Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 20 июля 2016, 12:15
5643
0

Александр ИЩЕНКО: «Португалия понравилась больше всех»

Футбольный эксперт подвел итоги Евро-2016

| Обновлено 20 июля 2016, 12:15
5643
0
Відомий український тренер Олександр Іщенко підбив підсумки футбольного Євро-2016.
 
Нагадаємо, на чемпіонаті Європи у Франції перемогла команда Португалії, яка у фіналі обіграла господарів турніру.
 
– Чим найбільше Вам запам’яталося Євро-2016?
– Найбільше чемпіонат Європи запам’ятався практичним підходом у досягненні результату. І перемога збірної Португалії є підтвердженням цих слів.
 
– На чемпіонатах Європи нерідко перемагають команди, які не є фаворитами і показують не найкращу гру. 1992 року перемогла команда Данії, 2004-го − збірна Греції. Чому в Європі це часто відбувається, а на світовому турнірі – ні?
– Завжди оборонятися легше, ніж атакувати. Зірок світового масштабу, які можуть зламати оборону, на пальцях однієї руки можна перерахувати. І вони не всі можуть брати участь в Євро, оскільки представляють країни з інших материків: бразильці, аргентинці. Тому, так виходить, що оборона перевершує напад. За винятком Євро-2012, коли іспанці показали яскраву гру в нападі. Ми прогресивних, атакувальних дій і не бачили на таких турнірах. І цей чемпіонат не виняток. Перемогла дисципліна, порядок, самовіддача, командна гра. Яскравих особистостей не так багато.
 
– Без Роналду збірна Португалії краще грає?
– Так не можна говорити. Просто португальці показали ті якості, які я вже перераховував. А найкращим гравцем я би назвав Нані, якому Роналду віддав капітанську пов’язку. Він завів команду, налаштував й у кожному епізоді португальці проявляли неймовірні бійцівські якості.
 
– Чим ще запам’яталося Євро-2016?
– Вочевидь, яскравими невдачами. На жаль, ідеться про нашу збірну. Сподіваюся, що керівництво зможе об’єктивно донести хоча би до вузького кола фахівців інформацію про те, що відбувалося в середині збірної. Переконаний, саме нефутбольні моменти призвели до того, що наша збірна взагалі не була схожою на команду. На превеликий жаль, це потрібно констатувати.
 
– Що маєте на увазі під «нефутбольними моментами»?
– Наразі без коментарів. Це можуть розказати тренери, керівництво збірної. Вони є першоджерелом. Усе інше – це може трактуватися як домисли або особиста думка. Свою особисту думку залишу при собі. Ті моменти, які безпосередньо вплинули на нашу гру, не є такою великою загадкою, як дехто хоче показати. Потрібно робити жорсткий, неприємний аналіз. Зробити висновки і більше не повторювати таких помилок. Ми мали команду, яка у фінальній частині Євро виявилася розвалюхою. Це ж як потрібно себе не поважати, щоби до такого довести збірну?!
 
– На Євро збільшили кількість учасників. Це пішло на користь турніру?
– Ні.
 
– Чому? На Євро-2016 потрапили команди, які творили сенсації, – Вельс, Ісландія. А якби не збільшили кількість учасників, вони могли й не потрапити на чемпіонат Європи.
– Знаєте, мені також кажуть, що не варто створювати елітну групу Дитячо-юнацької футбольної ліги. Мовляв, тоді у Костополі не побачать київське «Динамо» чи донецький «Шахтар». Вибачте, але ми ж не організація «Шкіряний м’яч». Нехай вони займаються популяризацією футболу. Ось ці благі побажання – це комерція. Ось і УЄФА переслідує ціль заробити якомога більше. Тому і збільшили кількість команд.
 
– За якістю гри Вам яка збірна найбільше сподобалася?
– Як тренеру-практику найбільше сподобалася збірна Португалії. Це не команда-зірка і не команда зірок. Зірковий футболіст там один, і він на початку фінального матчу вибув з гри. Португалія, Вельс, Ісландія без великого ресурсу дарували уболівальникам позитивні емоції. Це вони зробили завдяки організації гри. Все-таки порядок б’є клас. Якщо команда психологічно, фізично готова, добре організована, тоді все вдається.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.