Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Тяжелая атлетика
| Обновлено 17 сентября 2017, 23:41
10576
0

Львівські стронгмени – чемпіони України

Галицькі ломуси здобули чемпіонський титул вже третій рік поспіль

| Обновлено 17 сентября 2017, 23:41
10576
0
Львівські стронгмени – чемпіони України
Лідери українського стронгмену 
До шістки найсильніших команд країни цього року увійшли  дві команди зі столичного регіону  (Київ та Київська область) та чотири колективи із Західної України (Львів, Львівська область, Івано-Франківськ та Чернівці).  Саме у вищезгаданих містах нинішній рівень розвитку силового спорту дозволяє виставляти квартет атлетів на командні змагання, а у Києві та Львові конкуренція така, що для потрапляння в одну із двох четвірок треба докласти неабияких зусиль. Склад квартетів визначали два «супертяжі» (вагою понад 110 кг), і по одному атлету менших вагових категорій – до 110 і 95 кг). 
 
Володимир «Сільвер» Рекша 
Наставник чемпіонської команди Володимир Рекша якраз заліковує травму ноги, а тому на фінал командного чемпіонату прибув на милицях. Щоправда, це не заважало дворазовому чемпіону світу давати своїм підопічним тактичні настанови і тримати командний дух у правильному тонусі. Незмінний головний рефері богатирських турнірів Василь Вірастюк жартома називав Володимира Рекшу Джоном Сільвером за аналогією зі знаменитим піратом на милицях. Як показав хід змагань, підопічні Рекші чітко виконували його вказівки, що додало наставнику позитивного тонусу: на церемонії нагородження Володимир різко відкинув обидві милиці убік і прискакав до п’єдесталу на своїх двох!
 
 
 
«Пробусовка» чемпіонів 
Хоча на старті командного чемпіонату чинні чемпіони дещо «забуксували»: першу вправу (парне перетягування вантажівки вагою 8 тон «Арм-овер-арм») виграли стронгмени Чернівецької області, а другу (Естафету «Супер-йок» 380 кг на 20 м + перенесення щита 170 кг на + кантування колеса на 5 обертів + «Тімбер-кері» 330 кг на 20 м)  – земляки зі Львівщини. Однак стабільність (третє  і друге  місця у згаданих дисциплінах) дозволили команді Львова вийти на перше місце саме після цих двох вправ. Щоправда, третє місце у наступній естафеті («Оверхед») і одночасний тріумф Чернівців у цій дисципліні дозволили саме буковинцям очолити загальний залік після трьох вправ. 
 

 
Нокаут - у відповідь 
Цей «ляпас» лише розізлив фаворитів. Впевнено виграши дві наступні дисципліни – «Естафету «Оверхед» та «Пальці» команда капітана Володимира Климка фактично гарантувала собі збереження чемпіонського титулу за одну вправу до закінчення фіналу. Для опонентів цей виступ був наче нокаут.  У заключній дисципліні – «Парній тязі автомобіля» команді Львова необхідно було здійснити всього лиш 2 підйоми для забезпечення «золота», що львів’яни значно перевиконали – 19 тяг. 


 
Буковинські тактики 
Варто відзначити й обох призерів командного чемпіонату. Чернівці на чолі з досвідченим Андрієм Бурштином на екваторі фіналу були навіть лідером. Попри те, що  на другій половині змагання вони поступилися визнаним лідерам - команді Климка, зате постійного тримали на тактичній відстані своїх переслідувачів, у підсумку залишивши необхідних для збереження «срібла» пів-балу переваги над командою Львівщини. 
 
 
 
Фінішний спурт квартету Огоновського 
Квартет же Львівської області (капітан – Юрій Огоновський) взяли гору у  запеклій боротьбі з друзями-опонентами з Києва (капітан – Павло Гайша). Після третьої та четвертої вправ кияни перебували на «бронзовій» позиції. Однак заключних два випробування відверто не вдалися столичним стронгменам, а от галичани – фінішували слідом за земляками з команди Львова у «Пальцях» і перемогли у «Парній тязі авта», відірвавшись від конкурентів на  «космічні» п’ять балів!
 
 
 
Заслуговує на добре слово і команда Києва, яка билася до останнього. Зайве свідчення – чергова травма Павла Гайші. Капітан столичної команди вже вкотре залишає майданчик з надірваними м’язами, викладаючись на змаганнях більше як на можливих сто відсотків. Максимум зусиль видали й  дворазовий чемпіон світу Сергій Конюшок та чемпіон України у вазі до 95 кг Віктор Посудевський. Однак це спорт і часом суми зусиль усієї команди не вистачає для медалі. 
 



Волинська гостинність 
Змагання у Луцьку подарували глядачам, справді, неймовірні емоції. Командний чемпіонат традиційно вирізняється захопливою боротьбою стронгменів. У кожній вправі беруть участь усі четверо атлетів команди, а результат визначає і злагодженість командних дій, і рівнозначність силових зусиль кожного члена квартету. Богатирям було приємно змагатися за гучної підтримки волинян і класної організації турніру, яку забезпечили Волинська Федерація стронгмену та громадське об’єднання  «Волфест». Такі яскраві стронгменівські змагання відбуваються у Луцьку вже не вперше, відтак бракує лише самих богатирів з Волині. Віримо, що місцеві ломуси незабаром вийдуть на Всеукраїнську стронгменівську орбіту. 
 
 
 
 
Командний чемпіонат України зі стронгмену, Луцьк
1. Львів (Володимир Климко, Павло Кордіяка, Роман Грицеляк, Томаш Жимковський) – 27 
2. Чернівці (Андрій Бурштин, Олександр Кочергін, Роман Гнідан, Олександр Соловйов) – 25
3. Львівська об-ть (Юрій Огоновський, Павло Наконечний, Микола Василюк, Володимир Захарків) – 24,5 
4. Київ (Павло Гайша, Сергій Конюшок, Віктор Посудевський, Славомір Равінський) – 19,5
5. Київська об-ть (Сергій Пономарьов, Руслан Петруня, Богдан Лук’яненко, Олександр Сташенко) – 16
6. Івано-Франківськ (Роман Шмигельський, Іван Шарий, Євген Добренький, Віталій Коротич) – 14 

ГАЛЕРЕЯ ФОТО 

























































Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.