Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 22 ноября 2016, 22:12
1230
0

Олег ДУЛУБ: «Лучше бы засчитали гол Худобяка, а не давали пенальти»

Наставник «Карпат» проанализировал игру с «Шахтером»

| Обновлено 22 ноября 2016, 22:12
1230
0
Олег ДУЛУБ: «Лучше бы засчитали гол Худобяка, а не давали пенальти»
footboom.com

Головний тренер «Карпат» Олег Дулуб розповів про матч із «Шахтарем», який закінчився поразкою львівської команди з рахунком 1:2.

– Головний тренер «Шахтаря» Пауло Фонсека нарікав на суддівство, але, як згодом виявилося, у «Карпат» причин для нарікань було, за скромними оцінками, аж ніяк не менше. Натомість, від вас ми не почули нічого...
– Справді, я не говорив про суддівство і не хочу про нього говорити взагалі. Я переконаний, що в Україні є компетентні органи, які оцінять дії арбітрів. Ні з ким воювати ми не будемо.

– Ви вже встигли і матч передивитися, і різноманітні аналізи від журналістів перечитати. Як гадаєте, гру команди оцінили гідно?
– Скажу, що ми добре грали, навіть достойно. На жаль, не все вдалося. І оце «не все» наклало негативний відбиток. Нам було дуже складно у другому таймі, коли залишилися в меншості. Довелося удесятьох грати проти команди, яка всі свої сили скеровує на атаку. Нас життя змусило оборонятися... І все ж я радію з того, що команді вдавалася контргра. Ми виходили з оборони на максимальній швидкості. А ще я вірю, що удача нам вернеться в інших матчах, коли це нам буде необхідно.

– І все ж, вам, мабуть, особливо прикро від того, що судді не зарахували чистий гол. І не просто гол, а дуже красиву та елегантну комбінацію...
– Мені з лавки не було видно – чи мав там місце офсайд. Це вже потім, після матчу, я переглянув відео. Побачив, що Лещук зайняв правильну позицію, і все ми зробили чисто. Я говорив своїм помічникам: краще б нам цей гол зарахували, а не давали пенальті. Бо ця комбінація і справді є вищим пілотажем. В один дотик розрізати усю оборону суперника дорогого вартує.

– Ви здивували багатьох експертів оригінальною тактичною схемою. Скажіть, у вашому арсеналі є ще якісь нестандартні варіанти, щоб вразити суперника?
– У попередній команді ми використовували 5-6 різних схем. Бувало таке, що ми заганяли суперника у ступор, а бувало, що й ні. Минуло поки дуже мало часу, ми чекаємо на збори, де можна буде більше попрацювати над цим компонентом. Гравцям потрібно адаптуватися до схем і систем під час товариських матчів.

– Про «Шахтар» команда починає потрохи забувати, адже в неділю чекає поєдинок із ще одним лідером чемпіонату. Як команда готується до «Зорі» і як ви будете вирішувати питання Ксьонза, який через вилучення у цьому матчі не зіграє?
– До «Зорі» ми лише зараз почали підготовку. Підберемо ту тактику, яка видаватиметься нам найбільш успішною. Щодо Ксьонза, то справді, гравців такого калібру в Україні дуже мало. Він дуже серйозний гравець, але ми мусимо його замінити. Я ще не отримав чіткого уявлення про всіх гравців команди, ще не всіх зрозумів. Можливо, знайдемо того, хто впишеться у нашу мозаїку.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.