Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3751
0

ТРУХИН: «9 миллионов? Не знаю, откуда взялись эти цифры»

Экс-игрок «Говерлы» судится со своим бывшим клубом из-за долгов по зарплате

ТРУХИН: «9 миллионов? Не знаю, откуда взялись эти цифры»

Галицький районний суд Львова постановив, що ужгородський клуб має виплатити своєму екс-гравцю борг по зарплаті за 12 місяців

— Чому не звернувся до органів футбольного правосуддя? — перепитав Трухін. — Навіть не думав про це. Ви ж бачите, скільки футболістів скаржилися, а результатів — жодних.

— Напряму з керівництвом клубу не намагалися вирішити питання?
— Ви реально думаєте, що це могло би щось змінити? Розмовляли з віце-президентом «Говерли» Олександром Шуфричем. Скільки було обіцянок — навіть не порахувати. Це ми все проходили.

— Була інформація, що «Говерла» повинна вам виплатити 9 мільйонів гривень. Із чого склалася ця сума боргу?
— Не розумію, звідки взялися ці цифри? Так і напишіть: я не збираюся нічого коментувати — нехай це роблять ті, хто розповсюдив цю інформацію в Інтернеті. Почитав реакцію звичайних уболівальників, мовляв, скільки ж це Трухін заробляв. Можу сказати, що це не зарплатні кошти, це зовсім інша сума. Який бачу розвиток подій? Із юристом робимо все, що від нас залежить, у рамках закону. Рішення на мою користь було ухвалене. Упевнений, що «Говерла» подаватиме апеляцію. Не знаю, скільки часу це займе. Але все буде в руках виконавчої влади. Мені не відомо, які в них є методи впливу, але сподіваюся, що отримаю зароблені гроші.

— Іще хтось позивається до «Говерли»?
— Наскільки мені відомо, Сергій Кузнецов також намагається вирішити питання з заборгованістю через суд. Але, як зазвичай це робиться, справа затягується. Буквально днями рішення мало бути ухвалене, але знову щось випірнуло, тож розгляд перенесли. Думаю, рішення по Кузнецову не за горами, й також буде на користь футболіста.

— Не думаєте, що ця ситуація може призвести до банкротства клубу?
— Для мене «Говерла» багато значить: період в ужгородській команді — найкращий для мене. У складі закарпатців був найбільший ріст у моїй кар’єрі, мав можливість спробувати свої сили у вищому дивізіоні. Про цю сторінку життя залишились приємні спогади, досі багато знайомих в Ужгороді. Звичайно, хотілося, щоби більше людей ходило на стадіон, але в будь-якому разі вони палко підтримують команду. Закарпаття багате на талановитих футболістів, в Ужгороді чудова дитяча школа. Це місто заслуговує на команду прем’єр-ліги. Але ставлення керівництва «Говерли» до футболістів нікуди не годиться. А питання банкрутства залежить лише від власників. Як вирішать, так і буде. Не думаю, що наші позови на це впливають. Якщо не хочете утримувати клуб, то так і скажіть. Ніяких запитань. Хто платить, той і замовляє музику. Це би всі зрозуміли. Якщо ж підписуєте контракт, даєте якісь обіцянки, то це треба виконувати!

— Торік, коли вам було 31, завершили кар’єру. Ситуація з «Говерлою» на це вплинула?
— Звичайно. Це вибило мене з колії. Хоча в нас була непогана команда. Нехай і вилетіли з вищої ліги, але достойно повернулися, виступали на хорошому рівні в прем’єр-лізі, як раптом припиняється фінансування. Місяць-два-три ще нормально терпіли, але коли це перевалює за сім-вісім місяців, розтягується на рік, то починаєш нервувати, думати про майбутнє. Є сім’я, плани, якісь елементарні потреби. Задумаєшся, як бути далі. Як би хотів, але не можеш же безкоштовно грати у футбол.

— Чим зараз займаєтеся?
— Не хотілося би конкретизувати, адже це з футболом ніяк не пов’язане. Якщо продовжувати виступи, то хотілося би грати в прем’єр-лізі. Було запрошення з дніпродзержинської «Сталі». На жаль, у той час захворів і не міг уже туди поїхати. Кликали в Білорусь, у першу лігу, але понижувати планку не хотілося. Вирішив перегорнути сторінку і спробувати себе в іншій справі. Зараз трохи підтримую форму, бігаю раз на тиждень, за місяць-два міг би набрати належні кондиції, але повертатися у футбол не збираюся.

— А якщо покличуть тренером або агентом?
— Навіть за таких умов. Тренерська робота мене не дуже цікавить. В українському футболі немає стабільності. Що казати, якщо не все гаразд у таких великих клубах, як «Дніпро» та «Металіст». Читаю, що «Волинь» може знятися. Не хочу, щоби мене знову обманювали. Зараз сконцентрований на інших речах. Треба думати, як прогодувати сім’ю.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.