича претендують на дострокове завоювання «золота» чемпіонату України

Львівські гандболістки підтверджують чемпіонські амбіції
Підопічні Віталія Надича претендують на дострокове завоювання «золота» чемпіонату України. Для цього їм  достатньо перемогти в одній  із трьох ігор наступного туру. Ці гандболістки  – найближче майбутнє  «Галичанки»
 
2-4 березня 2018 року в Ужгороді гандболістки Львівського училища фізичної культури (ЛУФК) стали абсолютними переможцями групи Б в межах п’ятого туру фінальної частини чемпіонату України серед дівчат 2001-2002 р.н. 
 
Команда Віталія Надича впевнено здолала опоненток - СДЮШОР «Карпати» та Київ-1 (КСЛІ)  з рахунками 30:24 та 32:20 відповідно.
 
 Нагадаємо, що чемпіонат України серед гандболісток 2001-2002 р.н. складається з двох етапів. На першому етапі команди були розподілені по групах за територіальним принципом: західна зона, східна зона та Київ і Київська обл. У  підгрупі західної зони гандболісткам ЛУФК рівних не було.
 
Підсумки першого етапу змагань:
 
І підгрупа (східна зона):
1 місце –  Херсонська область (ХВУФК)
2 місце –  Дніпропетровська область
3 місце – Запорізька область (СДЮШОР-3)
4 місце – Миколаївська область (МВУФК)
 
ІІ підгрупа (Київ та Київська обл.):
1 місце – Київська область (БВУФК)
2 місце –  Київ – 1 (КСЛІ)
3 місце –  Київ – ІІ
 
ІІІ підгрупа (західна зона):
1 місце – Львівська область (ЛУФК)
2 місце – Закарпатська область (СДЮШОР «Карпати»)
3 місце – Тернопільська область
 
На другому етапі боротьбу за нагороди продовжили команди, які посіли 1-2 місця у своїх підгрупах. Ці команди згідно з жеребкуванням потрапили до  груп А або Б. 
 
Групу А сформували команди Дніпропетровської області, Херсонської області  (ХВУФК)  та  БВУФК (Київська обл.).
 
Група Б:  ЛУФК, СДЮШОР «Карпати» та  Київ -1 (КСЛІ). 
 
В межах другого етапу передбачалися ще чотири тури: з третього по шостий. Очки, здобуті на першому етапі (тобто у першому та другому турах), анулювалися. 
 
У ІІІ турі команди групи «А» та «Б» зіграли між собою по колу окремо в кожній групі. Цей тур проходив у грудні 2017 року. Найсильнішими у групі Б були гандболістки ЛУФК: вони обіграли СДЮШОР «Карпати» (29:18) та  Київ -1 (38:17).
 
В межах ІV туру, який відбувся у лютому 2018 року, команди групи «А» зустрілися з командами групи «Б» («стінка на стінку»). І знову перемогу святкували львів’янки, здолавши гандболісток Дніпропетровської області (54:29), Херсонської області  (30:24)  та  БВУФК, Київської обл. (27:24).
 
V тур проводився за принципом ІІІ туру. Після ігор п’ятого туру, результати яких повідомляли вище, команда ЛУФК зміцнила лідерство у чемпіонаті.
 
VІ тур пройде за принципом ІV туру – «стінка на стінку». Цей тур стане фінальним й після нього розподіляться 1-6 місця за більшою кількістю набраних очок в ІІІ-VI турах. Фінал чемпіонату України прийматиме Ужгород  27- 29 березня 2018 року.
 
Так прокоментував тренер ЛУФК Віталій Надич його команда знаходиться за крок від чемпіонства: «Зараз ми очолюємо турнірну таблицю з 14-ма очками, за нами йде Херсон з 10-ма очками, на третьому місці  - Ужгород -  9 очок, у Броварів - 7 очок. 
В останньому, шостому, турі, нам достатньо взяти два очки з шести можливих, тобто з трьох ігор перемогти в одній і ми -  чемпіони. 
В першому  матчі гратимемо із Кривим Рогом (Дніпропетровська обл.), потім з Броварами (БВУФК ), остання гра із Херсоном. Якщо ми у перший день обіграємо Кривий Ріг, то станемо недосяжними для суперників незалежно від усіх подальших результатів матчів. Але загадувати не будемо, будемо працювати».
 
Наталія ВАСЬО
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.