Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 20 декабря 2017, 22:32
1418
0

ОЛЕГ СМАЛІЙЧУК: «Агресивної трансферної політики не буде»

Віце-президент «Карпат» розповів про роботу львівського клубу на трансферному ринку

| Обновлено 20 декабря 2017, 22:32
1418
0
ОЛЕГ СМАЛІЙЧУК: «Агресивної трансферної політики не буде»
ФК Карпати. Олег Смалійчук
Віце-президент львівських «Карпат» Олег Смалійчук розповів про плани на найближче майбутнє клубу.
 
– Після звільнення Сергія Зайцева, команду очолив дует тренерів – Олег Бойчишин та Даріо Друді. За три матчі вони раз програли, раз зіграли внічию, а доля третього протистояння наразі вирішується в кабінетах. Чи ви вже вирішили, хто повезе «Карпати» на зимові збори? 
– Ми нічого не будемо змінювати зараз. Цей молодий україно-аргентинський дует знайшов спільну мову, а головне – у кожного з них є величезне бажання працювати, підняти команду і проявити себе. Але з Даріо Друді ніхто не знімав повноважень, він і надалі залишається виконавчим директором, тобто відповідає за весь футбол в клубі, а не лише за першу команду. Чи вистачить йому сил на два фронти? Даріо з ранку до ночі працює на базі, як треба то буде там жити. І все ж, ми готуємо підсилення для тренерського штабу. Перший – тренер з фізпідготовки. Другий – це спеціаліст з європейським досвідом, який індивідуально працюватиме із групою атаки. В Україні є проблема з кваліфікованими нападниками, це не секрет. Проблема не в тому, що хлопці без таланту, а в тому, що з ними на якійсь стадії розвитку не допрацьовували і це не дало їм можливості розкрити свій потенціал. 
 
– А як щодо трансферів гравців? Вони будуть?
– Ті, хто слідкував за «Карпатами», добре бачили, що у липні і в грудні на полі були зовсім різні команди. Скільки з тих, хто грав в останньому матчі проти «Вереса» проходили літні збори в Польщі? Половина. Не дивно, що у складі відчувався дисбаланс. Звичайно, тут є і моя вина. Вона полягає в тому, що ми не змогли вчасно сформувати необхідний склад для зборів і награвати його. Відповідно, чимало гравців просто не показали свого потенціалу. Щодо зими, то агресивної трансферної політики не буде. Можливі точкові підсилення. Але однозначно ми будемо рухатися у бік омолодження складу. По трьох гравцях є пропозиції на купівлю від інших клубів, але нас не задовольняють їхні суми. Наразі ми нікого не продаємо. 
 
– А як щодо співпраці із винниківським «Рухом»? Вона продовжиться?
– Я вважаю, що з «Рухом» ми знайшли стежку порозуміння та взаємодопомоги. Ми допомогли команді своїми виконавцями, а вони допомогли нам і надали їм ігрову практику. Від цього виграли усі. Звісно, я сподіваюся, що наша співпраця розвиватиметься і продовжуватиметься. 
 
– Ви згадали про літній період. Зараз, коли минув час, ви зрозуміли причини, через які «Карпати» показали далеко не те, чого від команди очікували уболівальники?
– Дрібних причин багато, але є і одна основна. Радикальні зміни і нові проекти у наших реаліях треба вводити не літом, а зимою. Просто тому, що літом елементарно бракує часу на підготовку, його обмаль. Більшість гравців, які приїжджали по ходу сезону знаходилися не в оптимальних кондиціях. Тому тренерському штабу не вистачило часу на формування команди і її підготовку. Такі проекти треба робити взимку, коли є два місяця часу, є збори і можливість зіграти та збалансувати склад. 
 
– Ця думка логічна, але знайдеться не мало спеціалістів, які з нею не погодяться. Тим паче зараз, коли «Карпати» загалом і вас зокрема не критикує хіба що лінивий...
– По-перше, кожна розумна людина може відрізнити справедливу критику, на яку я і справді заслужив, від банальної «заказухи», якої вистачало ще навіть до того, як ми увійшли в сезон. По-друге, я нічого і нікому платити не буду. Я повернувся в Україну не для того, щоб стати частиною пострадянської кумівськоі системи. У мене є мрія – зробити «Карпати» європейським клубом у всіх аспектах. Ламаючи стереотипи та усуваючи з дороги тих, хто звик лише отримувати, а не заробляти, я свідомий того, що доведеться потерпіти. І Рим не відразу будувався. Можливо, деякі мої рішення не всім зрозумілі, можливо, вони здаються комусь дивними, але я триматимуся за свої принципи до останньої хвилини своєї роботи в «Карпатах». Мої принципи базуються на конструктиві та компромісі у стосунках. Всім пора зрозуміти, що таких грошей як раніше, уже нема і не скоро будуть. Прийшов час припинити кусатися і бризкати отрутою, а думати, як заробити гроші, як вийти на світові ринки, як розвивати футбол спільними зусиллями і в маркетингу, і в трансферній політиці. 
 
– Окрім вас пристойно дістається і Даріо Друді, особливо від телевізійних експертів... 
– Я б хотів, щоб ці експерти глянули на себе в дзеркало і спитали: «А що я особисто зробив для розвитку українського футболу?». Подивимося за п’ять років, де буде Друді, а де будуть оці експерти. Футбольна історія показує, що несправедлива критика повертається бумерангом. Згадайте хоча б Гаррі Невіла, який у ролі експерта критикував усіх навколо, а коли став тренером «Валенсії», то виграв лише 3 із 16 матчів, після чого був звільнений. Його вже зараз називають найгіршим в історії тренером в Іспанії. Можна згадати й інший приклад. Свого часу я десь також долучився до переїзду Унаї Емері в московський «Спартак». Критикували його там просто божевільно, він пішов, але життя справедливе і все вертається. 
 
– Відомо, що ви кілька разів зустрічалися із лідерами львівських ультрас. При цьому, стосунки між командою та фанатами не покращилися. Як знайти вихід з цієї ситуації?
– Я б хотів, щоб стосунки команди з фанатами та уболівальниками були чесними і носили справедливий характер. У Львові усі прекрасно розуміють, що якби не Петро Димінський, то футболу тут просто б не було. Як би не було боляче, але я ще можу знайти якесь пояснення діям фанатів, коли вони зривали футболки з наших гравців після програних дербі. Їхній біль у цьому питанні я розділяю. Але коли ми бачимо цинічний банер про продаж клубу, тут, вибачте, порозуміння ми не знайдемо. Я вважаю, що не справедливо і не чесно відносно людини, яка багато років свого життя присвятила львівському футболу, робити такі речі. Мабуть, буде правильно, якщо наступним банером від ультрас стане написаний номер телефону тої міфічної людини, яка готова купити клуб. Хоча всі прекрасно розуміють, що її нема апріорі. Тому попри всі труднощі, попри тимчасову відсутність в Україні, Петро Петрович продовжує фінансувати і підтримувати «Карпати».   
 
– Справа Гудими. Принаймні двічі на рік, коли має розпочатися період трансферів, його адвокати лякають «Карпати» «банами та мінусами». Якою є ситуація зараз?
– Я особисто спілкувався з його адвокатом та його дружиною, запропонував адекватні та компромісні варіанти, що могли б вирішити цю ситуацію з користю для усіх сторін. Але вони не захотіли. Зазначу, що КДК ФФУ знає про наші розмови і мої пропозиції. Якщо щодо «Карпат» будуть вжиті якісь санкції, то це лише внесе деструктив у теперішню ситуацію. 
 
– Як ви проводите свою відпустку?
– На відпустку я поки не напрацював. Відпочивати мають футболісти, у них була важка осінь. Я хочу, щоб вони на кілька тижнів забули про футбол, хочу, щоб вони набралися позитиву і приїхали свіжими та бадьорими. А ми працюємо над зборами в Туреччині, ведемо діалоги із європейськими клубами щодо співпраці, відстежуємо потенційних новачків. Тому селфі з гарних пляжів від мене цього року ви не побачите.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Экс-чемпион мира: Фьюри выставляет себя идиотом. Он знает, что попал в беду
Бокс | 29 марта 2024, 01:57 0
Экс-чемпион мира: Фьюри выставляет себя идиотом. Он знает, что попал в беду

Карл Фроч прокомментировал поведение Тайсона перед боем против Александра Усика

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.