Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
3291
0

Бірмінгем-2018. Українки зупинилися у кроці від медалей в естафеті

В англійському Бірмінгемі завершився чемпіонат світу з легкої атлетики у приміщенні

Бірмінгем-2018. Українки зупинилися у кроці від медалей в естафеті
uaf.org.ua

Жіноча естафетна команда 4х400 метрів у складі Тетяни Мельник, Катерини Климюк, Анни Рижикової і Анастасії Бризгіної зупинилися у кроці від «бронзи» чемпіонату світу у приміщенні.

Українки фінішували п’ятими, проте через дискваліфікацію ямайської команди, яка перетнула фінішну лінію другою, піднялися на четверте місце – 3.31,32 хв. Британки піднялися на третю сходинку, але їхній біг був також не безгрішним. На передачі з першого на другий етап Ханна Вільямс наступила на п’ятку Катерині Климюк і «зняла» з неї шиповок. Тренерський штаб збірної України відразу після фінішу естафет подав протест, який задовольнили.

На якийсь час саме українки були третіми, але британці з таким рішенням не погодилися і подали протест на український протест. Цього разу рішення було вже на користь господарів змагань. Українки четверті, а у команди Великої Британії бронзові медалі.

Перемогли з рекордом чемпіонатів світу у приміщенні американки (3.23,85 хв). Польки з національним рекордом у приміщенні виграли срібні медалі (3.26,09 хв).

Зазначимо також, що збірну Ямайки було дискваліфіковано згідно з правилом 218.4. Згідно з ним, атлетки повинні бути розставлені суддею у відповідності до місць, які займають їхні команди перед заключним перед передачею віражем. Це положення не можна змінювати на початку зони передачі. Якщо хтось з атлеток не виконує це правило, їхню команду дискваліфікують.

Марина Бех з результатом 6,37 метрів стала десятою зі стрибків у довжину. Чемпіонкою світу у приміщенні з найкращим результатом сезону у світі стала сербка Івана Шпановіч (6,96 м).

Чоловіча естафетна команда Польщі 4х400 метрів стала чемпіонами світу зі світовим рекордом у приміщенні – 3.01,77 хв. У складі рекордсменів бігли Кароль Залевські, Рафал Омелько, Лукаш Кравчук і Якуб Кржевіна.

Другими фінішували американці (3.01,97 хв). Призову трійку з національним рекордом у приміщенні замкнули бельгійці (3.02,51 хв).

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?
Футбол | 24 апреля 2024, 12:20 18
Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?

Колумнисту Sport.ua Алексею Сливченко не понравилось одно из последних высказываний легенды «Реала»

Чемпион мира по конькам Свингс выиграл этап кубка Европы по спидскейтингу
Другие виды | 22 апреля 2024, 22:10 0
Чемпион мира по конькам Свингс выиграл этап кубка Европы по спидскейтингу

Бельгиец подтверждает статус одного из сильнейших роллеров мира

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.