Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
2341
0

Первая лига: анонс матчей 19-го тура

Два матча в столице, вояж Десны в Харьков и дерби «горняков»

Первая лига: анонс матчей 19-го тура

26 березня відновлюються змагання у весняній частині сезону 2015/16. Турнірна боротьба очікується напруженою, адже щільність у турнірній таблиці значна - між першим та 12 місцем різниця складає лише 12 очок і через кілька турів ротація команд турнірними сходами може бути непередбачуваною. Тому завершальні 12-ть турів цього сезону передбачають безкомпромісність. До того ж, одразу п’ять команд цілком претендують на підвищення в класі, при тому, що перепустка до змагань «Ліги Парі-Матч» лише одна.

На жаль, не зуміла пережити зиму тернопільська «Нива», котра напередодні заявила про неучасть у першому матчі весни, а це означає другу неявку за сезон і автоматичне зняття з турнірних перегонів. Зате у зоні особливої уваги цього туру перебуватимуть одразу три матчі, в яких візьмуть участь лідери чемпіонату.

26 березня 2016 рік. 14:00. с.Чапаївка, Київська область. База ФК «Динамо».

«Динамо-2» - «Нафтовик-Укрнафта»
Арбітр – Роман Калита (Миколаїв)
Дискваліфіковані: Полегенько – немає
У першому колі: 0:1

Відкриває програму нового сезону матч на тренувальній базі «Динамо». У першому колі перемогу святкували ахтирчани завдяки голу Сторубльовцеву (нині – у МФК «Миколаїв»), при тому, що на сьомій хвилині господарі не реалізували одинадцятиметровий. Для оновленого складу киян у суботу буде шанс реабілітуватися за ту поразку і покращити турнірне становище.

Цікаві факти напередодні матчу
це буде зустріч «антагоністів»: «Динамо-2» вдома програло лише один матч, входячи у число лідерів за підсумками поєдинків на своєму полі, а ось «Нафтовик-Укрнафта» в гостях грає навіть краще, ніж удома (взято 13 очок із 22-х);
охтирці не вигравали в гостях у «Динамо-2» з 2012 року, зате під кінець осені на чужих полях виграли обидва заключні поєдинки (в Краматорську й Чернігові);
це буде п’ятий для «Динамо-2» матч на клубній базі (стільки ж проведено на стадіоні «Динамо» імені В.В.Лобановського).

26 березня 2016 рік. 15:00. м.Полтава. «Локомотив».

«Полтава» - «Миколаїв»
Арбітр – Юрій Фощій (Черкаси)
Дискваліфіковані: немає – немає
У першому колі: 1:1

Всього одне очко і два рядки турнірної таблиці відділяють суперників. Тим принциповішим буде це протистояння, адже, до речі, за останній рік між обома клубами активно відбувався обмін гравцями, і екс-миколаївець Стеценко сьогодні може зіграти з Рогозинським, який ще восени був у «Полтаві», але повернувся у рідний клуб.

У першому колі «корабели» вели в рахунку завдяки удару Сікорського з 11-метрової позначки (до слова, він разом із маріупольцем Вакуленком лишається найрезультативнішим пенальтистом – по чотири голи з «точки» з чотирьох спроб), однак гості відігралися завдяки автоголу Любчака.

До речі, господарі можуть виставити навіть радикально оновлений склад – дебютувати можуть дев’ятеро новачків.

Цікаві факти напередодні матчу
МФК «Миколаїв» ще жодного разу не вигравав у «Полтави», програвши чотири із семи очних зустрічей;
осінь «корабели» завершували 5-матчевою безпрограшною серією;
баланс забитих і пропущених м’ячів у полтавців – 0 (19-19).

26 березня 2016 рік. 15:00. м.Харків. «Сонячний».

«Геліос» - «Десна»
Арбітр – Андрій Кузьмін (Миколаїв)
Дискваліфіковані: Бордіян, Задоя – немає
У першому колі: 1:0

Після виїзної перемоги в серпневому матчі (завдяки єдиному голу від Луценка) Геліос спробує обіграти «Десну» й у другому колі. Протистояння цих суперників є принциповими – наприклад, бойова нічия наприкінці минулого чемпіонату не дозволила обом суперникам повною мірою виконати свої завдання й сподівання (чернігівці прагнули в четвірку, а фінішували п’ятими, харків’яни мітили у п’ятірку, а лишилися сьомими).

У цьому матчі «Геліосу» не допоможе дискваліфікований опорник Задоя, а ось іще один «штрафник» – Бордіян – уже залишив команду й повернувся у вищу лігу рідної Молдови.

Додамо, що нині між суперниками аж 8 очок. І якщо кожна з команд у разі виграшу отримає шанс піднятися вище: «Геліос» – із четвертого місця на друге, «Десна» – з 11-го у верхню половину таблиці.

Цікаві факти напередодні матчу
«Десна» не може обіграти харків’ян з 2013 року (дві нічиї й поразка у першому колі);
на своєму полі «Геліос» не програвав «сіверянам» із 2008 року (1:3 – з того часу дві домашні перемоги й дві нічиї);
минулий рік харків’яни завершали 5-туровою безпрограшною серією, яка продовжилася й у весну.

26 березня 2016 рік. 15:00. м.Кіровоград. «Зірка».

«Зірка» - «Суми»
Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)
Дискваліфіковані: немає – Томенко
У першому колі: 1:0

«Зірка» на правах лідера проекзаменує сумчан, однак при цьому потрібно мати на увазі, що «синьо-білі» за час суперництва з кіровоградцями неодноразово відбирали у них очки (достатньо сказати, що до поточного сезону «Зірка» ще не вигравала в гостях у ПФК «Суми», а наразі у кожного із суперників по 5 перемог при єдиній нічиїй).

Разом із тим, для кіровоградців це весняна домашня прем’єра й зустріч з рідними вболівальниками після тривалої зимової паузи. Тож матч і очікуваний, і відповідальний. У випадку перемоги «Зірка» гарантовано захистить від посягань перше місце й залишиться лідером першої ліги за підсумками туру (в іншому випадку й за умови успіху найближчого переслідувача – «Гірника» – криворіжани зрівняються з кіровоградцями за очками, однак поступляться за додатковими показниками).

Якщо сумська команда оновила склад наполовину, то «Зірка» провела зимові збори з точковими змінами (додалися півзахисники Зубков із «Реалу Фарми» та Попов із запорізького «Металурга»), додавши до заявки низку власних молодих вихованців на перспективу.

Цікаві факти напередодні матчу
«Зірка» – найрезультативніша команда першої ліги з 33 голами у 18 матчах;
сумчани не можуть виграти в гостях з літа – упродовж уже семи матчів поспіль (з часу серпневої перемоги над «Нивою» у Тернополі – 4:0);
у свою чергу, остання домашня перемога «Зірки» датована ще серединою жовтня (5:1 над «Авангардом»). Після того були кіровоградські нічия з «Іллічівцем» (0:0) та поразка від «Гірника-Спорт» (1:3).

26 березня 2016 рік. 15:00. м.Маріуполь. «Іллічівець».

«Іллічівець» - «Черкаський Дніпро»
Арбітр – Ігор Пасхал (Херсон)
Дискваліфіковані: немає – немає
У першому колі: 2:3

Центральний матч двох клубів, котрі є претендентами на підвищення в класі. Маріупольці виглядали дуже сильно на початку сезону, але потім молодий колектив втратив багато очок через брак досвіду, травми та часті переноси у зв’язку з мол.збірною. Зараз, отримавши хороше посилення (у т.ч. воротаря Худжамова, хавбека атакувального спрямування Гриня та форварда Загорулька), Іллічівець може стати ще сильнішим. А Черкаси і без цього були стабільним, міцним колективом, який у першому колі, до речі, вдома переграв приазовців. Із запрошенням досвідчених Кучинського, Ямполя і Семенини клуб, який на зборах обіграв БАТЕ, розраховує на успіх навіть у Маріуполі, де господарі програють дуже рідко.

Цікаві факти напередодні матчу
у поточному сезоні суперники перетнулися вперше в історії;
маріупольці не програють уже 9 матчів підряд (найбільша серія поточного чемпіонату);
«Черкаський Дніпро» – найкраща команда за виступами на своєму полі, а ось у гостях вона лише 12-та. Тим цікавіше буде протистояння;
«Іллічівець» разом із «Миколаєвом» частіше за інших пробивав пенальті (по 5 разів).

26 березня 2016 рік. 15:00. м.Кривий Ріг. «Металург».

«Гірник» - «Гірник-Спорт»
Арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса)
Дискваліфіковані: Павлов – немає
У першому колі: 0:1

Ці команди – давні суперники ще з друголігових часів. Уже у першій лізі вони продовжують безкомпромісну боротьбу – у першому колі перемогу святкував «Гірник-Спорт», а автором єдиного голу у Комсомольську став вихованець «Шахтаря» Глушицький, який уже перейшов до іншої команди («Геліос»).

Господарі вимушені будуть обійтися без дискваліфікованого лідера оборони Павлова, котрого можуть замінити як Терехов, так і дозаявлений нещодавно Назаренко (екс-«Спартакс» Юрмала, Латвія).

Що ж стосується гостей, то вони ще радикальніше обновили склад. Серед останніх дозаявок – півзахисник Савін («Нафтовик-Укрнафта») та захисник Єфремов («Іллічівець»). Може зіграти про комсомольчан і їхній екс-гравець Даудов, який взимку міг працевлаштуватися за кордоном, однак у підсумку став одним із семи новобранців криворіжан.

У випадку перемоги «Гірник-Спорт» може претендувати з дев’ятого по шосте місце, а ось господарям треба вигравати – у такому випадку вони можуть навіть зрівнятися по очках з лідером, якщо «Зірка» поступиться сумчанам в іншому матчі туру.

До речі, ПФЛ спільно з партнерами - компаніями "HІTECH Streaming" та "НАЖИВО production" вдалося досягти домовленості про телевізійну трансляцію одного з центральних матчів 19-го туру першої ліги.

Цікаві факти напередодні матчу
за 10 років «гірницького дербі» відбулося 22 матчі, половину з яких виграли криворіжани;
щоправда, за останніх два роки з чотирьох матчів комсомольчани виграли три, ще раз зігравши з «Гірником» внічию;
з останніх чотирьох домашніх матчів криворіжани не виграли жодної, щоправда, тричі зігравши внічию і лише раз програвши.

26 березня 2016 рік. 15:00. м.Київ. «Оболонь-Арена».

«Оболонь-Бровар» - «Авангард»
Арбітр – Олександр Шандор (Львів)
Дискваліфіковані: Даценко – немає
У першому колі: 2:1

Другий за день матч у столичному регіоні відбудеться на «Оболонь-Арені» – команда господарів прийме гостей з Донбасу. Єдиний матч оновлених відроджених клубів відбувся в серпні в Краматорську – тоді на гол гравця господарів Довбиша з пенальті відразу ж відповіли І.Коваленко та Гордійчук. Таким чином, уже до 12 хвилини глядачі побачили усі три голи матчу.

Господарі за зиму обійшлися точковими змінами, а ось гості зможуть використати відразу сімох дебютантів. Оболонцям для того, щоб утриматися в групі лідерів, варто перемагати. Утім, «Авангард» – у небезпечній зоні поруч із аутсайдерами, тож також прагнутиме взяти очки.

Цікаві факти напередодні матчу
«Оболонь-Бровар» завершувала осінню частину сезону чотирма турами без перемог;
у матчах за участі «пивоварів» глядачі побачили 55 м’ячів – це найвидовищніша команда першої ліги;
«Авангард» лише раз забивав у гостях більше одного м’яча за гру – і… програв (2:4 в Охтирці).

Источник ПФЛ
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.