Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 05 апреля 2017, 09:01
4096
8

Віктор ВАЦКО: «Дійсно, футбол в нашій країні - цирк»

Український журналіст прокоментував відміну матчу «Полтава» - «Шахтар»

| Обновлено 05 апреля 2017, 09:01
4096
8
Віктор ВАЦКО: «Дійсно, футбол в нашій країні - цирк»
footballua.tv. Виктор Вацко
- Я от думаю про фразу президента «Полтави» «це цирк, а не український футбол»... І думаю, що мені особисто було б вигідно, якби я був керівником нормального футбольного клубу, який на власному полі приймав одного із гегемонів футболу нормальної футбольної країни. Про приїзд до тебе у гості Барселони мріють усі клуби нижчих ліг Іспанії. Про приїзд до тебе у гості Манчестер Юнайтед мріють усі клуби нижчих ліг Англії. На цьому у нормальних футбольних країнах заробляють нормальні гроші! Мабуть, насамперед я постарався б поставити старт матчу на вечірній час буднього дня - десь так 19:00 чи 19:30, щоби людям було зручно відвідати стадіон після роботи і встигнути відновитись після футбольного матчу до наступного робочого дня. По-друге, мені б за щастя було б домовитись про прийом елітного суперника на стадіоні, здатному вмістити більшу кількість людей, щоби більше заробити на продажу квитків і маркетингових речах (врахувавши, звісно, вартість оренди). По-третє, я б постарався максимально розпіарити цей матч, привернувши до нього якомога більшу увагу вболівальників.
 
Це те, що на поверхні. І це те, що в ситуації з Полтавою не так уже й нереально важко зробити. Але це те, про що, схоже, ніхто особливо не думає. Тому що у такій «футбольній» країні, як наша, футбол і дійсно великою мірою - цирк. І залишатиметься цирком доти, доки його не почнуть розглядати і розвивати як бізнес, а не як забавку багатіїв чи освоєння чужих коштів. Ним займатися потрібно, розвивати не на словах. І клуби, і ФФУ, і УПЛ, і ПФЛ.
 
І мені дуже цікаво, як організатори змагань на Кубок України пояснять громадськості, чому вони не видали наказ із зобов'язанням ФК «Полтави» цитую «провести матч 1/4 фіналу Кубку України на стадіоні «Ворскла» ім. О. Бутовського або на іншому стадіоні, який відповідає вимогам Регламенту змагань УПЛ та Положенню про Кубок України на сезон 2016/2017» торік, у листопаді, напередодні першої календарної зустрічі цих команд?.. Не зобов'язали зробити те ж саме Охтирку, не переносячи матч з «Динамо» на весну... Ті ж організатори ЧУ не зобов'язали зробити те ж саме «Олімпік», не переносячи матч чемпіонату проти «Карпат», що мав відбутися у Сумах...
 
Якщо зараз це можна зробити напередодні поєдинку, то чому не можна було зробити тоді?
 
Всі ж ми знаємо, що написано в Регламенті стосовно санкцій до господарів поля, які, власне, поле це до матчу не підготували. Це технічна поразка!
 
І мені цікаво, чому арбітри і директори матчів без проблем дали дозвіл проводити поєдинки у 2017 році на полі стадіону «Чорноморець», яке візуально виглядає ще страшнішим, ніж на полтавському «Локомотиві»? Чому керівники «Карпат», «Сталі» та «Олімпіка» без проблем погодилися зіграти свої виїздні поєдинки у 2017-му році на «Чорноморці» в Одесі, не захищаючи інтереси своїх команд, своїх футболістів?
 
Мені цікаво, чому подвійні стандарти у прийнятті цих рішень з боку органів, що мусять дбати про порядок в українському футболі?
 
І, що цікаво, подвійні стандарти не лише відносно статусу гранд-негранд (Шахтар-Динамо/Карпати-Сталь), що є неправильним, але доволі звичним явищем не лише у нашій країні. Тут навіть дві ідентичні ситуації із Шахтарем трактуються по-різному.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Valeriy Steblovskyy
После этого безобразия у меня вопрос к Павелко-когда Вы перестанете издеваться над болельщиками? Футбол для людей, так и играйте.Почему одним можно, а другим нельзя? А кто ответит за провал на евро? Не Вы ли тянули с назначеним Фоменко тренером? Неужели нельзя было сразу после матча со Словенией утвердить его на должность? А Вы протягивали Шеву, давая понять что дни Михаила Ивановича сочтены. Поэтому и не было самоотдачи и игры за тренера, за коллектив. А мелочей в футболе не бывает. Второе, почему мы играем еврокубки по ночам? Вы думаете о людях? Как добираться в другой город, да и игрокам играть ночью не физиологично. Почему турки, россияне решили эту проблему, а мы нет? Много есть еще вопросов к Павелко. Если у него нет ответов, то давайте ему поможем, собравшись под стенами федерации.
kief
В Полтаве и на Ворсклу ходит максимум 1000 человек. А на другой полтавский клуб прийдет и того меньше. Хозяин клуба - бизнесмен. В первую очередь считает деньги. Он уже и грощился снять клуб с соревнований из-за каких то бизнес-интересов
Valeriy Steblovskyy
Вы все говорите правильно. Но аренда стадиона Ворсклы стоит двухмесячной зарплаты всей команды. Вот когда бы федерация предложила половинную компенсацию, тогда можно было обвинять Полтаву. А то деньги за штрафы идут на премии и поездки за границу. Виктор, бюджета не хватает не то что на спорт, больницы финансируются на 25% от необходимого. И в этой ситуации Шахтер должен был проявить понимание. Великие клубы в еврокубках играют на худших полях. Вот поэтому никто в Украине и не любит Шахтер. А не пора ли возвращаться к системе весна-осень?
sasha112006
Мегаполитик писал бы ты о футболе. Уже аж тошно, патриот епт.,езжай на Восток и доказывай!
thebestfarmer
прийшла пора бомжам до дому
Patriot  UA
тому, що ВІТЬОК "они с донецка, они всех кормят, им все должны"....ПНХ на донбас-арену захарченко права качати, або свистіти у гудок....." не встиг Палкін пукнути, як організатори уже штани знімають для ..... футбольна система України - КОРУМПОВАНЕ БАГНО, яке необхідно ЛЮСТРУВАТИ із ніг до голови.
Igor Gumeniuk
Вікторе, краще було не писати. Бо вийшло трішки правди і трішки лизнути Шахтар
maslya
Все життя грали на таких полях, а зараз не можуть?!?! Вацко подивись на яких полях грають в Бразилії і виховують нормальних футболістів , тим кому цікаво зайдіть подивіться на Палестра Італія та Дас-Ларанжейрас. Це стадіони кращих команд країни . Вацо я звісно поважаю, але після такого циркового втступу з клоунским носом двічи подумаю чи дослухатись до його думки. В Лізі Європи дозволяють грати на штучних газонах Тун, Спіртяк грають і ніхто технічну поразку не дає.