Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 30 марта 2016, 16:44
13126
11

Ребров vs Cуркис: конфликт или новый контракт?

Заявления о возможной отставке помогут Сергею Реброву получить более выгодный контракт

| Обновлено 30 марта 2016, 16:44
13126
11
Ребров vs Cуркис: конфликт или новый контракт?
espreso.tv
Новини про те, що Сергій Ребров може покинути столичний клуб, з'являються не просто так.
 
Конфлікт з президентом
 
Президент «Динамо» Ігор Суркіс за кожного зручного випадку стверджує, що йому працюється з Сергієм Ребровим краще, ніж з усіма іншими фахівцями, які останнім часом тренували клуб.
 
Але окрім суто людських взаємин є власне професійні, і саме тут можуть ховатися розбіжності.
 
З останніх заяв тренера можна зробити висновок, що Суркіс не збирається влітку підсилювати команду. Навіть попри те, що кияни з великою долею вірогідності втратять кількох футболістів.
 
Вже кілька сезонів поспіль збирається за кордон півзахисник Андрій Ярмоленко. Має пропозиції з Італії та Англії австрійський захисник Александар Драговіч. Упевненою грою у Лізі чемпіонів зацікавив англійські клуби інший гравець центру оборони – Євген Хачеріді.
 
На думку Реброва, «Динамо» навіть у своєму нинішньому стані потребує підсилення, аби на рівних боротися з «Шахтарем» за золоті нагороди чемпіонату України та достойно виглядати у Лізі чемпіонів. Після продажу лідерів купувати кваліфікованих футболістів буде необхідно і поготів.
 
Відсутність грошей на трансфери
 
Допоки ж «Динамо» не спішить витрачати великі гроші. Перед цим сезоном клуб виклав суттєву суму лише за парагвайського півзахисника Дерліса Гонсалеса, за якого швейцарському «Базелю» заплатили 9,4 млн євро.
 
Білоруського хавбека Микиту Корзуна кияни купили у мінського «Динамо» за 700 тис. євро, а півзахисники Валерій Федорчук («Дніпро»), Олександр Яковенко (італійська «Фіорентина»), Радослав Петровіч (турецький «Генчлерберлігі», Микола Морозюк та форвард Жуніор Мораес (обоє – донецький «Металург») перейшли до клубу на правах вільних агентів.
 
Подібні тенденції у трансферній політиці клубу досить красномовні. І Ребров чітко дав зрозуміти, що від нього не слід вимагати результату, якщо не буде якісного підсилення.
 
Проте, слід зауважити, що гроші на трансфери влітку у Суркіса можуть з'явитися після продажу лідерів команди. За даними авторитетного сайту transfermarkt.de, вартість Ярмоленка становить 25 млн євро, Драговіча – 13 млн євро, Хачеріді – 8,5 млн євро. Але Реброву, вочевидь, важливо почути, що йому куплять необхідних футболістів вже зараз.
 
Новий контракт
 
За іншою версією - заявами про пропозиції від інших клубів Ребров намагається добитися підписання з «Динамо» нового контракту на більш вигідних для себе умовах.
 
За чинною угодою, термін дії якої спливає, після закінчення сезону, тренер киян отримує $600 тис. на рік (за неофіційною інформацією). У порівнянні із зарплатою тренерів головних конкурентів це небагато. Так Мирон Маркевич отримує у «Дніпрі» $2 млн, а Мірча Луческу заробляє у «Шахтарі» $4,4 млн на рік.
 
Більше Реброва – $1,5 млн мав і попередній головний тренер «Динамо» – Олег Блохін, під керівництвом якого кияни демонстрували в чемпіонаті України найгірші результати у історії, спочатку фінішувавши третіми у 2013 році, а потім взагалі ставши четвертими.
 
На тлі таких виступів, Сергій Ребров виглядає справжнім рятівником славетного клубу. Ще у статусі виконувача обов'язків головного тренера «Динамо» він у 2014 році привів команду до перемоги у Кубку України. Минулого сезону кияни після шестирічної перерви повернули собі чемпіонський титул. А найголовніше – після 17-річної паузи знову зіграли у плей-офф Ліги чемпіонів, де поступилися англійському «Манчестер Сіті».
 
Тож Ребров має підстави вимагати для себе кращі умови. Ігор Суркіс на них, вірогідно, змушений буде пристати. Якщо він, звичайно, не забув, що за десятиріччя перед приходом Реброва поміняв у «Динамо» вісьмох тренерів.
Сергей Цыба Источник: Espreso TV
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 11
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Vitaliy_yatsenko
Контракт Реброва с Динамо заканчивается 30.июня 2017 года. Это официальное заявление президента Динамо, есть даже видео запись. Я так понимаю, что расшатывание стула под Ребровым - разогрев страстей в Динамо перед матчем с ШД. Дальше будет веселее. Но, это ожидаемо, так как этот метод используется уже много лет.
Kostyantyn Ponomarenko
Як на мене, Ігор Суркіс на відміну від Ахметова (та навіть Суркіса Григорія) намагається особисто втручатись у всі ПРОЦЕСИ команди - чим обмежує свободу дій будь якого тренера. Ребров переважно не сперечається - "краще синицю в руках", але напевно і в нього просинаються амбіції та відповідно претензії до певних "недоторканих" (які зараз "не у формі" наприклад Гармаш, Велозу та інші), що в свою чергу не подобається Ігору Суркісу через те, що він хоче їх "розкрутити" для продажу. Тому і ставить умови тренеру - ставити їх в основний склад команди у ЛЧ (чім це завершилось - відомо). На рахунок пропозицій з Англії для тренера Реброва, я СИЛЬНО сумніваюсь. Але, поживемо побачимо.
carlhorst07
а из когого ДЖЕРЕЛА инфа никого не интересует.хотя вчера например униан волейболом зацікавілось-вот где дерь-мо и бля-сво неисчерпаемы
Lua-Lua
Позор спорт.уа!!! Позорище!!! Желтуха так и хлещет! Чем дальше тем больше тупых уток и желчи! Пора менять руководителя!!! ГАНЬБА!!!
konst5367
Молодец Ребров.Дал резуль-т-- будь добр,Сурок ,подними планку,и финановую часть в т.ч...ДУШИ АЯВРИКА !
Денис Качалов
Обман, что Суркис не собирается тратить на усиление ДК денег. Он на это никогда не жалел... Даже был слишком расточительным.
По поводу Реброва - Суркис понимает, что для большего результата ДК нужно дать волю "планам" Рауля Реанчо. Для этого конечно нужно сбагрить Ребрушу... Сам его не выгонишь... А з/п не повышать и он сам уйдет!
Так что ждем или уступок Реброва в деньгах при подписании нового контракта... Или главного тренера - Рауля!