Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
951
0

Олександр КОСЕНКО: «У молодіжної збірної України був єдиний колектив»

Головний тренер збірної України з футзалу про товариські матчі молодіжної команди в Словаччині

Олександр КОСЕНКО: «У молодіжної збірної України був єдиний колектив»
Головний тренер національної збірної України Олександр Косенко спостерігав за матчами молодіжної збірної України у словацькому Кошице. Нагадаємо, що «синьо-жовті» виграли обидва поєдинки у своїх словацьких однолітків (2:1 та 3:0). 

- Олександре Петровичу, Ви спостерігали за іграми молодіжної збірної України. Що Ви можете сказати про два матчі зі словаками?
- В обох матчах наші хлопці склали гарне враження. Було видно єдиний колектив, у якому всі боролися разом, підтримували один одного, і якщо хтось і помилявся (бо без цього неможливо), то одразу була підстраховка. Ми завжди кажемо хлопцям – як у молодіжній, так і у національній збірній – ми завжди славилися своїм командним духом, і в цьому наша сила. І коли ми є однією командою, то це – запорука гарного результату. Так сталося і в іграх проти Словаччини. Усі хлопці зіграли на гідному рівні.
 
- Під час матчів Ви знаходилися поруч з тренером «молодіжки» Віталієм Одеговим, але не підказували так активно, як зазвичай робите під час матчів національної збірної…
- Я не заважаю роботі Віталія Олексійовича з його командою. Але якщо треба буде, то я завжди готовий підказати хлопцям, поділитися з ними своїм досвідом та дати якусь пораду, як краще зіграти у тому чи іншому епізоді.
 
- Гравці молодіжної збірної часто звертаються до головного тренера національної збірної за порадою?
- Не скажу, що дуже часто, але звертаються, і головне, що вони це роблять. Вони розуміють, що їм ще треба багато чому навчитися і багато що вдосконалювати.
 
- Хтось із нинішніх гравців «молодіжки» у найближчій перспективі може отримати виклик у національну збірну?
- Такі гравці є, але поки що не буду казати прізвища. Але у той же момент зазначу, що ми слідкуємо за кожним з гравців молодіжної збірної, але їм виклик до головної команди треба заслужити своєю роботою. Для нас важливий кожен гравець молодіжної збірної.
 
- І наостанок: прокоментуйте, будь ласка, ситуацію, яка склалася навколо гравців «Сокола».
- Скажу чесно: я вперше бачу ситуацію, коли тренер та керівництво клубу диктують свої умови тренеру збірної. Такого я ніде не бачив, коли сам грав, а потім коли почав тренувати. Якщо Роман Ковальчик має якісь думки, то нехай він поспілкується з Віталієм Одеговим. Я впевнений, що у «Соколі» Роман Миколайович варіює четвірками так, як вважає за потрібне. Так само робить і Одегов. Але Віталій Олексійович – тренер молодіжної збірної України, і там рішення по складу – хто, як і в якій четвірці гратиме – прийматиме саме він. Але ж у той же час це вже не перший випадок, пов’язаний саме з «Соколом». Можна згадати підготовку «молодіжки» до матчів з Іраном, але тоді все минулося, бо знайшлося, ким замінити «соколят». Зараз же ситуація переходить всі межі. В інтернеті керівники «Сокола» називають Одегова «брехуном», але ж Віталій Олексійович не все встиг сказати. Я думаю, що якщо у Хмельницькому переживають за футзал та за нашу збірну, то треба це робити не на словах, а на ділі, а не ставити ультиматуми тренеру збірної через гравців.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Кошмарный сон лис. Лестер может начать новый сезон в АПЛ с вычета очков
Футбол | 29 марта 2024, 12:22 3
Кошмарный сон лис. Лестер может начать новый сезон в АПЛ с вычета очков

Клуб обвинила сперва английская Премьер-лига, а затем и английская Футбольная лига…

Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 23:46 1
Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами

Елена Рыбакина в трех сетах переиграла Викторию Азаренко в полуфинале соревнований

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.