Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Олимпийские игры
|
6630
2

Пхьончхан-2018. Дайджест 17 дня

Останній день Олімпіади-2018

Пхьончхан-2018. Дайджест 17 дня
Getty Images

Україна

В останній день Олімпіади в Пхьончхані Україна була представлена лише в лижних гонках, а саме в класиці на 30 км.  Тетяна Антипенко зуміла показати найкращий свій результат на ОІ-2018 – підсумкове 38-ме місце. Вона програла переможниці 16 хвилин.

Золото тут завоювала неймовірна Марет Бьорген. Срібло дісталося Крісті Пярмякоскі з Фінляндії, бронзу виграла шведка Стіна Нілссон.

1. Маріт Бьорген (Норвегія) 1:22.17,6

2. Кріста Пярмякоскі (Фінляндія) + 1.49,5

3. Стіна Нілссон (Швеція) + 1.58.9

38. Тетяна Антипенко (Україна) + 15.59,7

Результати дня

В фінальному матчі хокейного чоловічого турніру збірна Німеччини була в 56 секундах від завоювання золота. Проте представники ОАР зуміли закинути шайбу в меншості і перевести гру в овертайм. На десятій хвилині додаткового часу російський хокеїсти закинули переможну шайбу. Німці після перемог над Канадою і Швецією могли виграти і у ОАР, але їм трішки не пощастило.

ОАР - Німеччина - 4:3 ОТ (1:0, 0:1, 2:2, 0:0)

Збірна Швеції виграла золоту нагороду в жіночому керлінгу. Шведки в вирішальному матчі впевнено переграли господарок Олімпіади з рахунком 8:3

Швеція - Південна Корея - 8:3

Німецькі бобслеїсти: Франческо Фрідріх, Мартін Гроткопп, Кенді Бауер і Торстен Маргіс завоювали золоті нагороди в заїздах четвірок. Срібло розділив ще один німецький екіпаж, а також корейці.

1. Німеччина 3.15,85

2. Німеччина - 0,53

2. Південна Корея - 0,53

Церемонія закриття

Прапор України на церемонії закриття ніс Олександр Абраменко – єдиний володар медалі в Пхьончахі з України.

Церемонія закриття пройшла на тимчасовому Олімпійському стадіоні, який був зведений спеціально до Ігор-2018 і буде розібраний після закінчення Олімпіади.

В рамках церемонії відбулася урочиста передача олімпійського прапора делегації з Пекіна, столиці наступної зимової Олімпіади. Прапор Ігор президент МОК Томас Бах передав меру столиці Китаю Чень Цзінін. Олімпійські ігри в Пекіні пройдуть з 4 по 20 лютого 2022 року.

Олімпійський вогонь в Пхьончхані був погашений, на цьому Олімпіаду було офіційно закрито.

МОК не дозволив йти Росії під своїм прапором

МОК не дозволив російським спортсменам пройти на церемонії закриття Олімпіади-2018 під національним прапором. Рішення було одноголосно підтримано 132-ою сесією організації, яка відбулась 25 лютого у Пхьончхані.

 «МОК міг би розглянути зняття відсторонення в тому випадку, якщо б делегація олімпійських атлетів з Росії дотримувалася рішення виконкому МОК від 5 грудня 2017 року. Однак два олімпійських атлета з Росії провалили допінг-тести тут, в Пхьончхані. Ця обставина вкрай розчарувала і, на додаток до інших факторів, позбавила змоги МОК навіть розглянути питання зняття відсторонення на церемонії закриття», – йдеться у тексті підсумкової заяви.  

Нагадаємо, що команду ОАР позбавили «бронзи» в дабл-міксті керлінгу, оскільки допінг-проба одного з олімпійських атлетів з Росії дала позитивний результат – у Олександра Крушельницького були виявлені сліди мельдонію. Крім того, російська бобслеїстка Надія Сергеєва, яка в Пхьончхані посіла 12-е місце в двійках, теж здала позитивну допінг пробу.

Бьорген стала найбільш титулованою спортсменкою зимових ОІ

Норвезька лижниця Маріт Бьорген здобула перемогу в жіночому марафоні.

Для Бьорген ця медаль стала 14-й олімпійською нагородою. Тепер в її активі 8 золотих, 4 срібних і 2 бронзових медалі.

За кількістю олімпійських медалей серед представників зимових видів спорту вона перевершила досягнення свого співвітчизника, біатлоніста Уле Ейнара Бьорндалена (8-4-1).

Поворот не туди

Австрійська лижниця Тереза Штадлобер допустила помилку при виборі напрямку руху під час класичного марафону .

В районі 20-го кілометра гонки спортсмена, що йшла в групі претендентів на медалі, пропустила поворот і пішла на нерозмічену ділянку траси.

Австрійці довелося повертатися, вона втратила більше хвилини по відношенню до суперниць.

Підсумковий медальний залік

Віктор ЯРЕМУС

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

80+ метров. Украинец Кохан показал личный рекорд сезона по метанию молота
Другие виды | 20 апреля 2024, 20:45 2
80+ метров. Украинец Кохан показал личный рекорд сезона по метанию молота

Такий результат принес спортсмену серебро

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 20
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Sonnenaufgang
Так, але ж скоро чемпіонат світу з футболу. Там німці помстяться за своїх зимових братів. Але чи зможемо ми це побачити, це ще питання. Наші виступили нормально, в межах своїх можливостей. Інша справа, що медаль у фрістайлі дуже неочікувана. Шановні Президенти, Прем'єри і депутати, якщо хочете, щоб Україна була з медалями на будь-яких Олімпійських іграх, будуйте спортивні майданчики і траси. Адже навіть у зрадника Януковича була ідея провести Олімпійські ігри в Карпатах. Цю ідею треба взяти собі на озброєння і поступово йти до цієї мети. Кошти є.
Voller91
Свято швидко проминуло. Сумно.