Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 22 августа 2016, 00:01
4004
9

Заря в Запорожье обыграла Карпаты

В непростой встрече луганская команда продлила беспроигрышную серию против львовян до семи игр

| Обновлено 22 августа 2016, 00:01
4004
9
Заря в Запорожье обыграла Карпаты
lugansk-football.com
Матч мав статус одного з центральних у турі, враховуючи якість гри, яку обидві команди показали на старті чемпіонату. З особливим настроєм вийшов на гру і наставник «Карпат» Сергій Зайцев, який родом саме із Запоріжжя і свого часу очолював місцевий «Металург». Щодо кадрових змін порівняно з минулим туром, то керманич «левів» не зробив жодної зміни, а ось Юрій Вернидуб суттєво перетасував гравців «Зорі». Замість Сухоцького, Ліпартії, Чечера, Чайковського і Пауліньо з перших хвилин поєдинку на поле вийшли Соболь, Бонавентуре, Любенович, Гречишкін та Рафаел Форстер. 
 
Обидва суперники з перших хвилин почали діяти на високих швидкостях, показуючи свою непоступливість. Яскравим прикладом цьому було ігрове зіткнення Рафаела Форстера та Грися, коли на поле довелось вибігати медперсоналу обох клубів. Господарі поля виконали декілька кутових і після одного з них «Зоря» відкрила рахунок. Спочатку захисники «Карпат» вибили м’яч за межі штрафного, який підхопив Петряк, після потужного удару якого м’яч влучив у дальню штангу, зрикошетив від ноги Костевича, який після зіткнення опинився на газоні, до Гордієнка, і Артем без проблем пробив у порожні ворота.
 
Вже через декілька хвилин «Зоря» могла збільшити відрив, але удар досвідченого Любеновича в незахищені ворота прийняв на себе Лобай. «Карпати» намагалися проводити швидкі контратаки, і після флангової передачі з правого краю намагався відзначитись Бланко-Лещук, але удару аргентинця бракувало влучності. Арбітру часто і далі доводилося зупиняти гру через жорсткі ігрової зіткнення, після яких по черзі потерпіли Ксьонз та Любенович. Активно діяв в нападі і Бонавентуре, проте завершальний удар нігерійця вийшов несильним. Під кінець тайму знову на вістрі атаки опинився Бланко-Лещук, але знову не зумів перехитрити Шевченка. Міг забити гол у «роздягальню» «Карпат» і Бонавентуре, який після пасу Караваєва, наносив удар, але Новотрясов у підкаті ліквідував загрозу.
 
В перерві відбулася одна заміна, і замість Грися, який схоже так і не оговтався після зіткнення з Рафаелем Форстером, у гру вступив Кравець, який почав діяти в захисті, а Костевич змістився і до середини поля.  Другий тайм активніше розпочали «Карпати», які від початку чемпіонату ще не програвали на полях суперників. Проте до небезпечних моментів біля воріт Шевченка справа не доходила – в основному через неточні завершальні передачі партнерам.
 
Подією матчу стала і перша від початку чемпіонату поява на полі гравця збірної Вірменії Кадимяна, який на правому фланзі півзахисту замінив Мірошниченка. Згодом вийшов на поле і вихованець запорізького футболу Рудика, який теж чимало відіграв на цьому стадіоні. Юрій Вернидуб теж з допомогою замін намагався корегувати хід подій на полі. І «свіжий» Ліпартія, поборовшись у карному майданчику, вивів на ударну позицію Пауліньо, проте бразилець не зумів пробити Підківку, який і заволодів м’ячем.
 
Напруга на полі зростала, і Пауліньо у карному суперника грубо врізався у Ксьонза, якому вкотре дісталось у цій грі. Згодом «Зорі» вдалася швидка триходівка Пауліньо – Ліпартія – Гречишкін, проте і Дмитро хапається за голову, не зумівши пробити у ворота повз Підківку.
 
І все ж під кінець матчу «Зоря» зуміла провести другий гол. Пауліньо зробив передачу на неприкритого Караваєва, який холоднокровно і точно завдав завершального удару. До честі «Карпат» вони швидко скоротили відрив, і Лобай головою замкнув вивірену передачу досвідченого Худоб’яка. Для Лобая, до речі, це був перший гол в елітному дивізіоні, який він провів у 7-й грі.
 
«Зелено-білі» заключні хвилини гри провели в атаці, проте уникнути поразки так і не вдалося. У підсумку, «Зоря» збільшила свою безпрограшну домашню серію в матчах з «Карпатами» до семи ігор: чотири перемоги та три нічиї. Зберігся й інший серіал, але «Карпат», які на полі «Зорі» забивають вже 8 (!) ігор поспіль.
 
Юрій НАЗАРКЕВИЧ
 
«Заря» – «Карпаты» – 2:1 (1:0)
 
«Заря»: Алексей Шевченко, Артем Гордиенко, Рафаэль Форстер, Эдуард Соболь, Александр Караваев, Дмитрий Гречишкин, Михаил Сиваков, Никита Каменюка, Бонавентуре Деннис (Владислав Кулач, '78), Иван Петряк (Джаба Липартия, '74), Желько Любенович (Паулиньо, '63).
«Карпаты»: Роман Пидкивка, Андрей Нестеров, Артур Новотрясов, Максим Грысьо (Василий Кравец, '46), Владимир Костевич, Иван Лобай, Амбросий Чачуа (Сергей Рудыка, '69), Денис Мирошниченко (Гегам Кадымян, '60), Игорь Я. Худобяк, Павел Ксенз, Густаво Бланко-Лещук.
 
Арбитр: Сергей Березка (Киевская обл.)
 
: Артем Гордиенко, 20, Александр Караваев, 87 - Иван Лобай, 89.
: Никита Каменюка, 13. Желько Любенович, 38. Паулиньо, 80. - Василий Кравец, 70. Андрей Нестеров, 78.
 
Удары (в створ): 8 (7) – 3 (2).
Угловые: 8 – 2.
Офсайды: 1 – 2.

Зрителей: 1.851
Оценка поля: 4.
 
 
Протокольные данные сверены с официальными.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Известно, кто подсказал Лунину остаться на месте перед ударом Бернарду
Футбол | 18 апреля 2024, 12:44 1
Известно, кто подсказал Лунину остаться на месте перед ударом Бернарду

Тренер вратарей «Реала» считал, что не прыгать стоит только в одном случае из трех возможных

Марсель – Бенфика – 1:0 (пен. 4:2). Как Трубин проиграл серию. Видеообзор
Футбол | 19 апреля 2024, 06:23 0
Марсель – Бенфика – 1:0 (пен. 4:2). Как Трубин проиграл серию. Видеообзор

Смотрите видео голов и обзор поединка четвертьфинала Лиги Европы

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
jin1981
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
tarasbulba007
Поздравляю! Молодцы!
mtitan72
Зарю с победой!!!!
---Вот смотрел матч и думал почему всегда гонят на канал ФУТБОЛ И КОСМЕНТАТОРОВ,что болеют за одну команду.Но весь второй тайм тут только и было слышно как постоянно говорит,что осталось несколько минут,что бы отыграться Карпатам.А почему ни разу не сказал,что Заря могла удвоить счет.Когда Заря забила второй так комментатор расстроился,и на оборот воспрял после гола Карпатами.И начал опять говорить что Карпаты воспряли и почему не играли так остро раньше и до последней минуты надеялся и очень хотел бы,что бы Карпаты сравняли счет.
Patriot  UA
Будемо вважати, що програли усі матчі, де це було допустимо. якщо будуть поразки ще, то ПНХ.