Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Фехтование
|
607
0

Українці без медалей...

У Санкт-Петербурзі завешився чемпіонат світу з фехтування

Чемпіонат планети з фехтування, що зібрав у петербурзькому спортивно-концертному комплексі найкращих майстрів клинка з-понад ста країн світу, вразив президента Міжнародної федерації фехтування Рене Рока не стільки безкомпромісними баталіями на доріжках чи чудовою організацією турніру, як виступом артистів російського балету на церемонії відкриття.    
 
«Звичайно, я неодноразово бачив ваш балет у театрі, - зі сльозами захвату сказав організаторам президент, - але те, що ви показали під час фехтувального турніру… це фантастична знахідка».

Наче за минулорічним сценарієм, розіграли свої ролі рапіристи. Як і на Мундіалі-2006 у Турині, у фіналі зустрілися красунчик-блондин зі стильною зачіскою Петер Йоппіх, якого традиційно підтримувала вся жіноча половина трибун, та італієць Андреа Бальдіні. Німець був таким же блискавичним в атаках і так само чемно, як і торік, тримався з суддями та суперником. Досвідченого та амбіційного Бальдіні німець не випустив з «десятки» – 15:9, а у півфіналі на одному диханні «розкатав» по доріжці свого співвітчизника – двічі вже бронзового призера Бенджаміна Кляйбрінка – 15:4. Ще одна бронзова медаль втішила китайця Лей Шена.

Серед українців найбільш впевнено виглядав Андрій Погребняк. Киянин за вихід до 1/32 фіналу переміг ізраїльтянина Маора Хатоеля – 15:11, проте в наступному колі не зумів спростувати авторитет китайця Лянляна Жана – 9:15 і посів 23-тє місце. Кияни Георгій Лопатенко, Богдан Гуріненко та юний львів’янин Клод Юнес розташувались на 37-й, 67-й та 79-й позиціях відповідно. Львівському вихованцю Сергія Гаравського Клоду Юнесу зовсім небагато не вистачило для перемоги над досвідченішим угорцем Лоренцо Мацца – 12:15.

Не підтвердили свого реноме наші шаблістки. Неодноразова призерка першостей Європи одеситка Олена Хомрова після того, як без зайвих зусиль розквиталась з канадкою Сандрою Сассін – 15:6, спіткнулась об майбутню бронзову призерку чемпіонату італійку Джойю Марцокку – 13:15 і посіла 28-ме місце. Ще одна українська зірочка Ольга Харлан, впоравшись з іспанкою Араселі Наварро – 15:7, змушена була скласти зброю перед кореянкою Лім Хай Кім – 12:15 (20-те місце). Найбільше не пощастило Ніні Козловій: вже у першому колі плей-оф нетішинка натрапила на дворазову чемпіонку світу француженку Анне-Ліз Туйю. Хоча Козлова, слід віддати їй належне, намагалася чинити спротив, однак результат поєдинку був, як кажуть, без варіантів – 9:15 (56-те місце). Галина Пундик поступилась американці Дагмарі Возняк – 9:15 і посіла 43-тє місце.

Фінальний двобій шаблісток, як і боротьба за «золото» рапіристів за день до нього, був з розряду «дежа вю»: китаянці Сю Тань на прізвисько «монстр», перемогою над якою мало хто може похвалитися, вкотре опонувала росіянка Олена Нечаєва. Протягом сезону невгамовна китаянка лише двічі зазнавала поразки, але у зустрічах тет-а-тет з Нечаєвою завжди виходила переможницею. Однак у Пітері несамовита підтримка трибунами російської візаві розхитала залізні нерви Сю Тань, і на головному старті року вона стала другою – (12:15). «Бронзі» відверто раділи полячка Богна Юзвяк та італійка Джойя Марцокка.
 
Олена САДОВНИК

Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?
Футбол | 24 апреля 2024, 12:20 19
Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?

Колумнисту Sport.ua Алексею Сливченко не понравилось одно из последних высказываний легенды «Реала»

Верняев стал вице-чемпионом Европы по спортивной гимнастике в многоборье
Другие виды | 24 апреля 2024, 22:23 2
Верняев стал вице-чемпионом Европы по спортивной гимнастике в многоборье

Украинский гимнаст в карьере имеет уже 13 медалей чемпионатов Европы

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.