Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
| Обновлено 20 мая 2017, 22:13
3841
6

Гравці хмельницького Сокола покинули розташування збірної України

Бакінський, Подлюк, Щербань та Кручек стали заручниками незрозумілих дій свого керівництва

| Обновлено 20 мая 2017, 22:13
3841
6
Гравці хмельницького Сокола покинули розташування збірної України
Молодіжна збірна України сьогодні вранці вирушила до словацького міста Кошице, де 21 та 22 травня проведе два товариських матчі зі словацькою «молодіжкою». На жаль, у нашої команди перед виїздом не обійшлося без втрат: в останній момент розташування команди покинули чотири гравці хмельницького «Сокола».

Свій коментар стосовно того, що сталося, прес-службі Асоціації футзалу України дав виконуючий обов’язки головного тренера молодіжної збірної України Віталій Одегов:
 
- У перший день наших зборів, після першого тренувального заняття, до мене підійшли чотири гравці «Сокола» та попросили з ними поговорити. Вони довели до мене наступне: керівництво хмельницького клубу, в обличчі головного тренера Романа Ковальчика та почесного президента Олександра Мирного, просило передати через хлопців, що гравці «Сокола» мають грати всі троє в одній четвірці або не грати взагалі. Керівництво клубу поставило перед хлопцями умову, що якщо вони опиняться на майданчику не в одній четвірці, то ніхто з представників «Сокола» не повинен виходити на майданчик, включаючи і воротаря Бакінського. У іншому випадку, якщо хлопці не послухаються та не виконають цю умову, то на них чекає покарання аж до розірвання контрактів з клубом і подальших переслідувань та ненадання в майбутньому можливості грати ще десь. Фактично керівництво клубу поставило мені ультиматум: або гравці «Сокола» грають разом, або керівництво хмельницького клубу їх покарає.
 
Протягом двох днів, які були відведені для нашого короткотривалого збору, Голова Комітету збірних АФУ Андрій Станіславович Новіков намагався знайти спільну мову з керівництвом «Сокола», але позиція керманичів хмельницької команди залишилася незмінною. Давайте все-таки відштовхуватись від того, що у збірній України, як і в будь-якій іншій команді, всі рішення приймає тренер. Ми всі розуміємо, що на майданчику під час гри можуть статися різні ситуації, тому іноді поєднання гравців у четвірок треба змінювати. І як будуть змінюватись четвірки, має вирішувати головний тренер. А оскільки я зараз треную молодіжну збірну, то рішення про те, хто гратиме у конкретний момент гри, приймаю я. В результаті, щоб не псувати кар’єру молодим гравцям, я вирішив відправити їх додому, незважаючи на те, що їх допомога нам у матчах зі збірною Словаччини була необхідна. До всіх чотирьох хлопців я не маю жодних претензій. Вони знаходяться у хороших кондиціях і гарно працювали на зборах, але стали заручниками незрозумілих дій свого керівництва.   
 
Таким чином, до товариських матчів проти молодіжної збірної Словаччини готуватимуться десять футзалістів. Сьогодні о 19.00 за київським часом вони проведуть перед матчеве тренування на майданчику арени «Мульті Хала Кошице».
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Вспоминаю сборную СССР по хоккею 70-х годов, период расцвета нашего "любительского" хоккея... Как не крути, а тренеры тогда у нас были лучшие в мире. И почему-то они выпускали на площадку в нападении или тройку ЦСКА или Спартака, пара защитников или ЦСКА или Динамо. Замены в звеньях были точечные и то по необходимости. И так делается почти во всех игровых видах спорта ( исключение - сборная Канады по хоккею, которым до фонаря кто с какой команды...) . Или наш И.О. главного тренера супер креативен в вопросах подготовки сборной команды? Думаю, что нет... Или это продолжение конфликта команды Сокол с руководством АФУ? Тогда это в корне не правильно, я так думаю....
ctrag-o9
Ну и п н х.
f-play
С каких пор руководство клубов указывает тренеру сборной, кого, когда и куда выпускать? Это полный идиотизм.
За игру сборной отвечает тренер. За результат отвечает он же. Все остальные радостно идут лесом.
"Сокол" просто опозорился.
semen_svetlyi
очевидно всё подано односторонне,невозможно во времена Лисенчука такое представить.Бездарное руководство главы АФУ.Что значит"Исполняющий обязанности главного тренера",причём уже год или больше.Тренер или есть,или его нет,это же сборная! При Лисенчуке имелись конфликты,но чтобы со сборной уезжали игроки-что-то здесь ни то.Впрочем,чему удивляться,если футзалом руководит в прошлом продавец,торговец спортивной экипировки.
vityavit1990
Ну що ж, черговий приклад того як Асоціація футзалу України "сношає" "Сокіл", і від цього стає вже моторошно, явно не такого відношення заслуговує до себе одна з найбільш перспективних та прогресуючих команд країни. Рішення поставити разом Щербаня, Подлюка та Кручека було б послідовним, оскільки пану Одегову недоречно було б ламати, а з максимальною користю для збірної використати їх взаємозв'язки та ігрове порозуміння один з одним на майданчику, але "ломать не строить", так ще й роздули на рівному місці скандал, який відразу "підхопив" спорт.юа. Пан Одегов зарекомендував себе вибачте за вираз "труслівим тренірішкою", не заволівши продемонструвати характер та втримати як він заявив "добре підготовлених гравців", а дії пана Владики взагалі не витримують жодної критики. Виходить, тепер президент АФУ вирішує кому грати за збірну і як, а Сокіл "ставить ультиматуми"? Так ж представники Урагану і ЛТК грають виключно у ОДНІЙ четвірці і тут ніякого "заговору" немає, так чосу ж по-іншому із представниками хмельницького клубу? Не буду говорити і "патріотичний" дух в збірній: у переможній грі проти Хорватії, за результатами якої збірна виборола путівку на Євро, з капітанської пов'язкою її вивів... Іваняк, який грає у країні агресора, з яким вже майже чотири роки триває непроголошена війна, і в якій полягло вже чимало українців! Вочевидь, це керівництво АФУ цілком влаштовує, а щоб гравці "Сокола" грали в одній четвірці - ні. Час розставить все по своїх місцях і покаже хто був правий, просто жаль по-людськи гравців "Сокола", які горіли бажанням і дійсно потом та кров'ю ЗАСЛУЖИЛИ своє місце у збірній, однак воля Владика і його кишенькової преслуги може перекреслити всі сподівання. В мене все, а наостанок скажу що такому "об'єктивному" порталу як спорт.юа в цій ситуації варто було б врахувати думку двох сторін, але куди там. Тому ознайомтесь з реакцією хмельницького клубу - http://www.sokil.km.ua/ofitsijnyj-lyst-sk-sokil/
skoba76
Щось тут не все так однозначно. Нехай ще керівництво "Сокола" скаже.