Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 30 июня 2017, 12:18
5541
5

Двох українських чемпіонок з боксу не пускають на чемпіонат Европи

Корупція проникла в український бокс?

| Обновлено 30 июня 2017, 12:18
5541
5
Двох українських чемпіонок з боксу не пускають на чемпіонат Европи
Sport.ua

Скандальна ситуація виникла в українському жіночому боксі. Старший тренер молодіжної збірної не бере на чемпіонат Європи двох чемпіонок  України серед молоді, віддаючи перевагу другим номерам в національному рейтингу.

18-річні Катерина Хижняк і  Анастасія Шпанюк цього року перемогли у своїх вагових  категоріях – до 52 і до 69 кг відповідно. Згідно з регламентом змагань, чемпіонство дає право представляти Україну на континентальній першості, що відбудеться в Болгарії на початку липня. Більше того, в Анастасії Шпанюк вже є міжнародні здобутки – 2015 року вона була бронзовою призеркою чемпіонатів світу та Європи. Однак, судячи з усього, ці успіхи не справляють  враження на старшого тренера жіночої «молодіжки» Сергія Даниліва. На кожен із підготовчих зборів молодіжної команди Анастасія Шпанюк разом зі своїм тренером Олегом Кравцем мала їздити за власний кошт (до речі, без підтримки національної федерації дівчина їздила і на успішний для себе чемпіонат світу-2015 до Тайваню).

Цього ж року тренер та його підопічна незмінно отримували відмову у фінансуванні, через що не змогли поїхати на два НТЗ (в Кам’янець-Подільський та Надвірну), проводячи збори у  рідній Ічні, що на Чернігівщині.

Врешті-решт знайшовши кошти і прибувши на збір в Коломию, Анастасія вже на наступний же день після приїзду була поставлена старшим тренером у спаринг. Начебто нічого поганого у цьому немає: здавалося, наставник хотів побачити, в якій формі перебуває чемпіонка. Однак одразу після тренувального заняття  Сергій Данилів повідомив Анастасії Шпанюк, що цей спаринг вона програла, а, отже, на чемпіонат Європи поїде інша боксерка! За словами самої Анастасії Шпанюк, заняття не мало ознак бою, а було тренувальним, і за ним не спостерігала кваліфікована суддівська бригада.

Анастасія Шпанюк (в центрі).

Обурена таким свавіллям,  юна боксерка звернулася з листом до міністра молоді у спорту Ігоря Жданова. Ось витяг з листа:

«Я розумую, що в житті можуть бути різні «ситуації», але я не розумію, чому один із основних принципів світового спорту СПОРТИВНИЙ ВІДБІР ПОРУШУЄТЬСЯ в Україні! Для мене виникає питання: «а що далі?» Наприклад, в 2015 році на чемпіонат світу на Тайвань, я їздила за особистий рахунок та за рахунок СК «Берег» м. Ічня. Не бачу ніякого сенсу ставати чемпіонкою України - все одно поїдуть інші… Якщо Ви маєте аргументи - дайте настанову що робити далі ???»

Хочеться вірити, що міністр спорту зможе розібратися у даній ситуації оперативно, адже молодіжний чемпіонат Європи розпочинається вже 2 липня!

Ось ще один вартий уваги  фрагмент з листа Анастасії Шпанюк до міністра:

«На даний момент, тренер Данилів С.І. мені та моїй сім’ї (батьки працюють тренерами, які не розуміють дану ситуацію), а також моєму особистому тренеру не надав офіційних пояснень причин мого відсторонення від участі в чемпіонаті Європи у письмовому вигляді (наприклад: хотілося б побачити протокол рішення тренерської ради відносно правил відбору збірної команді України на європейський чи світовий боксерські форуми та хто має (чи не має) право їх порушувати чи змінювати. На мою думку, такі принципові рішення як остаточне комплектування збірної не повинна приймати одна людина, це як мінімум суперечить здоровому глузду та спортивній етиці».                                                                 

бокс
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 13
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 25
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alex8-48
Коррупция в боксе живёт уже не одно десятилетие.
До тех пор пока такие,как Данилів не будут наказаны не только материально,но и уголовно,ведь они калечат детские души,ни чего не изменится и украинские таланты будут бежать с Украины.
У моего сына была похожа ситуация,но это было ещё в СССР.
Его,КМС,чемпиона области поставили в спаринг с МС,чемпионом Украины,да ещё на две весовые категории выше,для отбора на ЧУ! Сын выстоял,пришел домой весь синий,но был счастлив:"Я боксировал с самим Мишиным!" Тренерский совет оказался более мудрым,чем сегодняшние приспособленцы и пустил моего сына на ЧУ. Это только один эпизод,а таких было множество.
Владимир Копяк
Я так думаю, что тренер и спортсменка не выполнили финансовые требования главного тренера сборной. Увы, так было, есть и будет. И это процветает во всех видах спорта. Как с этим бороться? Выход только один - посадка особо отличившихся на длительные сроки. Но это невозможно осуществить без помощи тех-же атлетов и их личных тренеров, ведь гласностью становятся единичные случаи, и те, как привило, уходят в песок... Но бороться за свои права надо обязательно... И если спортсменка поедет на чемпионат Европы, значить не все у нас в стране потеряно, если нет - значит и министр имеет долю в этом бизнесе, я в этом более чем уверен.
kvlad200760
Таке ставлення до спортсменів є в кожному виді спорту!!! Напевне крім футболу бо там тренери укладають з федерацією контракти та отримують чималу зарплату.Решта же тренерів з боксу,легкої атлетики,баскетболу та багатьої інших видах спорту своє призначення головним тренером збірної вбачають як засіб збагачення за рахунок самих спортсменів.Хочешь в збірну?Плати!!! І треба бути на голову вище за своїх опонентів-конкурентів аби навіть питання не виникало чому людина попала в збірну,або чому не взяли.Треба лише згадати скандали довкола складу збірної по деяким видам спорту на олімпійські ігри в Бразилії і все стане зрозумілим.