Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 17 июня 2017, 10:15
3194
77

Григорій СУРКІС: «ФФУ повинна зробити оцінку ризиків ігор у Маріуполі»

Віце-президент УЄФА акцентував увагу на «маріупольському питанні» у своєму виступі на конгресі ФФУ

| Обновлено 17 июня 2017, 10:15
3194
77
Григорій СУРКІС: «ФФУ повинна зробити оцінку ризиків ігор у Маріуполі»
ffu.org.ua
Віце-президент УЄФА Григорія Суркіса виступив на конгресі ФФУ і закликав зробити оцінку ризиків футбольних ігор у Маріуполі.
 
«Мова йде про так зване «маріупольське питання», котре з подачі ФФУ стало резонансним у вітчизняних ЗМІ. Чому я вирішив порушити цю тему сьогодні — перед головним футбольним активом України та повноважними представниками керівних міжнародних організацій?
 
Тому що поки ми бачили багато емоцій, багато інформаційних маніпуляцій, навіть дещицю інфантилізму з боку певних офіційних осіб. Але при цьому — занадто мало кваліфікованої експертизи.
 
У чому взагалі суть питання? Лише в одному — чи безпечно проводити матчі Прем’єр-ліги в чудовому українському місті Маріуполі, чи ризики — зокрема для певних клубів — занадто високі, щоб гарантувати належну організацію цих зустрічей?
 
Можна сформулювати питання більш конкретно. Чи ФФУ, УПЛ та клуб-господар, зважаючи на специфіку умов у місті Маріуполь, у змозі в повній мірі виконати всі відповідні вимоги Регламенту Прем’єр-ліги та Регламенту інфраструктури стадіонів та заходів безпеки проведення змагань з футболу ФФУ?
 
Саме ці питання зараз ставлять клуби та інші члени української футбольної спільноти. Але чи отримують вони відповідь? Або хоча б мінімально аргументовані — підкреслюю, аргументовані, а не емоційні — пояснення від сторін, що несуть відповідальність за організацію безпеки та змагань в цілому? Ні і ще раз — ні!
 
Замість цього вони були втягнуті у дискусії про те, хто справжній патріот, а хто фальшивий; хто боїться терористів, а хто — ні; хто більше поважає і цінує українську армію та її подвиг, а хто менше...
 
Невже саме це потрібно нашому і так роз’єднаному, зануреному в фінансову та соціальну кризу футболу? Я твердо переконаний, що — не це. І не маю сумнівів, що і ви всі теж це прекрасно розумієте.
 
Повторюю: є регламент, є чіткі вимоги до організації футбольних матчів Прем’єр-ліги — не першої ліги, не турніру дублерів, не Кубку України — а конкретно вищого дивізіону чемпіонату України. І вони повинні бути безумовно виконані!
 
А ще має бути твереза, кваліфікована оцінка об’єктивних ризиків. Зумовлена не політичною чи ще якоюсь доцільністю, а розумінням того, наскільки важливим є питання безпеки, в тому числі для міжнародних організацій на кшталт УЄФА і ФІФА.
 
Дивіться: всі клуби в рамках єврокубків їздять грати в Росію, а от українські — ні. Ось це і є наслідок реальної оцінки ризиків з боку УЄФА.
 
Тепер протилежний приклад. Після терористичного акту в Дортмунді постало питання про відміну матчу «Борусії» та «Монако». І знаєте, УЄФА не звертався до «Борусії», мовляв, та ви не бійтесь, їдьте... А щоб вам спокійніше було, то до вас в автобус президент УЄФА Александр Чеферін сяде...
 
Ні, замість цього УЄФА максимально оперативно провів колосальну роботу з оцінки подальших ризиків та спроможності виконання всіх необхідних заходів безпеки на стадіоні. І лише пересвідчившись, що учасникам матчу нічого більше не загрожує, УЄФА дав дозвіл на проведення гри.
 
Та не треба далеко ходити за прикладами. У нас власних вистачає. Згадайте, скільки разів за останні роки міжнародні матчі в Україні були в зоні особливої уваги УЄФА саме в контексті безпеки? Ви ж добре пам’ятаєте, як УЄФА забороняв грати в Харкові, Дніпрі, Одесі. Чи як УЄФА переніс домашній матч київського «Динамо» проти «Валенсії» в 2014 році на нейтральне поле...
 
Логіка — проста. Де безпечно — там граємо. Де ризики занадто високі, де є серйозні неконтрольовані фактори — там не граємо.
 
Повірте, як колишній керівник Комітету УЄФА з питань стадіонів та безпеки змагань я знаю, про що кажу. Я головував на багатьох зустрічах, нарадах та інших заходах в цій сфері, в тому числі й на масштабних міжнародних конференціях. І всюди я чув єдину думку: безпека — це пріоритет номер один!
 
Хочу наголосити: мої слова — не є оцінкою того, чи можна грати в Маріуполі чи ні. А конкретніше — чи безпечно там грати клубам УПЛ. Мої слова — це чергова засторога: не можна замість вирішення такого відповідального питання влаштовувати навколо нього популістські піар-акції.
 
Особливо тепер, коли до України протягом наступного сезону буде прикута величезна увага з боку УЄФА та всієї світової футбольної спільноти завдяки проведенню в Києві фіналу Ліги чемпіонів.
 
І будь-які можливі промахи ФФУ, УПЛ та правоохоронців в організації безпеки матчів лише будуть збурювати зайві розмови про спроможність нашої країни прийняти головний матч європейського сезону, а також можуть відвадити частину вболівальників, що хотіли б приїхати на фінал до Києва, та болюче вдарити по іміджу всього українського футболу», — зазначив Суркіс.

Опрос

Голосов 249
Как Вы считаете, можно ли играть в Мариуполе?

Да, конечно! Команды Первой лиги же там играли.

173 голоса 69.48 %

Нет, это опасно. Рядом линия фронта.

76 голосов 30.52 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Footclub
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве
Футбол | 28 марта 2024, 13:56 19
Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве

Кевин Келси занимается вопросом трудоустройства в MLS

Комментарии 77
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
LembergWestUkraine
А чого татарин не в Маріуполі будує собі бункер, а під Києвом?!
Tyigena
WADO 1976, 17.06.2017 10:52-" Он навсегда останется единственным президентом клуба .который пытался подкупить европейского судью !"
сынулька,опять ты обосрамшись читай----------------------------------------------------------------------
---отстранение в 1997-м на один сезон от выступления в турнирах под эгидой UEFA Anderlecht, чей бывший президент Констан ван ден Сток проболтался, что его клуб в 1984 году подкупил судью, обслуживавшего матч полуфинала Кубка UEFA Anderlecht--Nottingham Forest.
обделаваться это твоё
mtitan72
---Ну теперь конечно прикладут все усилия,что бы в Мариуполе не было матчей.
---Ну теперь и в правду может перенести матчи с участием Динамо и Карпат на нейтральное поле.Как не крути одни будут гарантировать безопасность и все для нее делать,а другие сделают провокацию.
---Будет провокация,что бы потом сказать:ведь мы писали,говорили и т.д.
---Все били себя в грудь,что в Украине титушек не будет,наведем порядок и искореним их,а оказывается без них ни куда.
---Будем посмотреть,чем все это закончится.
---А я то думаю зачем делают капитальный ремонт на стадионе Динамо.Да наверное,что бы на Олимпийском Динамо проводило домашние матчи,а гостевые на Динамо.
jekavayp
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
euro2012_za_2012euro
Извечная еврейская дилемма - ЕХАТЬ или НЕ ЕХАТЬ ??!
ZpoRt
УЕФА играть в Мариуполе запрещает. Шахтер, Олимпик и Заря, которые могут играть где захотят за три года ни одного матча не сыграли в этом городе. Какие еще могут быть вопросы??
Tyigena
Alperovich, 17.06.2017 17:16 безвиз еще не раз задницей своей раслатишься
ах вот,как ты расплачивался(своей задницей),ну и как тебе?
jekavayp
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
wildva
не приедут технарь - 3-0 и звание главных ссыкунов в стране.
halt12
Спорт.юа.
В опросе "Как Вы считаете, можно ли играть в Мариуполе?", пожалуйста, сделайте графики пропорционально голосам. А то у вас 31% зрительно чуть-чуть не дотягивает до 68% (как бы вам этого не хотелось). А ведь 68.62/31.38=2,19
Приведите графики в порядок!
halt12
Жулик и вор. Приспособленец. Великолепно чувствовал себя при любой власти.
Владелец команды - это уже вторично. Верить этому проходимцу - не уважать себя и собственное мнение.
Ну и еще великолепно выковыривает сопли из носа, и виртуозно переносит их на пиджак однопартийца Шуфрича.
Tyigena
GR1Fon, 17.06.2017 16:21 -1
я немного не слежу за темой , но вопрос такой ,-
следи за темой и не будешь задавать вопросов тупых
Vadim998
serge1234
-----------------
я же написал - иногда что-то слышно далеко-далеко. Но ты видимо баба ссыкливая. А кричишь, что патриот.
Vadim998
Живу в Краматорске, иногда бываю в Мариуполе. Все у нас тихо и спокойно. В Марике может слышаться что-то далеко-далеко. Надеюсь футболисты ДК не бабы ссыкливые и не обосруться раз в год приехать в Мариуполь.
LembergWestUkraine
А чого шахтьор сцить жити і грати в маріуполі?! Чого до хунти в Киів втекли?! Неуважає шахтар донбас!
WADO 1976
Потуги Гришки исполнить просьбу Медведчука и Путина о ,якобы ,небезопасном Мариуполе - оценили ! Посмеялись ! Забыли ! Гриша - это темное прошлое украинского футбола к которому никто не хочет возвращаться! Он навсегда останется единственным президентом клуба .который пытался подкупить европейского судью ! Старый и смешной маразматик ,всеми силами пытающийся показать что оно хоть что то представляет из себя в украинском футболе ! Смешно ! Оно никто и звать его никак ! Его время ,как и время его клуба давно закончилось в украинском футболе . Пусть сидит пока не вынесли как Платини ,в УЕФА. Он там нужен. У кого взять ,кому занести ,кому ЧМ 2018 продать и деньги отнести Блаттеру - Гришка незаменим . На большее - он просто не способен !
Даже где то жалко его ! Так низко упасть.... Хотя - он это заслужил . Клоун !
halt12
Жулик и вор. Приспособленец. Великолепно чувствовал себя при любой власти.
Владелец команды - это уже вторично. Верить этому проходимцу - не уважать себя и собственное мнение.
Ну и еще великолепно выковыривает сопли из носа, и виртуозно переносит их на пиджак однопартийца Шуфрича.
fff
Тем кто против играть в мариуполе, хочу задать вопрос, почему в мариуполе живут пол миллиона человек и не боятся этого, почему тогда должны боятся футболисты?
valenok.21
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
solova63
все это казуистика от
рахмильевичей... Все
команды 1 Лиги ездили
играть свои гостевые
матчи в Мариуполь! Все
нормально. Вопросов не было. А вот автобус
дырявых почему то
всенепременно должен
стать мишенью?!! Что за
бред???