Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 30 января 2018, 10:29
5084
1

Олег КУЗНЕЦОВ: «Шахтар не відпустив своїх футболістів до збірної»

Головний тренер української команди U-17 розповів про перемогу на Кубку розвитку

| Обновлено 30 января 2018, 10:29
5084
1
Олег КУЗНЕЦОВ: «Шахтар не відпустив своїх футболістів до збірної»
ФФУ

Юнацька збірна України (U-17) учетверте стала переможцем міжнародного турніру Кубок розвитку, що проходив у столиці Білорусі.

Наступного дня після тріумфу в Кубку розвитку головний тренер юнацької збірної України (футболісти 2001 року народження) Олег Кузнецов розповів подробиці виступу синьо-жовтих у Мінську.

— Олеже Володимировичу, після якого матчу ви зрозуміли, що навіть експериментальним складом можна виграти цей турнір? Адже були відсутні футболісти донецького «Шахтаря»...
— За винятком першої гри, проти Молдови, кожен наступний матч був складним. Просто нам краще вдавалося використовувати свої моменти.

Результатом тренерський штаб залишився задоволений, як і діями багатьох футболістів. Та й у цілому позитивних моментів у грі колективу було більше. Адже команда почала виступ практично відразу після відпустки. Удома ми здебільшого займалися біговою роботою. Та й у Білорусі тренувалися на штучному газоні не кращої якості. Тому в технічному плані у команди були деякі проблеми.

— Збірна провела п'ять поєдинків за сім днів. Перемога в турнірі свідчить про те, що функціонально ваші підопічні витримали?
— Ми розмовляли з багатьма тренерами інших команд, з організаторами змагань, висловлювали думку, що грати стільки матчів за такий короткий період часу — занадто велике навантаження для молодих футболістів.

Ми планували рівноцінно розподілити навантаження на всіх гравців, але, на жаль, не все вийшло саме так. Адже довелося частіше випускати на поле тих хлопців, які були готові краще. Така практика виправдала себе, коли після невеликих коректив вдалося додати в другому таймі вирішального поєдинку з Ізраїлем. Але я хочу подякувати всім хлопцям, які в Мінську захищали кольори збірної. Було видно, що в грудні вони не лежали на дивані, а займалися тією роботою, план якої отримали від нашого тренерського штабу.

— Козир цієї збірної — стандартні положення?
— Ми працюємо в даному напрямку, але не можна сказати, що робили на цьому головний акцент. У нас зіграний склад, і футболісти знають, в які точки на полі бігти під час виконання того чи іншого стандартного положення. Тим більше, у нас є такі гравці, як Волошин, Шулянський, — вони можуть добре виконати подачу. Ми переважали ізраїльтян у зрості і цим скористалися.

— Кращим гравцем турніру визнали Алана Ауссі, а кращим воротарем — Руслана Нещерета. Ви згодні з таким рішенням?
— Мабуть, так. У кваліфікаційному турнірі Євро основним воротарем був Анатолій Трубін із «Шахтаря». Гірники не відпустили своїх футболістів, тому Нещерет скористався наданим йому шансом. Ауссі добре провів турнір. Він у нас грав на різних позиціях — і в центрі оборони, і опорним півзахисником... Непогано виглядали Волошин із Шулянським, але, мабуть, більше двох індивідуальних призів одній команді не дають (посміхається).

— Наступний збір вашої команди, він же — останній перед виступом в еліт-раунді, пройде в лютому. Чи вдасться на два товариські матчі з Ізраїлем запросити всіх найсильніших?
— На жаль, є занепокоєння, адже ці питання вирішують не президенти клубів, а директори академій. Утім, голова комітету національних збірних Мирон Маркевич і технічний директор ФФУ Олег Протасов спілкувалися з представниками «Шахтаря», і ті запевнили, що в лютому ми зможемо розраховувати на гравців донецької команди.

Наприклад, у минулому році із 19-ти поєдинків ми зіграли оптимальним складом тільки в шести. З одного боку, добре, що багато хлопців можуть спробувати свої сили в збірній, але, якщо прагнути якихось серйозних результатів, необхідно якомога частіше грати в оптимальному складі.

«Кубок розвитку-2018» проводиться на призи Асоціації «Білоруська федерація футболу» та Мінського міського виконавчого комітету. З 2014 року «Банк розвитку» є генеральним партнером турніру.

В стані «Шахтаря» вважають, що вони не зобов’язані відпускати своїх гравців для участі не в офіційних матчах, а в комерційному турнірі.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
KOLEJORZ
Новое место для срача фанов ШД и ДК объявляю открытым